1asig.ro
1asig.ro
federatia roaman de bowling
VIDEO:  PRESTIGE Broker: 70% ...

VIDEO: PRESTIGE Broker: 70% dintre clientii de la punctele de lucru din centrele comerciale au trecut online

La aproape o luna de la momentul decretarii starii de urgenta, principalii actori din piata de asigurari incep sa isi faca o idee mai clara despre perioada pe care o traversam, provocarile pe care trebuie sa le infrunte, dar si oportunitatile pe care nu trebuie sa le rateze. Despre ele ne-a vorbit la rubrica "#StamAcasa, dar continuam" si George ZAHARESCU, Director General, PRESTIGE Broker, una dintre companiile de intermediere in asigurari cu puncte de lucru in marile centre comerciale, care a trebuit sa caute rapid solutii adaptate contextului actual."Activitatea a scazut, mai ales pe partea de retail si mai ales din 23 martie, cand, prin ordonanta de urgenta s-au inchis puctele de lucru. Am transferat totul in mediul online si am implementat o serie de procese la care deja lucram, un exemplu fiind posibilitatea de plata online.

70% dintre clientii nostri din punctele de lucru din centrele comerciale au migrat in online. Le oferim servicii prin sms, mail sau aplicatii web dedicate. Acum implementam noul calculator de RCA si vor urma si calculatoare pe alte tipuri de asigurari. Este o perioada in care invatam mult si dezvoltam tot ce inseamna asigurari online. In doua saptamani vom avea active o noua aplicatie care sa ajute si mai mult clientii PRESTIGE sa gestioneze asigurarile din viata lor mai usor, online", a declarant George ZAHARESCU.

El precizeaza insa ca exista si o categorie de clienti care nu au nici macar o adresa de mail si care nu folosesc sub nicio forma plata online. Pentru acestia trebuie gasite solutii pentru ca nevoia lor de asigurare sa fie suplinita in continuare offline.

In ceea ce priveste estimarile pentru perioada urmatoare, Directorul General al PRESTIGE Broker declara:

"Preconizez pentru aprilie si mai o scadere pe retail de 30 - 40%. Pe segmental corporate estimez o scadere de 10%, cu un posibil recul dupa 3-4 luni. Exista insa si oportunitati. Clientii incep insa sa constientizeze cat de importante sunt asigurari precum cele de viata, de sanatate si chiar de bunuri, iar asta se va vedea cand se va produce si o redresare a economiei".

O situatie speciala o reprezinta segmental RCA, unde, din experienta PRESTIGE, multi clienti refuza acum sa isi reinnoiasca politele, pe motiv ca nu circula cu masinile. Acestia ignora insa prevederile legale, conform carora orice masina inmatriculata trebuie sa aiba, obligatoriu RCA si sunt pasibili de amenzi. De asemenea, ignora posibilitatea de a avea nevoie urgenta de masina si nu iau in calcul faptul ca o polita RCA, odata incheiata, intra in vigoare abia dupa 24 de ore.

"In etapa post-criza vom avea de infruntat o scadere, dar nu una drastica. Cred insa ca vom gandi diferit si vom ramane tot mai aproape de mediul digital. Si consumatorul isi va schimba comportamentul de consum, pentru ca acum constientizeaza cat de multe produse si servicii pot fi obtinute online", concluzioneaza George ZAHARESCU.

Amintim ca, in aceasta perioada in care cu totii suntem fortati sa ne adaptam, sa ne recalibram stilul de lucru si sa ne cautam resurse si instrumente care sa ne ajute sa ne pastram eficienta, XPRIMM a lansat rubrica "#StamAcasa, dar continuam", care include stiri si interviuri video realizate "de la distanta".

Mai mult decat orice insa, am vrea sa stim chiar de la voi cum se simte aceasta perioada, ce provocari intampinati, ce solutii aplicati si ce asteptari aveti de la perioada urmatoare. Asa ca va rugam sa ne scrieti oricand considerati ca aveti sa ne comunicati ceva ce isi are locul la rubrica "#StamAcasa, dar continuam" pe adresa media@xprimm.com.