1asig.ro
1asig.ro

VIDEO: Veaceslav CERNICA, ERVAX Grup: Pandemia nu inlatura incidenta altor riscuri

5 min. / 1.540 cuvinte
Pandemia nu inlatura incidenta altor riscuri care se pot intampla chiar si intr-o situatie de criza. Oamenii trebuie sa inteleaga ca riscul de cutremur persista, incendii sau accidente de circulatie, este mesajul pe care l-a transmis Veaceslav CERNICA, Administrator ERVAX Grup Broker Asigurare-Reasigurare intr-o declaratie pentru xprimm.md.

PROMO


"Pandemia nu inlatura incidenta altor riscuri: riscul de foc persista, la fel si cel de cutremur, furturi, accidente de circulatie sau dezastre naturale iar oamenii nu trebuie sa uite care este povara pe care o pot avea dupa aceste cazuri", a precizat oficialul ERVAX Grup.

Conform reprezentantului ERVAX Grup, in perioada pandemiei, principalele nelamuri pe care le-au avut clientii vizavi de asigurari au fost legate de acoperirea politei privind virusul SARS-COV2, in special pentru politele de asigurare de calatorie.

"Principalele nelamuri din partea clientilor era daca polita acopera sau nu riscul de covid pentru ca mesajele pe care le primeau erau contradictorii. Dar, pana la urma riscul de covid a fost exclus din procetie in baza prevederilor din polita care spun ca pandemiile si epidemiile nu sunt acoperite. Unii clienti isi puneau intrebarea daca unii asiguratori in general isi presteaza serviciile in starea de urgenta. Aceasta stare de incertitudine a fost, in special, in ultimele saptamani din luna martie, iar ulterior situatia s-a normalizat", a spus Veaceslav CERNICA.

Insa, pe langa efectele negative pe care pandemia de coronavirus le are asupra industriei, exista si parti bune care vor duce la transformarea in bine a pietei de asigurari si, implicit, a distributiei de asigurari, printr-o digitalizare mai completa a proceselor folosite.

"Cum multi brokeri locali sunt specializati pe asigurari de valoare mica si frecventa mare, cred ca procesuld e digitalizare de vanzari online se va accelera. Daca se mai continua cu inca o pandemie, cred ca toti vor trece la online", a concluzionat oficialul ERVAX Grup.

Mai multe declaratii puteti regasi in interviul video integral.


426 accesari