1asig.ro
1asig.ro
federatia roaman de bowling
VIDEO:  #OraDeRisc #DeAcasa by ...

VIDEO: #OraDeRisc #DeAcasa by XPRIMM - Editie Speciala "COVID-19 si Asigurarile - Consecintele economice"

In a doua parte a Editiei Speciale a emisiunii #OraDeRisc #DeAcasa by XPRIMM "COVID-19 si Asigurarile", Sergiu COSTACHE - Revista PRIMM Asigurari & Pensii - si Mihai Lucian LUCANU - Managing Partner at IBMM, Cert CII - au vorbit despre consecintele economice ale pandemiei de coronavirus.Discutiile au pornit de la un articol scris de Mihai Lucian LUCANU despre efectele COVID-19, pentru care Sergiu COSTACHE a centralizat mai multe opinii din piata.

Autorul a precizat ca a scris articolul intr-un timp scurt si nu este o lucrare stiintifica. "L-am facut pentru colegii mei din asigurari, sa le pun la dispozitie cateva noutati despre care poate nu au auzit, si pentru prietenii mei din Romania sau strainatate ca sa aiba o imagine generala asupra a ce se intampla in domeniu", a declarat el.

Referitor la efectele COVID-19, Mihai Lucian LUCANU subliniaza ca ce a fost pana acum nu va mai fi. "Poate pentru noi e prima pandemie, cel putin in Romania, din ultimii 40-50 de ani, dar este posibil ca in viitor sa mai faca parte din viata noastra, asa cum se intampla cu atacurile teroriste"

De asemenea, Mihai Lucian LUCANU considera ca asiguratorii ar putea lua in calcul riscul unor astfel de pandemii dar si alte riscuri viitoare si vor avea polite all-risk.

Mihai Lucian LUCANU a scris ca "pe masura ce vor aparea insolventele, va creste cererea de "asigurari risc de neplata" (... a creantelor comerciale / facturilor cu plata la termen - trade credit insurance). Din cauza capacitatii disponibile limitate, atat local cat si international, echilibrul intre cerere si oferta va fi atins in 2021". 

"Asteptarea normala este ca in conditii de criza financiara sa creasca nivelul insolventelor. In acest caz, cei ccare au primit marfurile nu le mai pot plati la termenul agreat si de declanseaza politele respective. Sau cei care au vandut cu plata la termen suporta pierderile", a comentat apoi el in emisiune.

Totodata, LUCANU considera ca va continua trendul de repozitionare al asiguratorilor globali catre zonele de origine, "campul tactic" fiind ocupat de asiguratorii regionali.

In ceea ce priveste partea de resurse umane, Mihai Lucian LUCANU anticipeaza ca va continua trendul de migrare dinspre pozitiile tehnice (care sunt preluate treptat de calculatoare, cu costuri reduse si rezultate superioare) catre zonele de expertiza asigurari in relatia cu clientii.

Gasiti AICI prima parte a emisiunii #OraDeRisc #DeAcasa by XPRIMM - Editie speciala "Efectele directe ale pandemiei coronavirus asupra asigurarilor".

Mai multe declaratii gasiti in video-ul atasat.

Ne puteti urmari si pe pagina de Facebook "Ora de Risc".