1asig.ro
1asig.ro
VIDEO:  Zodia Asigurarilor - ...

VIDEO: Zodia Asigurarilor - Asigurarile de viata (mai) lunga si buna?

Asigurarile de viata au fost subiectul central al episodului de saptamana aceasta din "Zodia Asigurarilor", incepand cu ce rol au acestea mai exact, la miturile nefondate care descurajeaza clientii din a-si incheia o astfel de polita.

Episodul 10 i-a avut ca invitati speciali pe Catalin BADEA, Head of Network Sales, BCR Asigurari de Viata Vienna Insurance Group, Daniela IONESCU, Head Of Life & Health Sales Division, ALLIANZ TIRIAC, si Adrian GORAN, Manager Departament Viata Sanatate Pensii, DESTINE Broker De Asigurare, alaturi de moderatorul emisiunii, Sergiu COSTACHE, ApPA.Zodia Taurului a fost cea sub care s-a desfasurat si acest episod, o zodie ai carei nativi sunt foarte harnici, manati de cele mai nobile principii, precum dreptatea si adevarul, dar uneori impulsivi. Acest lucruii expune la o varietate de riscuri, unele dintre ele chiar foarte grave. Astfel le este recomandat sa isi incheie o asigurare de viata

Cand vorbim de orice tip de asigurare in Romania, de cele mai multe ori, trebuie sa luam in calcul si un anumit nivel de lipsa de informare, care conduce la mituri si temeri nefondate. Despre acestea, Catalin BADEA a declarat:

"Cele mai mari temeri ale noastre sunt legate in special de imbolnavire si de somaj, de incapacitatea de a mai produce venituri, iata ca exista o serie de mituri, exista o serie de bariere si prejudecati care de multe ori ne ne fac sa nu nlegem sa ne asigura. (...)Nu-mi place sa vorbesc despre deces, am observat ca oamenii se simt inconfortabil atunci cand vine vorba de propriul deces, de constientizarea acestuia. Practic au o bariera in a discuta deschis despre nevoile lor financiare pe termen mediu si lung, despre pastrarea standardului de viata si dupa momentul pensionarii.".

Tot Catalin BADEA vorbeste si despre barierele pe care le impune aceasta lipsa de informare, precum conceptia eronata in legatura cu pretul unei polite de asigurari.

"Mai sunt o serie de bariere, sa spunem, legate de perceptia uneori eronata, ca produsele de asigurare sunt foarte scumpe. Ei bine, produsele de asigurare sunt extrem de flexibile si permit la partea de protectie,in functie de preferintele fiecaruia si de planurile pe termen mediu si lung, sa aiba o componenta de economisire sau investitie, ele putand fii personalizate in functie de bugetul fiecaruia, sau de o suma asigurata pe care si-o doresc la varste mai inaintate. Sunt doar cateva din miturile si barierele care practic de multe ori ne impiedica sa mergem sa ne informam. Informatia nu costa nimic".

In continuare, inviatii au discutat despre diferentele dintre canalele de distributie a asigurarilor de viata. Mai exact, vanzarea direct realizata de catre asigurator si obtinerea unei polite in regim de bancassurance.

Despre vanzarile clasice, sa le numim asa, realizate in mod direct de catre un asigurator, Daniela IONESCU a declarant:

"In momentul in care suntem cu clientul in fata, trebuie sa il cunoastem foarte bine, adica prima intalnire, care in piata se numeste intalnire informativa, inseamna nu numai sa informezi clientul ce produse ai si sa deschizi o taraba de asigurari de viata ci in primul rand sa iti cunosti foarte bine clientul: ce sperante are, dar si ce potential financiar are pe moment. Sa stie ca asigurarea de viata e pe termen lung, ca poate primii acord de capital pe acest termen lung. Deci nu este neaparat ca necesitate clientului sa fie stabilita la vanzare si ulterior sa ramana neschimbata(...) Ceea ce vindem noi sunt solutii costomizante, client cu client. Reprezinta foarte clar si obiectiv exact ceea ce isi doreste el."

Din cealtata perspectiva, Catalin BADEA vorbeste despre avantajele pe care bancassurance-ul le are de oferit:

"Avantajul semnificativ pe careputemsa il avem este in cadrul unitatilor locale, unde putem sa abordam nevoile complete financiare. De la nevoi de creditare, continuam cu nevoi de tranzactionare si cu cele de investitii. Discutam de o diversificare a surselor de venit pe termen mediu si lung, noi punand clientul in centrul preocuparilor noastre si intrebarilor dumneavoastra pentru a putea oferi cele mai bune produse sau servicii. Sigur, exista produse simple, cu doar o componenta de protective, care se vand relativ rapid in baza unui astfel de discutii de identificare a nevoilor, cum de altfel exista si asigurarile cu componenta investitionala sau asigurarile traditionale cu o garantie a randamentului oferita de asigurator, toate acestea putand fi oferite in urma unui proces amanuntit de analiza a nevoilor."

Tot despre vanzarea politelor, dar mai exact despre durata unei astfel de intalnirii, a vorbit Adrian GORAN:

"In ceea ce priveste durata acestui proces de incheierea unei asigurari viata, aceasta durata difera de la o persoana la alta, pentru ca noi tratam fiecare client personalizat. Daca ma intrebi pe mine, eu prefer varianta de intalnire cu clientul fata in fata, fizic, pentru ca si prin aplicatia online suntem tot fata in fata. Eu sunt fanul acestei modalitati de a face consultanta in asigurari de viata. Asta nu inseamna ca ce a trebuit sa folosim pentru a ne adapta vremurilor de mai bine de un an, adica variantele online de intalniri nu functioneaza. Ne-au demonstrat cifrele ca ele functioneaza foarte bine."

Pentru a afla mi multe detalii despre ce presupunerea vanzarii unei polite de asigurari de viata, dar si cum se poate adapta aceasta in functie de nevoile clientului, va invitam sa urmariti emisiunea completa aici: https://www.youtube.com/watch?v=Rr86W2mMLLQ