1asig.ro
1asig.ro
VIDEO:  Zodia Asigurarilor - ...

VIDEO: Zodia Asigurarilor - Cadoul perfect pentru un antreprenor ce le are pe toate

Orice afacere, indiferent de nivelul la care se afla, este expusa anumitor riscuri. Acest episod din Zodia Asigurarilor este dedicat antreprenorilor si solutiilor ce le sunt puse la dispozitie pentru a-si proteja afacerea!

Episodul 12 i-a avut ca invitati speciali pe Aurel BADEA, Deputy CEO la ALLIANZ-TIRIAC Asigurari si Eduard SIMIONESCU, General Manager la GrECo Romania, alaturi de moderatorul emisiunii, Sergiu COSTACHE, ApPA.Episodul s-a concetrat atat pe riscurile la care sunt expuse afacerile, fie ele mici sau mari, dar si pe rolul asigurarilor in prevenirea acestor riscuri.

"Orice afacerea este expusa unor incertitudini, unor riscuri, cum le spunem noi in limbajul de specialitate, care tin de mediul economic, de riscuri naturale, de riscuri umane, adica riscurile aferente afacerii respective.(...) O parte dintre aceste riscuri, incertitudini, se pot asigura pentru ca altfel ele pot aduce o pierdere financiara antreprenorului respectiv. (...) Acesta este rolul companiilor de asigurari, sa ofere aceasta siguranta financiara antreprenorilor si sa preia pierderile financiare respective, contra unei prime de asigurare", a declarat Aurel BADEA, Deputy CEO laALLIANZ-TIRIAC Asigurari.

Cu aceste riscuri in minte, Eduard SIMIONESCU, General Manager la GrECo Romania, vorbeste despre ce i-ar sfatui el pe antreprenori:

"Ca si recomandari, sigur ca ne gandim in aceste situatii la solutii care vizeaza zona riscurilor de raspundere. Raspunderea fata de clienti, fata de proprietari, fata de chiriasi, fata de angajati, toti acestia pot suferi daune financiare sau vatamari corporale dupa caz si sigur ca acestea pot fi despagubite prin intermediul unei solutii specializate de asigurari."

Cu toate acestea, unele dintre riscurile ce pot ameninta o afacere sunt mai complexe decat par. Orice incident care afecteaza, spre exemplu, spatiul in care se desfasoara afacerea nu reprezinta un risc numai din punct de vedere al costurilor de refacere al acelui spatiu, dar si pentru ca reprezinta o intrerupere a business-ului propriu-zis. Tocmai din acest motiv au fost create politele dedicate "business interuption-ului".

"Un studiu publicat de o companie de asigurari, arata ca in 2020 sunt trei categorii de riscuri pe care antreprenorii le percep ca fiind majore. Pierderile din intreruperea activitatii sunt unul din cele trei articole, urmate de impactul economic al pandemie si zona de riscuri cibernetice. (...) Ultimele solutii care apar in piata, practic impacheteaza pe langa asigurarea clasica de incendiu si riscuri naturale si acest produs pentru intreruperea activitatii. Tocmai pentru ca in baza studiilor, am constatat ca antreprenorii nu sunt la curent cu riscul acesta, dar in momentul in care iau contact cu el si inteleg care este impactul financiar, si sunt interesati sa aiba o solutie." ne explica Aurel BADEA.

Este clar ca riscurile exista, politele de asigurare care pot acoperi aceste riscuri exista, dar pentru a putea ajunge la clienti, cineva trebuie sa ii asculte pe acestia si sa gaseasca pachetele cele mai potrivite pentru ei si pesntru afacerea lor. Eduard SIMIONESCU ne explica cum s-a modificat rolul brokerilor in ultimii ani: "Brokerii sunt in piata, se intalnesc cu clientii, ei incearca sa le inteleaga nevoile, cerintele, pana la urma un consultant si legislatia noastra curenta ne obliga sa plecam de la nevoi, de la cerinte, sa facem o analiza a lor. Deja industria s-a schimbat nu mai este ca acum multi ani, cand se spunea-a "Vinde o asigurar!". Acum trebuie sa oferim consultanta si produsul adecvat clientilor, fie ei persoane fizice, fie juridice."

Tot Eduard SIMIONESCU vorbeste si despre clientii care cumpara astfel de polite, si mai exact despre varsta acestora, si mai ales daca aceasta reprezinta un criteriu atunci cand vine vorba de stabilirea pretului pentru o polita.

"Nu cred ca varsta este un criteriu. Cred ca mai degraba gradul de a constientizare a riscurilor afacerii conduse de antreprenorul respectiv [reprezinta un criteriu]. Am intalnit situatii in care antreprenori tineri erau preocupati de riscuri si implicit de solutiile care ar acoperii aceste riscuri, dar am intalnit si situatii in care manageri cu experienta spuneau ca nu li se poate intampla asa ceva. Afirmatia ca nu ti se poate intampla poate are o baza, dar noi stim ca asigurarile si riscurile au in spate o statistica si la un moment dat tot se intampla. As spune ca pentru orice buget pe care il gestionezi se poate gasi loc pentru asigurari. Eu le privesc ca pe o investitie in afacerea ta, nu ca si un cost."

Pentru a afla mai multe detalii despre riscurile la care este expusa o afacerea, dar si despre ce solutii exista pentru combaterea acestora, va invitam sa urmariti emisiunea completa aici.