1asig.ro
1asig.ro
federatia roaman de bowling
VIDEO: Zodia Asigurarilor - ...

VIDEO: Zodia Asigurarilor - "Amiabila", noua solutie digitala pentru conducatorii auto

Biroul Asiguratorilor Auto din Romania (BAAR) a lansat pe 17 octombrie a.c., in cadrul unei conferinte de presa, aplicatiei digitala "Amiabila". Aplicatia permite conducatorilor auto incheierea, in format electronic a formularului de constatare amiabila in caz de accident, in conformitate cu recentele modificari aduse legislatiei RCA. Despre avantajele si eficienta aplicatiei dar si ce alte imbunatatiri se vor mai adauga, am discutat cu Sorin GRECEANU, Director General si Mihai NECRELESCU, Risk Manager in cadrul BAAR, in cea mai recenta emisiune Zodia Asigurarilor, de la Canal 33, moderata de catre Sergiu COSTACHE.

"Digitalizarea despre care se tot vorbeste in mediile pe care le accesam, este la un nivel palpabil si la noi. Asistam la un moment foarte important pentru dezvoltare acestei piete a asigurarilor", a declarat Cristian ROSU, Vicepresedinte ASF.

De ce a aparut aceasta aplicatie numita "Amiabila"?

"Noi discutam de multi ani cu autoritatile, pentru a ne permite sa facem pasi in directia digitalizarii. Sa ne amintim de perioada dinainte de anul 2009 cand accidentele, inclusiv cele usoare, erau protocolate de catre Politia Romana. In ceea ce priveste constatul amiabil, discutia a fost ampla si a durat mult pana am reusit sa obtinem dreptul de a utiliza formularul de constatare amiabila, de la "Le Comite Europeen des Assurances", pentru ca este proprietatea acestei institutii care reprezinta o suma de asociatii ale asiguratorilor din statele membre", a spus Sorin GRECEANU.

Vreti sa spuneti ca formularul de constatare amiabila arata la fel in toata Europa?

"Continutul si imaginile formularului sunt identice, in toate limbile europene, in tarile care au dreptul sa il foloseasca. Pentru noi a fost un moment important, in 2009, cand am obtinut dreptul de a utiliza acest formular. Acum ne dorim sa facem un alt pas important, spre digitalizare, sa simplificam acest proces, pentru conducatorii care sunt implicati intr-un eveniment. Aplicatia digitala "Amiabila" vine in ajutorul soferilor si simplifica lucrurile. Este o aplicatie gratuita, intuitiva si iti ofera posibilitatea sa precompletezi datele pentru mai multe vehicule pe care le conduci, de exemplu masina personala, masina de firma sau poate un vehicul de agrement, s.a.m.d.", a adaugat Sorin GRECEANU.

Cum a decurs acest proiect?

"Evident ca a fost un challenge insa avem o echipa puternica iar efortul acesta al BAAR a fost dublat de votul de incredere si de efortul celor zece membrii asiguratori", a precizat Mihai NECRELESCU.

Vorbim aici de acele companii care vand polite de asigurare RCA?

"Exact. Primele consultari dar si primele demersuri au fost realizate intr-o echipa extinsa, alaturi de toti membrii nostrii si de toti asiguratorii. Asiguratorii RCA impreuna cu BAAR pun la dispozitie aceasta aplicatie", a adaugat Mihai NECRELESCU

Mai multe declaratii puteti asculta in video-ul de mai sus!

"Zodia Asigurarilor" este o emisiune despre si pentru clientii pietelor de asigurari si Pensii private, se adreseaza publicului larg si poate fi urmarita live, atat pe Canal 33 TV, cat si pe YouTube in fiecare joi, de la ora 17.00.

"Zodia Asigurarilor" mai poate fi urmarita si pe pagina de Facebook dedicata ei.

Pentru a vedea toate emisiunile, dezbaterile si interviurile realizate sub marca XPRIMM TV, va invitam sa va abonati si la canalul XPRIMM de pe YouTube, unde le puteti si viziona oricand, live sau in reluare.