1asig.ro
1asig.ro
federatia roaman de bowling

VIDEO: PRBAR s-a lansat oficial. Care sunt obiectivele in 2017?

[video|13469]In cadrul evenimentului oficial de lansare care a avut loc astazi, 2 martie a.c., Patronatul Roman al Brokerilor de Asigurare-Reasigurare (PRBAR) a anuntat obiectivele si principalele directii de activitate pentru anul 2017.

Cele sapte obiective prezentate includ:
 1. Clientul trebuie sa fie in centrul atentiei brokerului de asigurare. In consecinta, PRBAR promoveaza contributia brokerului in procesul de intermediere, dar mai ales in oferirea de consultanta si servicii post-vanzare. Aceasta contributie are ca scop final imbunatatirea protectiei consumatorului de produse de asigurare din Romania. PRBAR este deja membru in Grupul Consultativ pentru Protectia Consumatorului al ASF.
 2. PRBAR isi propune sa participe, impreuna cu ASF, la definirea corecta a ocupatiilor din domeniul asigurarilor. Pregatirea profesionala trebuie sa se faca diferentiat, in functie de tipul de polite emis: - obligatorii si/sau usor de emis sau - complexe, care presupun cunostinte deosebite de legislatie, tehnici de vanzare etc.
 3. Asigurarea independentei decizionale si functionale a celor 3 sectoare ale ASF, care poate fi realizata doar cu profesionisti, oameni de specialitate si cu experienta in asigurari.
 4. Imbunatarirea legislatiei ce reglementeaza activitatea brokerilor, in sensul:
  a. Acceptarii si recunoasterii conceptului de co-brokeraj conform unui studiu al pietei europene realizat de Marsh Romania);;
  b. Eliminarii obiectului unic de activitate la companiile de brokeraj si posibilitatea intermedierii altor produse financiare;
  c. Reglarii conceptului de mandat unic oferit de client, conform reglementarilor cuprinse in IDD - Directiva Distributiei in Asigurari;
 5. PRBAR isi propune sa contribuie la elaborarea de norme de functionare a unor companii mutuale in domeniul asigurarilor, dar si operationalizarea conceptului de micro-asigurare.
 6. In spiritul egalitatii intre partile semnatare ale unui contract comercial, PRBAR isi propune reasezarea contractului de intermediere broker-asigurator in formula win-win, atat din punct de vedere juridic, cat si comercial.
 7. PRBAR isi doreste sa fie un partener real de dialog cu ASF, Parlamentul Romaniei si cu toate autoritatile a caror activitate impacteaza activitatea pietei asigurarilor din Romania.
De asemenea, PRBAR a demarat deja procedurile necesare pentru a deveni membru al Institutului de Studii Financiare si pentru a incheia un parteneriat cu Consiliul Patronatelor Bancare din Romania. Tot in acest an, PRBAR isi propune sa semneze un parteneriat cu PAID pentru a putea vinde direct polite obligatorii PAD, fara intermedierea asiguratorilor. In acest fel, PRBAR poate contribui la cresterea gradului de cuprindere in asigurare a locuintelor din Romania.

CITITI PE ACEEASI TEMA:
PRBAR doreste imbunatatirea protectiei consumatorului