1asig.ro
1asig.ro
VIDEO: Video: Zodia Asigurarilor - ...

VIDEO: Video: Zodia Asigurarilor - Ce job sa aleg pentru viitor: IT sau Asigurari?

5 min. / 1.540 cuvinte
Despre ce cauta tinerii absolventi in domeniul asigurarilor, care este unul cu adevarat ofertant, au discutat invitatii celui mai nou episod din Zodia Asigurarilor: Mihai LUCANU, Managing Partner at IBMM, CertCII si Mikolaj OVCARIC, Tech Enthusiast & Visionary.

PROMO


Studentii sunt de pe Marte, iar asiguratorii sunt de pe Venus! In 2021, salariile brute din asigurari le-au depasit pe cele din IT si, totusi, tinerii absolventi de multe ori nici nu iau in calcul domeniul asigurarilor.

Domeniul asigurarilor poate fi unul extrem de ofertant, ce ofera multe beneficii angajatilor sai si, in acelasi timp, indeplineste un rol vital in societate. Dupa majoritatea standardelor ar putea fi considerat undomeniu extrem de atractiv. Cu toate acestea, exista o adevarata problema in ceea ce priveste atragerea tinerilor catre acesta.Despre asteptarile de la un job, poate chiar primul, pe care il au proaspetii absolventi, Mikolaj OVCARIC a declarat: "Tinerii care ies din universitate vor sa lucreaze intr-un domeniu care este de viitor. Asigurarile au deja peste 200 de ani si asta este unul dintre elementele care atrage oamenii in asigurari. Bineinteles, salariile sunt unul dintre lucrurile importante, dar ei vor sa faca parte dintr-o echipa care ajuta piata, care pot ajuta oamenii care au avut un accident, ca au nevoie de suport si vor sa isi protejeze bunurile sau viata. Toate acestea sunt elemente care atrag tinerii in domeniu de asigurare."

Pe langa siguranta pe care o poate oferi domeniul asigurarilor, unul dintre cei mai motivanti factori sunt chiar oamenii: "Atunci cand lucrezi in asigurari, lucrezi intr-o echipa, lucrezi intr-un domeniu in care colegii se ajuta unul pe altul si este un domeniu de viitor", continua MIKOLAJ.

Toate aceste elemente ar putea constitui in teorie o baza suficient de solita pentru a atrage tinerii catre acest domeniu, dar oare asteptarile tinerilor coincid?

"Ce observ in ultima perioada este faptul ca studentii doresc sa faca lucruri deosebite si sa fie respectati. Apoi isi doresc o cale foarte clara in cariera, dar isi doresc si sa stie cum vor putea schimba lumea", declara Mihai LUCANU.

Aceasta intelegere a asteptarilor pe care tinerii le au este extrem de importanta pentru angajatori si pentru intreg domeniul. Tinerii reprezinta viitorul si schimbarea, fara de care, supravietuierea oricarei afaceri nu este posibila.

Despre schimbarile pe care le aduc tinerii, Mihai LUCANU a spus: "Am observat ca tinerii aduc energie si energia ne impinge pe toti inainte. Eu cred ca avem nevoie de cat mai multi tineri pentru a reusit sa avem intotdeauna o energie proaspata ca o racheta."

Tocmai din aceasta nevoie de energie noua si de evolutie, anumite companii de asigurari au inceput sa dezvolte programe care sa vina in intampinarea absolventilor si care sa le ofere acel "start" la inceperea unui nou job.

Mihai LUCANU a mentionat ca majoritatea firmelor de asigurari au programe de inductie pentru angajati, cand le sunt prezentate departamentele, colegii, locul de munca, unde sunt imprimanta si hartia etc. Este ca o introducere in domeniul asigurarilor.

Pentru a afla mai multe despre provocarile pe care le aduce recrutarea tinerilor in domeniul asigurarilor, dar si ce initiative au fost create cu acest scop in minte, va invitam sa urmariti episodul aici.

1.412 accesari