1asig.ro
1asig.ro
federatia roaman de bowling
VIDEO:  Piata asigurarilor, un ...

VIDEO: Piata asigurarilor, un sprijin pentru mediul de afaceri

Intrebat de XPRIMM cum poate piata asigurarilor sa sprijine mediul de afaceri in actualul context economic, Iancu GUDA, Presedintele Asociatiei Analistilor Financiar-Bancari din Romania (AAFBR), a dat ca exemplu sprijinul oferit prin doua tipuri de polite: cele care asigura riscul de neincasare a creantelor si cele de garantii.


Iancu GUDA a aratat, intr-un interviu acordat Publicatiilor XPRIMM, ca in cazul creditului comercial, acesta este intermediat de factoring, unde 80% din factoringul fara regres este gestionat mai departe de asiguratori impotriva riscului de neincasare.

"Prin rolul lor de a proteja furnizorii impotriva neincasarii creantelor, asiguratorii care ofera aceste polite pot ajuta companiile sa evite un blocaj de lichiditate, pentru ca cea mai mare problema din prezent in afaceri este neincasarea creantelor", a spus Iancu GUDA, potrivit caruia companiile se mai pot descurca cu o scadere a vanzarile, gasesc solutii de restructurare, dar daca nu incaseaza banii la scadenta risca sa intre in insolventa.

"Deci, asiguratorile impotriva riscului de neincasare pot veni sa ofere aceasta solutie in sprijinirea mediului de afaceri si companiile", a subliniat acesta.

"De asemenea, amintim de asigurarile de buna executie (garantii) pentru acele companii care ofera solutii pentru proiecte de investitii publice - s-a anuntat un an fara precedent in istoria Romaniei, cu un nou program de investitii pentru urmatorii cinci ani de 100 miliarde de euro, inclusiv in infrastructura, transport rutier, energie, agricultura, IT-digitalizare. Toate acestea vor avea furnizori privati, care vor lucra in baza unor proiecte castigate ca urmare a unor licitatii publice, la care nu te poti inscrie fara o garantie de buna executie, unde asiguratorii pot veni sa garanteze pentru bonitatea acestor companii", a mai spus Presedintele AAFBR.

"Cred ca fara interventia acestor asiguratori, pe aceste doua zone specifice pandemiei de COVID-19: anul acesta - protectia impotriva riscului de neincasare si pentru cinci urmatorii ani - investitii publice fara precedent, piata nu va functiona la parametrii normali", a incheiat specialistul.

Intregul interviu il puteti urmari in video-ul de mai sus!

Sursa foto: rawpixel.com

CITITI PE ACEEASI TEMA:
VIDEO: Iancu GUDA, Presedintele AAFBR: Romania are nevoie urgent de o schema de garantare a creditului comercial