Se estimeaza ca Romania are, in acest moment, circa 6 mil. de cetateni plecati in strainatate. Insa putini dintre acestia stiu ca se pot asigura impotriva bolilor si accidentelor petrecute in tara gazda. "Exista acum pachete dedicate pentru romanii care pleaca la munca sau pentru studentii nostri din strainatate care pot acoperi chiar si pana la 800.000 de euro servicii de spitalizare, diagnostic, tratament, etc.", a precizat Alina PREDA, Director Dezvoltare, DESTINE Broker, in cea mai recenta editie a emisiunii Ora de Risc.
"Din fericire, avem un asigurator nou care a intrat pe piata noastra in baza FOS (freedom of services) cu solutii modulare, extrem de usor de adaptat profilelor acelor persoane mobile: studenti sau muncitori calificati sau necalificati, foarte atenti la bugetele lor si pentru care veniturile nu sunt foarte generoase", a adaugat Alina PREDA.
Ea a mentionat ca exista variante de asigurare pentru doar 500 de euro/an. "Sunt sume mici comparativ cu optiunile pe care le-ar avea in tarile in care urmeaza sa fie relocati. In cazul studentilor, de exemplu, exista pachete dedicate, ce acopera pana la 800.000 euro servicii de spitalizare, diagnostic, imagistica etc. De asemenea, exista un modul de ambulatoriu destul de generos, care completeaza nevoile de baza", a mai precizat directorul de dezvoltare al DESTINE Broker, companie aflata pe locul II in topul companiilor de profil.
"Exista anumite categorii de muncitori, cum sunt cei din constructii, care sunt mult mai expusi riscului de accidente decat alte categorii. In acest caz, o astfel de asigurare este mai mult decat necesara", a adaugat Alina PREDA.
"Statistic, este demonstrat faptul ca pentru muncitorii de pe santiere, si nu numai, exista si foarte multe riscuri de boli profesionale. In plus, in cazul lor, riscul de accidentare de exemplu este mai ridicat si atunci, o astfel de asigurare de sanatate valabila in tara unde lucreaza este mai mult decat necesara", a continuat ea.
Politele de asigurare nu ar trebui sa fie achizitionate insa fara consultanta si fara o informare prealabila temeinica din partea unui broker, spune Alina PREDA, care argumenteaza faptul ca un broker are si experienta, si expertiza necesara pentru a-i putea expune clientului cele mai bune optiuni.
"Cred cu tarie ca nu este indicat sa achizitionezi o polita de sanatate fara consultanta. Cel mai bun lucru pentru un client, ar fi sa se adreseze unui broker care in spate o experienta, cu multe cazuri mai putin placute. Clientul va putea cumpara in cunostinta de cauza asigurarea care i se potriveste cel mai bine", a concluzionat aceasta.
Pentru mai multe informatii, puteti viziona emisiunea aici.
Pentru a urmari toate emisiunile, dezbaterile si interviurile XPRIMM, va invitam sa va abonati si la canalul de YouTube al XPRIMM (click si pe clopotel pentru notificari)!
"Ora de Risc" mai poate fi vizionata pe www.rfi.ro sau pe unde radio FM, astfel: Bucuresti 93.5fm, Iasi 97.9fm, Craiova 94fm, Sibiu 98fm, Cluj-Napoca 91.7fm, Timisoara 96.9fm si Chisinau pe 107.3fm.
Totodata, ne puteti si vedea pe pagina de Facebook "Ora de Risc" si ne puteti asculta, in format podcast, pe pagina RFI Romania, aici https://podcast.rfi.ro/?s=ora+de+risc.
"Ora de Risc" este o emisiune despre si pentru clientii pietelor de asigurari si pensii, realizata cu lideri si specialisti de top. Debutul ei a avut loc in urma cu aproape 15 ani, este realizata de catre echipa XPRIMM si sustinuta de portalul 1asig.ro si revista PRIMM - Asigurari & Pensii.