1asig.ro
1asig.ro
VIDEO:  Veronica MALCOCI, GRAWE ...

VIDEO: Veronica MALCOCI, GRAWE Carat: Deciziile corecte si rapide din timpul crizei au fost decisive

5 min. / 1.540 cuvinte
Despre adaptarea GRAWE Carat la restrictiile impuse de pandemie, relatiile cu clientii in cele doua luni de distantare sociala, dar si despre evolutia pietei de asigurari si lectii invatate ne-a povestit Veronica MALCOCI, Director General, GRAWE Carat, intr-un interviu pentru xprimm.md.

PROMO


"Dupa aceasta perioada se vor schimba multe, s-au schimbat deja si sunt convinsa ca am invatat cu totii ceva atat la nivel personal, cat si profesional. La nivel profesional cred ca o lectie mai accentuala este aceea ca deciziile corecte si rapide pentru a asigura pe de oparte si activitatea operationala a companiei, dar si a proteja sanatatea clientilor si angajatilor au fost decisive. Desigur si o orientare catre o digitalizare a asigurarilor in Republica Moldova trebuie sa aiba loc in viitorul apropiat", a precizat Veronica MALCOCI.

"Pandemia de coronavirus a fost o provocare, intrucat a fost ceva fara precedent. Vazand care este trendul in alte tari din Uniunea Europeana am creat o celula de criza formata atat din management, cat si din medicii experti care lucreaza in cadrul companiei in departamentului despagubiri din cadrul asigurarilor de sanatate. De asemenea, am elaborat un protocol foarte clar de protectie a sanatatii angangajatilor si clientilor si un plan de business continuity", a completat ea.

Insa, aceasta perioada de pandemie si demersurile privind lucrul de la distanta vor ajuta la digitalizarea sectorului de asigurari autohton.

"Nu a fost deloc usor, intrucat trebuie sa tinem cont de cadrul legal din Republica Moldova care nu permite prea mult lucrul de la distanta, asigurarile din Republica Moldova sunt mai mult face to face business, dar am reusit sa ne racordam fluxul de lucru la distanta si, pana la urma a fost posibil sa ne deservim clientii la distanta pentru a-i proteja atat pe ei cat si pe angajatii nostri. Clar ca aceasta perioada va servi un imbold pentru a face un upgrade la cadrul legal de a digitaliza mai mult industria asigurarilor din Republica Moldova", a adaugat Directorul General.

Pe de alta parte, spune oficialul GRAWE Carat, cel mai important lucru de pe perioada de izolare a fost unitatea echipei si pastrarea relatiilor cu clientii.

"Clientii GRAWE am incercat sa ii contactam, sa pastram comunicarea cu ei, sa le explicam ce inseamna lucrul la distanta - in acest sens am lansat pe site-ul nostru atat precomanda produselor online, cat si procesul de despagubire, in compania noastra procesul de despagubire si plata de regularizare a daunelor nu a fost stopat nicio secunda. Feedback-ul a fost pozitiv", a spus Veronica MALCOCI.

"La nivel de piata ne-am asteptat la o scadere considerabila pe linia Carte Verde si Travel fiindca au fost sistate toate transporturile rutiere si aeriene si cred ca aceasta situatie va continua. Dar a crescut interesul pentru asigurarile de sanatate si de viata fata riscurile ce tin de riscul pandemie, iar acesta nefiind in excludere pe asigurarile de viata ma bucur ca au inteles clientii cat de importanta este o asigurare de viata pe termen lung", a concluzionat Veronica MALCOCI.

2.390 accesari