1asig.ro
1asig.ro
federatia roaman de bowling
VIDEO: Tudor GALOS: Firmele se ...

VIDEO: Tudor GALOS: Firmele se grabesc sa gaseasca metode de supravietuire si de reinventare

Despre digitalizare, domeniu ce nu este afectat de raspandirea noului coronavirus, ci chiar inregistreaza un mare avant, adaptarea companiilor la noul context, si nu numai, au discutat Oana RADU - XPRIMM Publications - si Tudor GALOS - Consultant, TUDOR Consulting - in cadrul rubricii XPRIMM "#StamAcasa, dar continuam".Intrebat ce s-a schimbat in ultimul timp si care sunt prioritatile companiilor in ceea ce priveste digitalizarea, Tudor GALOS a declarat ca societatile s-au vazut nevoite sa isi trimita aproape toti angajatii acasa si sa reduca interactiunile sociale cu oamenii.

"Drept urmare, angajatorii au trebuit sa treaca fortati la o transformare digitala, care macar angajatilor sa le permita sa lucreze de acasa. Asta inseamna configurarea unor laptopuri, achizitia unor laptori dedicate pentru zona de business, norme de protectie, proceduri etc. Lumea s-a trezit ca nu mai poate iesi din casa si au trebuit sa scrie proceduri, totul s-a facut din mers, dar trebuie sa mentinem securitatea, integritatea datelor, sa mentinem functionala afacerea chiar si in aceste vremuri dificile. Si vedem ca se pot face multe lucruri care nu se faceau inainte", a spus specialistul.

Care sunt nevoile de consultanta ale companiilor?

"Deocamdata problemele sunt legate de viitorul foarte apropiat, literalmente de ziua de maine. La ora actuala toate companiile mai alearga sa isi securizeze veniturile pe urmatoarele luni, chiar si in conditiile in care toata lumea sta acasa. Problema nu este ca lucrezi de acasa, ci ca dintr-o data foarte multe industrii au ajuns pe zero, precum travel, HoReCa. Si companiile conexe acestor industrii au simtit o reduce a afacerilor de 80-90% - tot ce inseamna asigurari de calatorie, serviciile pentru hoteluri, pentru tarvel, softurile care vindeau pentru hoteluri, sistemele de rezervari etc. Totul s-a schimbat dintr-o data si asta da un efect negativ in economie in lant. Si atunci multe firme se grabesc sa gaseasca metode de supravietuire si de reinventare pe perioada ce urmeaza", a explicat Tudor GALOS.

El a atras atentia asupra faptului ca Regulamentul privind protectia persoanelor fizice in ceea ce priveste prelucrarea datelor cu caracter personal - GDPR nu s-a anulat, ba din potriva, iar recent au fost date 4 amenzi de catre autoritatea de supraveghere.

"De asemenea, multi se gandesc cum sa nu fie atacati de hackeri angajatii care lucreaza de acasa. De aceea este foarte important sa stabilim si niste moduri de functionare, proceduri si procese. In acelasi timp si device-urile trebuie sa fie confuugurate astfel incat sa nu permita accidental ca anumite date sensibile sa fie corupte, sa fie modificate, expuse", a continuat Tudor GALOS.

Rugat sa ofere cateva sfaturi pentru asiguratori, acesta le-a recomandat sa isi gandeasca foarte rapid sisteme de online si digitale.

"Trebuie sa ofere mai multa predictie si pentru client si posibilitatea sa inteleaga si clientul ce fel de polite are nevoie, sa incerce sa incheie nu doar polite RCA, ci si full Casco, a locuintelor, bunusilor. Clientii sa poata folosi poze digitale, inclusiv in ceea ce priveste constatarea unui accident, sa nu aiba nevoie de un agent. Asta inseamna digital, sa gandesti putin dincolo de produsele pe care le ai, catre o integrare full online a activitatilor. (...) Toate astea trebuie facute ieri, suntem deja in mijlocul dansului si pur si simplu trebuie sa stim pasii. Toata aceasta situatie ne obliga sa ne reinventam. Trebuie sa acceptam ca unii asiguratori care nu vor face aceasta migrare rapida vor disparea", a spus Tudor GALOS.

Amintim ca, in aceasta perioada in care cu totii suntem fortati sa ne adaptam, sa ne recalibram stilul de lucru si sa ne cautam resurse si instrumente care sa ne ajute sa ne pastram eficienta, XPRIMM a lansat rubrica "#StamAcasa, dar continuam", care include stiri si interviuri video realizate "de la distanta".

Mai mult decat orice insa, am vrea sa stim chiar de la voi cum se simte aceasta perioada, ce provocari intampinati, ce solutii aplicati si ce asteptari aveti de la perioada urmatoare. Asa ca va rugam sa ne scrieti oricand considerati ca aveti sa ne comunicati ceva ce isi are locul la rubrica "#StamAcasa, dar continuam" pe adresa media@xprimm.com.