1asig.ro
1asig.ro
federatia roaman de bowling
VIDEO: Zodia Asigurarilor - ...

VIDEO: Zodia Asigurarilor - Asigurari altfel pentru altfel de clienti

Domeniul asigurarilor este unul vast si care se afla intr-o continua schimbare. Despre schimbarile produse de pandemia COVID-19, dar si despre evolutia per total a pietei si directia in care aceasta se indrepta, au discutat reprezentantii GLOBASIG Broker - Catalin BOICEANU, Director Tehnic, si Dan CRISTESCU, Insurance Broker - si Sergiu COSTACHE, ApPA.

Pandemia a adus schimbari in vietile tuturor, in rutina noastra zilnica, dar si in listele noastre de prioritati si griji. Am fost schimbati atat noi ca si clienti ai diferitelor linii de business, dar si cei care sunt responsabili sa ne ofere produse si servicii. Despre cum s-au schimbat clientii pietei de asigurari in ultimul an si jumate, ne vorbeste Catalin BOICEANU, Director Tehnic, GLOBASIG.

"Intr-adevar, in ultimul an si jumatate, ne-am confruntat treptat cu diferite aspecte la care ne-a supus aceasta pandemie. Prima oara a fost panica, prin care a trecut toata lumea, indiferent ca vorbim de business sau de viata personala; mai intai ne-am panicat dupa care am fost nevoiti sa facem ceea ce stim noi ca oameni sa facem mai bine, sa ne adaptam situatiei iar cel putin din punct de vedere al asigurarilor, lucrurile s-au intamplat destul de repede."

Pentru anumite linii de business putem observa un interes crescut, care poate fi atribut schimbarilor provocate de pandemie. Mai exact, oamenii sunt mai interesati de asigurarile de sanatate, si de cum se pot ingrijii mai bine de santatea lor, dar si de asigurarile dedicate locuintelor si bunurilor - louinta reprezentand pentru multi dintre noi si biroul.

"In momentul de fata, una dintre problemele cele mai des intalnite din punct de vedere al nevoii de asigurare, este zona de asigurari de sanatate, fiind foarte limitat accesul acum in sistemul de sanatate de stat. O mare parte din spitale sunt blocate in lupta cu pandemia, iar mai apoi exista teama ca daca ajungi la spital te-ai putea infecta cu Covid chiar de acolo sau sa patesti alte lucruri. Asadar, lipsa medicilor de acolo i-a indrumat pe consumatori catre spitalele private, catre zona de medicina privata. Acolo s-au confruntat cu conditii bune dar costurile cu care nu se intalneau inainte au devenit aparente si atunci nevoia de o asigurare de sanatate si interesul pentru aceasta zona a crescut si a crecut foarte repede." - Catalin BOICEANU.

"In momentul in care iti dai seama cat costa aceste servicii medicale, te gandesti ca ti-ar prinde bine o asigurare de sanatate privata si intr-adevar avem clienti care au avut acest mecanism si ne-au contactat si exact asta ne-au descris, ce va spunem noi aici." - Dan CRISTESCU.

Trendul pe care il putem observa este o crestere in dorinta romanilor de a beneficia de servicii de santate in mediul privat. Dar ce a determinat aceasta dorinta mai exact? Nu prezinta si sistemul privat riscurile sale?

"Statistic vorbind, el [virusul Covid] este concentrat mai mult in spitalele de stat pentru ca acolo se concentreaza cel mai mult pacientii infectati. Cel putin asta a fost situatia la inceputul pandemiei, dar si acum vedem greul incarcarii cu pacienti cu Covid este in spitalele de stat si atunci, statistic vorbind, sansele sunt mai mici sa ajungi intr-un spital privat si sa te imbolnavesti." - Dan CRISTESCU.

Este clar ca sanatatea a ajuns pe primul loc in lista de prioritati a multor oameni, iar interesul pentru asigurarile de santatea sau abonamentele disponibile al diferite clinici private, a crecut si el. Totusi, simplul interes al oamenilor nu este singurul element care conteaza in obtinerea unei astfel de polite. Pretul este un element care cantareste destul de mult in alegerea serviciului potrivit pentru fiecare.

"In momentul de fata, gama de produse pe zona asigurarilor de sanatate este extrem de variata, pentru ca si nevoile sunt foarte variate. De principiu, o polita de asigurare facultativa de sanatate pleaca de la nevoile din ambulatoriu, pentru ca sunt si cele mai frecvent utilizate servicii, plecand de la aceasta baza, se extinde acoperirea pana la cel mai inalt nivel, adica inclusiv pentru zona de boli grave, unde costuri sunt foarte mari, iar tratamentele in Romania sunt greu de accesat. Exista asigurari care iti acopera nevoia de baza, la niste costuri foarte accesibile, adica asigurare privata de sanatate care pleaca de la 450 RON pe an sau 490 RON pe an".

Asadar, gama din care putem alege este una destul de larga, iar posibiliatile noastre nu se opresc aici. Dan CRISTESCU ne explica si conceptul de microasigurare de santate - ce este si pentru ce este utila.

"Exista o astfel de asigurare care iti da acces la servicii medicale prin telemedicina, aceasta redescoperire care o traim de un an si jumatate. Telemedicina se refera la o consultatie prin telefon, printr-o aplicatie de chat, de videochat, e o consultatie preliminara sa zicem, care de cele mai multe ori poate ghida pacientul catre un drum corect si scuteste cateva drumuri intre mai multi medici si atunci chestiunea aceasta este foarte usor de accesat printr-o polita care costa undeva la sub 200 RON pe an. Este ceva extrem de accesibil."

Pentru mai multe informatii despre domeniul asigurarilor de sanate si evolutia pietei per total, va invitam sa urmariti episodul in intregime aici.