1asig.ro
1asig.ro
federatia roaman de bowling
VIDEO:  Ora de Risc: Strategii ...

VIDEO: Ora de Risc: Strategii inteligente post-criza pentru asigurari

Despre digitalizare si strategii inteligente post-criza pentru piata de asigurari, optimizarea proceselor dintr-o companie, dar si despre rolul consultantei IT si digital marketing au discutat Alin NITA - General Manager, FivePlus Solutions -, Aurelian IUSCU - Managing Partner BFS, Business Future Solutions - si Sergiu COSTACHE - Revista PRIMM Asigurari & Pensii - in cea mai recenta Editie Speciala a emisiunii Ora de Risc #DeAcasa.


In zona companiilor de asigurari, impactul COVID-19 asupra lor ar putea fi intre -10% si -47%. Asadar, avem o variatie in acest impact, conform unui studiu realizat recent de Mckansey, iar noi ne-am dori sa fie un impact cat mai mic, a precizat Aurelian IUSCU.

Conform oficialului BFS, chiar si inainte de aparitia crizei provicate de pandemia de coronavirus (COVID-19), preocuparea companiilor de a trece la digitalizare prin introducerea de noi tehnologii, inclusiv Robotic Process Sutomation era din ce in ce mai accentuata.

"Noi suntem niste vectori ai schimbarii. Perspectiva din care privim noi este cea de proces-oameni-tehnologie. Noi ca si oameni avem niste grade de libertate consistent reduse, ca atare, automat, in aceasta perioada a fost fortarea click catre tehnologie. Asadar, ordinea de zi este tehnologia insa ea trebuie aplicata pe niste procese optimizate. Incetul cu incetul omul- procesul si tehnologia trebuie sa-si dea mana si sa avem cele mai eficiente rezultate", spune Aurelian IUSCU.

Care ar fi cel mai important lucru in acest moment?

"Sa ne repliem, si sa avem in vedere acest proverb care spune ca Omul Sfinteste Locul. Cred ca trebuie sa optimizam procesele astfel incat angajatilor nostri sa le fie mai usor. Avem niste instrumente si metodologii care ne ajuta sa facem bine din prima. Este foarte important sa te uiti pe fiecare pas din proces, sa vezi ce tip de risipa exista, sa o inventariezi, sa o masori si sa o elimini", a completat Aurelian IUSCU.

Acest subiect, privind optimizarea proceselor, va fi dezbatut intr-un webinar in data de 8 mai 2020 de la ora 11:00-13:00, in Zoom Meeting. Webinar-ul isi propune sa prezinte, in contextul existent, unde si cum organizatiile au nevoie de abordare coerenta si consecventa, bazata pe Lean Six Sigma ca metodologie matura, astfel incat sa maximizeze sansele de succes si sa minimizeze eforturile si duratele de implementare a schimbarii.

Pe agenda se afle subiecte precum viata proceselor in si dupa pandemie, ce este RPA, Conceptii eroncate despre RPA sau care sunt cei sapte pasi ai unei strategii de succes in implementarea RPA. Aflati AICI mai multe despre inscriere, agenda evenimentului si lectori.

La randul sau, intrebat cum si-ar defini activitatea, Alin NITA spune sa "Noi ne uitam in interiorul companiilor pentru a vedea cum lucram, care sunt procesele si sa venim cu zona informatica pentru a pune tehnologia in valoare. Uitandu-ne in exteriorul companiei noastre am vrea sa ne uitam si catre clienti. Situatia de acum ne obliga sa ne readaptam modalitatea prin care vindem, ne adresam clientilor, trebuie sa valorificam acum cat mai mult online-ul".

Care este principalul lucru pe care l-am avea de facut in continuare?

"Primul pas este partea de procese, apoi trebuie sa ne uitam cum automatizam cat mai mult din aceste procese. De la lucruri simple la cele mai complicate. Ce a demonstrat aceaste perioada este ca intr-un anumit fel poate am avut optimizate anumite procese, numai daca vrem sa fim flexibili si sa avem un imbold care sa ne faca sa ne readaptam, s-ar putea ca acele procese sa nu ne ajute foarte mult. Asadar ne trebuie tehnologia pusa la punct, dar si inovatia catre parteneri"

Compania condusa de Alin NITA, FivePlus Solutions, ofera, pana pe 15 mai 2020 un discount special de 25% pentru solicitarile adresate prin XPRIMM sau la office@fiveplus.ro, cu mesajul "XPRIMMvreauAUDIT".

Auditurile disponibile sunt pentru SEO, GoogleAds, FacebookAds. Actiunea va continua prin furnizarea ulterior a unui LandingPage in care se vor detalia serviciile oferite. Fiecare proiect va fi analizat si evaluat, aplicandu-se discountul special de -25%.

Mai multe declaratii gasiti in video-ul atasat. Ne puteti urmari si pe pagina de Facebook "Ora de Risc".

De asemenea, pentru a urmari toate emisiunile si interviurile video pe care le realizam, va invitam sa va abonati la canalul de YouTube al XPRIMM.