1asig.ro
1asig.ro
federatia roaman de bowling
VIDEO:  Victor SRAER: Este bine sa ...

VIDEO: Victor SRAER: Este bine sa nu ratam oportunitatile pe care le ofera orice criza

Ne pregatim cu totii de Paste si parca ideea de zile libere (de stat acasa) cu prilejul sarbatorilor suna putin altfel in acest an. De mai bine de o luna "#StamAcasa, dar continuam" si am inceput deja sa invatam primele lectii pe care ni le ofera aceasta criza. Despre asta am vorbit si cu Victor SRAER, CEO, OTTO Broker."Zilele acestea suntem chiar mai conectati decat inainte de aceasta izolare, iar aceasta este o prima lectie pe care o primim. Intr-o situatie de criza, optimismul cu masura este bun si te ajuta sa nu ratezi oportunitatile pe care ti le ofera. Accelerarea proceselor de digitalizare este un exemplu in acest sens. De asemenea, intelegem in aceasta perioada cat de importanta este in industria noastra relatia umana. Tehnologia este un instrument pe care sa il foloseasca oamenii, dar acolo unde oamenii isi inteleg bine rolul in structura vom avea companii care vor depasi mult mai usor momentele dificile", a declarat acesta.

OTTO Broker functioneaza in acest moment integral in work from home. A functionat pe scenarii inca de cand s-au anuntat masuri restrictive, iar acum se consuma scenariul 3. Compania era pregatita tehnic sa functioneze de la distanta, dar nu testase inca regimul complet de lucru de la distanta. Nici din perspectiva proceselor de vanzare online pentru OTTO Broker aceasta perioada nu a fortat introducerea de sisteme noi.

"Strategia trecerii in online noi o avem implementata demult, ceea ce ne-a usurat situatia acum. Platile online le folosim de 3 ani. Acum doar le-am generalizat. Clientii au la dispozitiei diverse instrumente digitale pentru comunicarea cu echipa noastra. Avem si un chat implementat in site care se dovedeste a fi foarte util acum. Am lansat si un hotline pentru aceasta perioada - avem un numar de telefon unic prin care poti cere informatii despre orice tip de asigurare si poti chiar comanda polite. Am implementat fluxul fara hartie, cu semnaturi digitale, si la distanta. Nu avem asadar, procedural, nicio problema de functionare", completeaza Victor SRAER.

La mai bine de o luna de cand toata lumea sta acasa, primele semne ale impactului se simt deja si intreaga piata - asiguratori si brokeri - isi face calcule si scenarii pentru a grabi momentul revenirii.

"Segmentul retail va fi cel mai afectat pe termen scurt. Motivele tin atat de contextul economic in sine, care duce la o scadere a cerereii, dar si de faptul ca exista un segment larg de clienti care nu au acces la mediul online si nu sunt bancarizati. Degeaba avem sisteme complete de comenzi de asigurari online, daca exista clienti fara acces la net, care nu au facut niciodata o plata online. Foarte multi dintre colegii mei invata zilnic zeci de oameni sa faca plati online. Este un proces care consuma multe resurse, dar o vedem ca pe o investitie in viitor.

Pe segmentul corporate, lucrurile sunt mai nuantate. Sunt sectoare foarte afectate, altele mai putin, dar efectele in corporate pot sa se vada si pe termen lung, de pana la 12 luni", declara CEOul OTTO Broker.

Amintim ca, in aceasta perioada in care cu totii suntem fortati sa ne adaptam, sa ne recalibram stilul de lucru si sa ne cautam resurse si instrumente care sa ne ajute sa ne pastram eficienta, XPRIMM a lansat rubrica "#StamAcasa, dar continuam", care include stiri si interviuri video realizate "de la distanta".

Mai mult decat orice insa, am vrea sa stim chiar de la voi cum se simte aceasta perioada, ce provocari intampinati, ce solutii aplicati si ce asteptari aveti de la perioada urmatoare. Asa ca va rugam sa ne scrieti oricand considerati ca aveti sa ne comunicati ceva ce isi are locul la rubrica "#StamAcasa, dar continuam" pe adresa media@xprimm.com.

De asemenea, pentru a urmari toate interviurile video pe care le realizam, va invitam sa va abonati la canalul de YouTube al XPRIMM.