1asig.ro
1asig.ro
VIDEO: Sfaturi pentru o depasire ...

VIDEO: Sfaturi pentru o depasire in siguranta, oferite de Costin TATUC

5 min. / 1.540 cuvinte

Depasirea este una dintre cele mai periculoase manevre din trafic. Reprezinta o actiune complexa, ce depinde de anumite conditii precum: viteza de deplasare si capacitatea de acceleratie a vehiculului, starea meteo si a drumului, de vizibilitate, dar mai ales de aptitudinile si experienta soferului. Avand in vedere aceste aspecte, in cadrul campaniei nationale de siguranta si preventie rutiera FII TREAZ LA VOLAN!, Costin TATUC, Consultant in siguranta rutiera, ofera o serie de sfaturi despre depasire si efectuarea corecta a acestei manevre. 

PROMO


"Angajarea in efectuarea unei depasiri presupune un comportament responsabil si o judecata riguroasa in vederea analizarii rapide si corecte a conditiilor legale si de trafic, astfel incat aceasta sa se desfasoare in deplina siguranta", atrage atentia Costin TATUC. 

Respecta "algoritmul depasirii corecte"

O depasire corecta si sigura necesita spatiu suficient pentru a accelera si patrunde pe sensul opus, a trece de masina din fata si pentru a reveni apoi pe banda de circulatie fara a jena pe cel depasit. De aceea, este foarte important sa informati partenerii de drum asupra intentiei dvs. de a intra in depasire, respectand intotdeauna algoritmul "asigurare temeinica, semnalizare din timp, inceperea manevrei".

Asigurarea temeinica inaintea unei depasiri vizeaza cateva aspecte esentiale, atrage atentia Costin TATUC: sa nu va aflati sub actiunea vreunei restrictii privind efectuarea acestei manevre (impusa de indicatoare sau marcaje), sa aveti o buna vizibilitate, sa aveti certitudinea ca din sens opus nu vine nimic si sa aveti suficient spatiu pentru a va retrage dupa ce ati terminat manevra de depasire, respectiv ca un alt vehicul din urma dvs. nu s-a angajat deja in efectuarea unei depasiri. 

"Atentie! Este important sa aveti in vedere ca nu este permisa depasirea limitei legale de viteza in timpul efectuarii unei manevre de depasire, chiar daca se recomanda ca aceasta sa se realizeze intr-un timp cat mai scurt."

Sfaturile complete pot fi urmarite in video-ul dedicat de mai jos. Materialul integral poate fi citit aici.


Despre campanie

Demersul "FII TREAZ LA VOLAN!" este initiat de APPA - Asociatia Pentru Promovarea Asigurarilor si se deruleaza cu sprijinul Politiei Romane, UNSAR - Uniunea Nationala a Societatilor de Asigurare si Reasigurare din Romania si BAAR - Biroul Asiguratorilor de Autovehicule din Romania.

De asemenea, campania este realizata cu sprijinul Partenerilor OMNIASIG VIG, ALLIANZ-TIRIAC Asigurari, GENERALI Romania, EUROINS Romania, GRAWE Romania, GROUPAMA Asigurari, DESTINE Broker, GOTHAER Asigurari-Reasigurari, FUNK International Romania, RENOMIA SRBA Insurance Broker, ASISOFT, INTER Broker, ECLAIMS, AON Romania, MILLENIUM Insurance Broker, FABRICA de Asigurari, GARANTA Asigurari, DAW Management Broker, GLOBASIG Broker si LION Broker.

Proiectul se desfasoara cu sprijinul Asociatiei motoADN, Rebel in Romania si TATUC Serv Consulting.

Mesajele de informare ale campaniei sunt transmise catre publicul larg si cu sprijinul Partenerilor Media RFI Romania, Revista BIZ, ziuaveche.ro, ROMANIApeROTI.ro si AutoStiri.ro.

Daca nu esti inca parte din comunitatea #treazlavolan, alatura-te cu un Like! paginii de Facebook, dar si un Join pe grupul dedicat si un Follow paginii de Instagram.

 

1.494 accesari