1asig.ro
1asig.ro
VIDEO: UNSAR: Introducerea ...

VIDEO: UNSAR: Introducerea deductibilitatii pentru asigurarile de viata ar putea duce la o crestere de 30% in primul an

5 min. / 1.540 cuvinte
S-a vorbit mult in ultimul an despre nevoia de dezvoltare a segmentului asigurarilor de sanatate si despre cresterea cererii pentru aceste produse. Un sector strans legat de acesta este insa si cel al asigurarilor de viata, iar importanta sa in cresterea gradului de protectie a vietii romanilor este de necontestat. Acesta este si unul dintre motivele care au stat la baza realizarii studiului Asigurarile de viata, instrument de protectiepentrufamilie de catre UNSAR - Uniunea Nationala a Societatilor de Asigurare si Reasigurare din Romania."Prin acest studiu ne dorim sa atragem atentia asupra unor vulnerabilitati la care se expune o mare parte din populatie si sa aducem in discutie o serie de masuri care ar putea duce la reducerea acestui decalaj. Deficitul de protectie al romanilor in fata riscurilor a crescut cu 14%. Acest deficit arata diferenta dintre resursele financiare necesare si cele disponibile la un moment dat pentru a mentine standardul de viata al unei familii in cazul unui eveniment nedorit care poate duce la imbolnavire sau chiar deces pentru unul dintre membri", a declarat Roxana BALUTA, Coordonator de programe si specialist in asigurari de viata si sanatate, UNSAR intr-un interviu acordat in cadrul rubricii XPRIMM Time for Business de la XPRIMM TV.

Efectele pandemiei s-au resimtit in asigurari si printr-o crestere a apetitului clientilor preponderent pentru asigurarile de sanatate in aceasta perioada. Conform studiului UNSAR, deductibilitatea poate ajuta si asigurarile de viata, care au un mare potential de crestere in Romania. Exemplu stau asigurarile voluntare de sanatate, care au crescut cu 70% in anul in care s-a introdus deductibilitatea pentru acest segment de asigurari. Estimarile studiului arata ca, daca ar fi introdusa deductibilitatea pentru asigurarile de viata cu componenta de protectie, ne-am putea astepta la o crestere a acestora cu 30% in primula an si cu 20% in urmatorii 2 ani.

Despre toate acestea, precum si despre experienta altor state in acest domeniu, aflati mai multe din interviul de la XPRIMM Time for Business.

Pentru a fi la curent cu noutatile din asigurari, abonati-va la canalul de YouTube al XPRIMM.

1.977 accesari
Sondaj

Cui considerati ca ii revine cea mai mare sarcina de a creste educatia financiara a romanilor?

- Institutiilor din domeniul financiar (ASF, BNR etc)
- Asociatiilor din domeniu
- Companiilor (asiguratori, banci, administratori de pensii etc)
- Scolilor
- Institutiilor statului
- Altele (va rog mentionati la rubrica de comentarii)


PROMO