1asig.ro
1asig.ro
federatia roaman de bowling
VIDEO: Progresul tehnologiei si ...

VIDEO: Progresul tehnologiei si impactul clonelor virtuale

Despre automatizarea activitatilor, plati electronice prin Direct Payment dar si clone virtuale care pot veni in ajutorul asistentilor in brokeraj, economisindu-le timp, au discutat Dan BERINTAN, Director Divizie IT, INTER Broker si Sergiu COSTACHE, Presedinte ApPA, in cadrul emisiunii Ora de Risc by XPRIMM, de la RFI Romania.

Progresul tehnologiei este din ce in ce mai rapid, avem la dispozitie tehnologii noi si servicii care pot fi utile atat pentru cei care activeaza in asigurari, cat si pentru clientii acestora.

Automatizam partea de emitere, automatizam operatiunile ulterioare emiterii si economisim timp atat pentru asistentii in brokeraj cat si pentru clienti. Intrebarea este, clonele pot gresi?

"Nu, din fericire nu pot gresi. Se poate gresi numai daca este clona programata gresit, s-au facut nenumarate teste si deja o experimentam de foarte multe luni de zile. Asistentii nostri in brokeraj la Inter Broker, fiecare dintre ei are propria clona si le folosim intensiv. Avem si un partener foarte ok, implicat pe zona asta a digitalizarii, este vorba de Banca Transilvania", a raspuns Dan BERINTAN.

Ce este portofelul virtual, pe care stiu ca voi il folositi?

"Voi folosi o descriere relativ tehnica, pentru ca vorbim despre activitati specifice asistentului in brokeraj. In momentul in care un asistent in brokeraj incheie o polita, acesta trebuie sa incaseze de la client prima de asigurare si apoi ratele. Atunci cand folosim clona virtuala, nu mai avem nimic altceva de facut, insa exista si multe situatii in care clientii doresc sa achite in numerar, atunci banii respectivi trebuie sa ajunga sa fie depusi de catre asistentul in brokerajul la banca, ajung in contul brokerului, apoi cu banii respectivi trebuiesc validate politele emise, este o chestiune tehnica, valabila la toti brokeri. Ei bine, am dezvoltat un alt instrument digital ca sa zic asa, respectiv avem carduri emise prin intermediul a trei banci cu care colaboram la acest moment, Banca Transilvania, BRD si Unicredit, carduri pe care le folosim exclusiv pentru depunerea numerarului. Asistentul in brokeraj primeste de la InterBroker un astfel de card, cu care poate sa faca doar depuneri, merge la bancomatul uneia dintre banci si folosind cardul respectiv depune numerarul incasat de la client, numerar pe care si-l regaseste in platforma 24broker, in portofelul virtual, in urmatoarele minute dupa depunere si cu banii respectivi asistentul in brokeraj isi valideaza singur politele incasate. Nu mai depinde de nimeni altcineva, poate sa isi valideze politele aproape instantaneu, din momentul in care depune banii pana ajunge inapoi la birou el o sa isi vada deja in portofelul virtual respectivele depuneri", a declarat Dan BERINTAN.

"Lumea se schimba si este foarte important sa nu ramanem in afara schimbarii. Sunt doua aspecte, unul valabil pentru lucratorii din domeniul asigurarilor si unul valabil pentru clientii de asigurari. Si unii si altii folosindu-se de aceasta tehnologie IT, pot sa castige timp. Acesta este cel mai important lucru. Tuturor ne lipseste timpul, toti avem un deficit enorm de timp. Folosindu-ne fiecare dintre noi de digitalizare, castigam enorm de mult timp si da, castigam si bani, pentru ca timpul inseamna bani", a mai adaugat Dan BERINTAN.

Mai multe declaratii puteti urmari in video-ul de mai sus!

Va invitam sa nu pierdeti niciuna dintre editiile emisiunii "Ora de Risc", difuzata in fiecare marti, de la 17.30, si sambata, de la ora 10.10, la RFI Romania. Ea poate fi ascultata LIVE pe www.rfi.ro sau pe undele RFI: Bucuresti 93.5fm, Iasi 97.9fm, Craiova 94fm, Sibiu 98fm, Cluj-Napoca 91.7fm, Timisoara 96.9fm si Chisinau pe 107.3fm. Emisiunea poate fi ascultata si in format podcast (cautati RFI Romania / Ora de risc).

Emisiunea "Ora de risc" este o emisiune despre si pentru clientiipietelor de asigurari si pensii, realizata cu lideri si specialisti de top. Indragita emisiune a debutat in urma cu peste 11 ani, fiind realizata de XPRIMM si sustinuta de portalul 1asig.ro si revista PRIMM.

Ne puteti urmari si pe pagina de Facebook "Ora de Risc".

Totodata, pentru a urmari toate emisiunile, dezbaterile si interviurile, va invitam sa va abonati si la canalul de YouTube al XPRIMM (click si pe clopotel pentru notificari)!