1asig.ro
1asig.ro

VIDEO: PAID a avizat 200 de dosare de dauna dupa inundatiile din iunie si a rezervat un milion de lei

5 min. / 1.540 cuvinte
"In momentul de fata avem 200 de dosare avizate in urma inundatiilor din luna iunie 2020. Cele mai afectate judete sunt Caras-Severin, Mures, Bihor, Brasov, Harghita, Sibiu", a declarat Nicoleta RADU, Director General, PAID Romania.

PROMO


"Cam toate judetele din tara au fost afectate. Rezerva totala constituita pentru aceste daune este de circa 1 milion de lei, dar se va actualiza pe masura ce dosarele vor fi finalizate", a adaugat Nicoleta RADU, prezenta in cadrul dezbaterii XPRIMM Time for Business: "4 din 5 locuinte sunt neasigurate. Cum convingem romanii sa se asigure?".



Conform acesteia, PAID este pregatit in orice moment sa despagubeasca proprietarii de locuinte care sufera de pe urma acestor inundatii. "Din pacate numarul locuintelor asigurate este destul de mic, doar 1 locuinta din 5 este asigurata, astfel ca mi-e teama ca nu foarte multe persoane afectate vor putea fi despagubite ca urmare a acestor inundatii", a zis ea.

Luna iunie a acestui an a fost cea mai ploioasa din ultimii 60 de ani, fapt care a generat inundatii severe si numeroase probleme intr-un interval de timp foarte scurt.

"Ar fi fost bine ca toate persoanele care au asigurare obligatorie PAD sa aiba si o asigurare facultativa, pentru ca inundatiile au fost insotite de furtuni sau grindina si multe dintre dosarele avizate nu pot fi despagubite pe polita obligatorie. Ele ar fi putut fi despagubite pe polita facultativa pentru o valoare mai mare a locuintei, pentru anexe si bunuri", a explicat Nicoleta RADU.

Care a fost apetitul pentru asigurarile de locuinte in ultimele 3 luni (marcate de pandemie)?

"Personal. m-as fi asteptat ca odata cu aparitia acestui evenniment total imprevizibil, cum a fost pandemia COVID-19, cu totii sa realizam ca asemenea evenimente cu un impact devastator ni se pot intampla. Evident, putem avea de-aface si cu alte evenimente cum ar fi dezastrele naturale. Cu toate acestea, interesul proactiv al cetatenilor pentru a se proteja, a preveni asemenea situatii si efectele pe care astfel de evenimente le-ar putea avea inca ramane destul de scazut. Numarul politelor PAD nu a crescut foarte mult, dar ne bucura faptul ca gradul de cuprindere a ramas constant, in usoara crestere. Ma asteptam sa fie o crestere mai mare pe zona dezastrelor naturale, asociate cu aceste evenimente care, de regula, sunt percepute ca cele care nu ni se pot intampla niciodata", a raspuns Directorul General al PAID Romania - Pool-ul de Asigurare Impotriva Dezastrelor Naturale.

Ce putem face ca sa ii stimulam/convingem pe romani sa se asigure mai mult?

"Este clar ca exista in continuare o intelegere deficitara a conceptului de asigurare in randul populatiei. Pentru a suplini aceasta lipsa de informare trebuie sa facem campanii ample de informare si educare a populatiei", a afirmat Nicoleta RADU.

"In aceasta zona, PAID este cel mai mare comunicator din industria de asigurari si investeste in fiecare an sume importante pentru aceste campanii de informare. Noi incercam prin aceste campanii, pe de-o parte sa informam corect populatia despre asigurarile de locuinte, dar si sa castigam si sa recastigam increderea consumatorilor. Pe de alta parte, vorbind de un instrument obligatoriu, sustin in continuare ca pentru acest tip de produse este necesar ca legea sa fie corect pusa in aplicare de catre autoritatile statului", a adaugat ea.

La sfarsitul lunii mai 2020 erau active la nivel national 1.742.244 de asigurari obligatorii de locuinte (polite PAD), in creste usoara fata de luna anterioara, potrivit statisticilor Pool-ului de Asigurare Impotriva Dezastrelor Naturale - PAID Romania, societatea privata care administreaza sistemul de asigurare obligatorie a locuintelor.

Gradul de cuprindere in asigurare a fost de 19,29% in mai 2020.

In primele 5 luni din 2020, PAID Romania a achitat daune in valoare totala de 1.587.909 lei, conform datelor de pe site-ul companiei.

CITITI PE ACEEASI TEMA:
INFOGRAFIC: PAID dezvolta solutii pentru a sprijini reteaua de distributie in incheierea de polite PAD

372 accesari
Sondaj

Cat de des te enervezi atunci cand esti la volan?

- Aproape de fiecare data cand circul cu masina
- Din cand in cand, in functie de conditiile de trafic
- Destul de rar
- Nu ma enervez niciodata cand conduc


PROMO