1asig.ro
1asig.ro
federatia roaman de bowling
VIDEO: Ora de Risc - Succesul ...

VIDEO: Ora de Risc - Succesul aplicatiei "Amiabila si utilitatea acesteia"

Mihai NECRELESCU, Risk Manager si Alin ENESCU, Director Departament Proiecte Speciale si Project Manager, BAAR, au vorbit in cea mai recenta emisiune "Ora de Risc", de la RFI Romania despre o solutie rapida pentru accidentele auto usoare, care implica numai doua masini. Aceasta solutie rapida este o aplicatie care se numeste "Amiabila" si este produsa sub umbrela Biroului Asiguratorilor Auto din Romania. Este o realizare care pune Romania pe harta europeana sau chiar mondiala, intr-o propozitie fruntasa, pentru ca nu sunt foarte multe tari care sa aiba implementat un astfel de sistem.

 

"Nu stiu daca neaparat ne-am aflat intr-o competitie cu altii, cred ca prima competitie a fost cu noi. Proiectul a fost destul de ambitios iar termenele foarte stranse. Poiectul acesta a strans o echipa mare in spate, formata din colegii de la BAAR, membrii nostrii, asiguratorii din piata, toti ne-au sprijinit si ne-au dat un vot de incredere la dezvoltarea aplicatiei", a precizat in deschidere Mihai NECRELESCU.

"In momentul de fata, avem peste 60.000 de descarcari ale aplicatiei, din magazinele Google Play si App Store, si aproximativ 55.000 de conturi facute. Un volum semnificativ, tinand cont ca vorbim de aproximativ trei saptamani de la lansare si au fost protocolate aproximativ 1200 de accidente prin intermediul aplicatiei", a mentionat Alin ENESCU.

In cazul unui accident, este necesar sa aiba ambii soferi aplicatia instalata?

"In general, din accidentele care au trecut deja prin sistem, in majoritatea cazurilor numai un participant avea cont iar la aproximativ 150 de accidente, din cele aproximativ 1200 protocolate pana in prezent, aveau cont ambii soferi", a raspuns Alin ENESCU.

"As vrea sa relatez, sub protectia anonimatului surselor, ca feedbackul persoanelor care au completat constatarea amiabila in aplicatie, au fost ulterior sunate de catre asigurator pentru regularizarea daunei si deschiderea dosarului. Oamenii sunt placut surprinsi, ca la cateva minute sau cateva ore dupa ce au completat aceasta constatare amiabila, asiguratorul RCA ii suna si ii intreaba daca au nevoie de tractare, daca au nevoie de ceva anume si le cer relatii suplimentare. Se pare ca piata a simtit ca este o oportunitate extraordinara pentru a recastiga clientii, pentru a oferi un boost de incredere iar lucrurile se misca foarte bine in aceasta directie. Se strange legatura dintre consumator si asigurator", a spus Mihai NECRELESCU

Mai multe declaratii puteti asculta in video-ul de mai sus!

Emisiunea "Ora de Risc" este transmisa saptamanal in fiecare marti, in prime-time, de la ora 17.30, si este reluata sambata, de la ora 10:10.

Va invitam sa ne urmariti pe www.rfi.ro sau pe unde radio FM, astfel: Bucuresti 93.5fm, Iasi 97.9fm, Craiova 94fm, Sibiu 98fm, Cluj-Napoca 91.7fm, Timisoara 96.9fm si Chisinau pe 107.3fm. 
Ne puteti vedea pe pagina de Facebook "Ora de Risc" si asculta in format podcast pe pagina RFI Romania, aici https://podcast.rfi.ro/?s=ora+de+risc.

"Ora de Risc" este o emisiune despre si pentru clientii pietelor de asigurari si pensii, realizata cu lideri si specialisti de top. Debutul ei a avut loc in urma cu peste 12 ani, este realizata de catre echipa XPRIMM si sustinuta de portalul 1asig.ro si revista PRIMM - Asigurari & Pensii.
Pentru a urmari toate emisiunile, dezbaterile si interviurile XPRIMM, va invitam sa va abonati si la canalul de YouTube al XPRIMM (click si pe clopotel pentru notificari)!