1asig.ro
1asig.ro
federatia roaman de bowling
VIDEO: Ora de Risc - Telemedicina ...

VIDEO: Ora de Risc - Telemedicina si perspectivele de dezvoltare

Ciprian BUJOR, Chief Strategy Officer, TELIOS Care a fost invitatul emisiunii "Ora de Risc", de la RFI Romania. El a vorbit despre telemedicina si care sunt beneficiile, dar si perspectivele de dezvoltare in acest domeniu.

 

"Prin intermediul tehnologiei putem stabili diagnosticul unui pacient si care este tratamentul recomandat. Telemedicina este un domeniu nou reglementat care ne-a ajutat enorm in perioada pandemiei, fiind o cale de a mentine deschisa relatia medic-pacient", a spus Sergiu COSTACHE.

Intrebat care sunt perspectivele de dezvoltare ale telemedicinei, Ciprian BUJOR a raspuns: "Este un domeniu cu perspective optimiste, valoarea de pietei, la nivel global, a crescut usor an de an, insa in ultimii trei ani a cunoscut o crestere de aproximativ 20%. Pentru 2023, piata globala de telemedicina este estimata la aproximativ 100 de miliarde de dolari insa pana in 2030 ar putea sa ajunga la aproximativ 400 de miliarde".

Ciprian BUJOR a precizat ca in Romania, acest domeniu a prins destul de bine. "In Uniunea Europeana, Germania, Franta, Italia si Spania sunt tarile care au dezvoltat cel mai bine aceasta industrie. In clasament, Romania se afla dupa Polonia iar la distanta mare se claseaza Ungaria".

"In prezent se testeaza implementarea unui asistent virtual care ar putea prescrie tratamente, insa momentan nu stiu cat de sigur va fi acest sistem. Este posibil in aproximativ 10 ani, medicii sa aiba un asistent virutal insa cel mai probabil se va ocupa de partea de documente, nu neaparat sa ofere consultatii", a spus invitatul.

Este o prioritate digitalizarea sistemului de sanatate din Romania?

"Da, chiar este o prioritate, iar prin PNRR se vor aloca sume considerabile pentru aceasta digitalizare.Pe lista de prioritati, se regaseste telemedicina, crearea unui sistem e-health - care sa integreze toate clinicile iar dosarele pacientilor sa fie aduse la un numitor comun. Sistemul de sanatate are nevoie de o unificare pentru a servi nevoilor contribuabililor".

Emisiunea "Ora de Risc" este transmisa saptamanal de catre RFI Romania, marti, de la 17.30 si este reluata sambata, de la 10:10.

Va invitam sa ne urmariti si pe www.rfi.ro sau pe unde radio FM, astfel: Bucuresti 93.5fm, Iasi 97.9fm, Craiova 94fm, Sibiu 98fm, Cluj-Napoca 91.7fm, Timisoara 96.9fm si Chisinau pe 107.3fm.

Totodata, ne puteti si vedea pe pagina de Facebook "Ora de Risc" si ne puteti asculta, in format podcast, pe pagina RFI Romania, aici https://podcast.rfi.ro/?s=ora+de+risc.

"Ora de Risc" este o emisiune despre si pentru clientii pietelor de asigurari si pensii, realizata cu lideri si specialisti de top. Debutul ei a avut loc in urma cu aproape 15 ani, este realizata de catre echipa XPRIMM si sustinuta de portalul 1asig.ro si revista PRIMM - Asigurari & Pensii.

Pentru a urmari toate emisiunile, dezbaterile si interviurile XPRIMM, va invitam sa va abonati si la canalul de YouTube al XPRIMM (click si pe clopotel pentru notificari)!

PROMO