1asig.ro
1asig.ro
federatia roaman de bowling
VIDEO: Ora de Risc - Strategiile ...

VIDEO: Ora de Risc - Strategiile adoptate de companii pentru a-si proteja businessul actual pentru conditiile viitoare

In cea mai recenta emisiune "Ora de Risc", de la RFI Romania, Any-Luminita MOROSAN, Manager Centru de Competenta Credite si Garantii, GrECo Romania ne-a vorbit despre schimbarile care au bulversat economia la nivel mondial si implicit la nivel local, cat si despre solutiile pe care le avem in acest moment la indemana.

 

"Din fericire, riscurile pe care le-am identificat la inceputul pandemiei, nu s-au materializat datorita factorilor care au ameliorat efectele negative, dar in special datorita interventiei guvernelor in majoritatea statelor", a precizat Any-Luminita MOROSAN.

Intrebata despre perspectivele Romaniei, in anul 2023, invitata a spus ca factorii de risc sunt in general aceeasi. "Romania are perspective bune pentru 2023, sunt sanse sa evite o recesiune, ba mai mult, este posibili sa existe o crestere mai mare decat media europeana, de aproximativ 1,8%, dar trebuie sa ramanem constienti ca exista si valente negative, in acest scenariu. In cel mai fericita caz, in trimestrul patru vom avea o inflatie sub 10% si o stabilizare a ratelor dobanzilor".

"Asiguratorii in esenta preiau riscurile din piata insa este important sa le identifice, si sa le dimensioneze corect, astfel incat sa poata evita un impact catastrofal asupra businessului. De-a lungul timpului politicile de subscriere s-au adaptat atat la zona de ofertare, cat si la zona de analiza si subscriere a limitelor de credit", a mentionat Any-Luminita MOROSAN.

Mai multe declaratii puteti urmari in video-ul de mai sus!

Emisiunea "Ora de Risc" este transmisa saptamanal de catre RFI Romania, marti, de la 17.30 si este reluata sambata, de la 10:10.

Va invitam sa ne urmariti si pe www.rfi.ro sau pe unde radio FM, astfel: Bucuresti 93.5fm, Iasi 97.9fm, Craiova 94fm, Sibiu 98fm, Cluj-Napoca 91.7fm, Timisoara 96.9fm si Chisinau pe 107.3fm.

Totodata, ne puteti si vedea pe pagina de Facebook "Ora de Risc" si ne puteti asculta, in format podcast, pe pagina RFI Romania, aici https://podcast.rfi.ro/?s=ora+de+risc.

"Ora de Risc" este o emisiune despre si pentru clientii pietelor de asigurari si pensii, realizata cu lideri si specialisti de top. Debutul ei a avut loc in urma cu aproape 15 ani, este realizata de catre echipa XPRIMM si sustinuta de portalul 1asig.ro si revista PRIMM - Asigurari & Pensii.

Pentru a urmari toate emisiunile, dezbaterile si interviurile XPRIMM, va invitam sa va abonati si la canalul de YouTube al XPRIMM (click si pe clopotel pentru notificari)!