1asig.ro
1asig.ro
federatia roaman de bowling
VIDEO:  Zahal LEVY, MediHelp: Nu ...

VIDEO: Zahal LEVY, MediHelp: Nu avem de ales - trebuie sa sprijinim industria asigurarilor de sanatate

Asigurarile private de sanatate reprezinta singura solutie prin care putem sprijini sistemul medical de sanatate din Romania. "Nu avem de ales", a atras atentia Zahal LEVY, Presedinte, MediHelp International, in interviul acordat in cadrul emisiunii "#StamAcasa, dar continuam"."Trebuie sa sprijinim asigurarile de sanatate si sa incurajam dezvoltarea lor ca industrie majora, altfel nu vom avea capacitatea de a oferi servicii si de a ne ingriji de sanatatea noastra. Trebuie sa intelegem ca, dupa aceasta criza, vom descoperi sisteme de sanatate sub-bugetate, distruse si slabite. In Romania, bugetul pentru sanatate este extrem de redus, mai ales comparativ cu cel din alte tari", a subliniat Zahal LEVY.

"Este timpul sa recunoastem ca sistemul de sanatate nu functiona bine inca de dinainte de criza COVID-19. Ma refer aici la problemele in calitatea serviciilor medicale oferite, intarzieri in ceea ce priveste programarile, cozi, coruptie in multe cazuri, ineficienta si sub-bugetarea sistemului. Toate acestea existau inaintea COVID-19", a adaugat acesta.

In acest context, "industria asigurarilor de sanatate poate reprezenta o solutie care iti permite accesul la sistemul privat de sanatate. Prin intermediul lor, sistemul privat de sanatate se dezvolta, reducand presiunea asupra sistemului medical de stat, industria per ansamblu se va dezvolta, generand o crestere a locurilor de munca si a taxelelor platite de stat", a subliniat Presedintele MediHelp International.

Astfel, asigurarile de sanatate pot fi un factor extraordinar de important in dezvoltarea sistemului medical privat si in degrevarea sistemului de stat. "In tarile vestice, asigurarile de sanatate sunt aproape obligatorii. Chiar si in tarile in care sistemul national de sanatate este unul dezvoltat, statul incurajeaza achizitionarea de asigurari de sanatate private - exista facilitati fiscale, de exemplu, pentru acestea. Mai mult, oamenii percep asigurarile private de sanatate drept aproape obligatorii. In Romania, solutia este ca macar acei oameni care isi permit sa achizitioneze asigurarile de sanatate private sa faca acest lucru. Este singura metoda prin care putem ajuta sistemul medical sa creasca intr-un mod sanatos si sa se dezvolte", a explicat Zahal LEVY.

MediHelp - o companie flexibila inca de dinaintea crizei generate de COVID-19. "Pentru noi, schimbarea impusa de pandemia COVID-19 nu a fost una majora."

Vorbind despre modul in care compania s-a adaptat situatiei curente generate de pandemia COVID-19, Presedintele MediHelp International a subliniat ca este, intr-adevar, un context diferit fata de cel obisnuit, insa ca invata sa functioneze. "Vedem si multe lucruri pozitive in aceasta situatie: oamenii au descoperit noi modalitati de a lucra impreuna si de a comunica. Pana la urma, nu este chiar atat de rau si nu atat de imposibil pe cat am fi putut crede", a subliniat acesta.

"Compania noastra are un avantaj in aceasta criza, pentru ca si inatinte de inceperea pandemiei eram deja foarte flexibili in ceea ce priveste lucrul de acasa si lucrul de la distanta. Suntem orientati catre performanta si rezultate. Prin urmare, pentru noi, schimbarea impusa de pandemia COVID-19 nu a fost una majora", a afirmat Zahal LEVY.

In momentul de fata, MediHelp lucreaza si la o serie de proiecte. Printre acestea se numara atat lansarea de noi produse, cat si o serie de inovatii tehnice.

"In momentul de fata, negociem cu o companie tehnologica sa introducem o serie de dispozitive medicale care sa poata fi instalate in casa ta si prin care sa poti transmite, de la distanta, unui doctor sau unui call center niste parametri de sanatate precum: tensiunea, pulsul, temperatura, pe baza carora sa poti primi o prima evaluare medicala fara a fi nevoit sa te deplasezi. Am inceput deja sa testam primele echipamente pilot. In paralel, planuim sa lansam o asigurare dedicata bolnavilor de cancer, prin care sa acoperim cheltuieli medicale de tratament pentru aceasta boala", a punctat Zahal LEVY.

Pentru a urmari toate emisiunile si interviurile video pe care le realizam, va invitam sa va abonati la canalul de YouTube al XPRIMM.