1asig.ro
1asig.ro
federatia roaman de bowling
VIDEO: Zodia Asigurarilor - Cat ...

VIDEO: Zodia Asigurarilor - Cat este de pregatita piata asigurarilor din Romania pentru efectele unui seism major?

In cel mai recent episod din Zodia Asigurarilor de la Canal 33 HD, Cosmin TUDOR, Director Dezvoltare, PAID Romania, Capitan Petruta PRECUP, Ofiter in cadrul structurii de pregatire a populatiei si Sublocotenent Ana COVASNIUC, Ofiter de Relatii Publice, ISU Bucuresti-Ilfov, au discutat despre campania "Nu tremur la cutremur", cat si despre promovarea incheierii de asigurarii obligatorii si facultative a locuintelor.

 

"Fiecare cetatean trebuie sa se informeze cu privire la comportamentul care trebuie adoptat in momentul producerii unui cutremur. In acest sens, au la dispozitie atat aplicatia DSU, cat si platforma fiipregatit.ro . Este important ca fiecare dintre noi, sa se poata descurca singur, timp de trei zile, sa avem pregatit un kit de supravietuire care sa contina apa, aparat radio, lanterna, patura, comprese sterile, alimente neperisabile, hartie, masca, etc.", a spus Capitan Petruta PRECUP.

Sublocotenent Ana COVASNIUC a explicat cat de eficient este RO-ALERT dupa producerea unui cutremur. "Desi nimeni nu poate sa prevada aparitia unui cutremur, sistemul RO-ALERT este util post eveniment pentru ca se vor putea transmite mesaje prin care vor fi anuntate punctele de prim ajutor, taberele mobile, iar cheia spre reusita este o buna informare a populatiei. Pentru ca ne dorim sa fim cat mai aproape si de tineri, constant actualizam pagina de Facebook cu informatii utile in cazul unor evenimente catastrofale.

"Totul tine de pregatire, iar in acest moment piata este pregatita atat financiar, cat si operational. De exemplu, dupa cutremurele din Gorj, a doua zi constatatorii au si plecat in zonele afecate iar patru zile mai tarziu, aveam peste un sfert din dosare avizate. PAID gestioneaza la nivel national, alaturi de institutiile statului si de companiile de asigurare, un program care optimizeaza fluxurile de date, atfel incat in cazul unui dezastru, clientul sa poata fi mult mai usor identificat"
, a precizat Cosmin TUDOR.

"Este important sa discutam cu familia si constant sa recapitulam locul de intalnire, sa verificam unde ne putem adaposti in casa, iar informarea sa o facem numai din surse sigure, astfel incat sa fim in pregatiti in cazul unui dezastru", a mentionat Sublocotenent Ana COVASNIUC

"Zodia Asigurarilor" este o emisiune despre si pentru clientii pietelor de asigurari si pensii private, se adreseaza publicului larg si poate fi urmarita live pe Canal 33 HD si pe YouTube in fiecare joi, de la ora 17.00.

Pagina "Zodia Asigurarilor" poate fi gasita si pe Facebook, iar pentru a (re)vedea toate emisiunile, dezbaterile si interviurile realizate, va invitam sa accesati sau sa va abonati si la canalul de YouTube al XPRIMM.