1asig.ro
1asig.ro
federatia roaman de bowling
VIDEO: Ora de Risc - Provocarile ...

VIDEO: Ora de Risc - Provocarile noii norme

George ZAHARESCU, Director General, PRESTIGE Broker, ne-a vorbit la emisiunea "Ora de Risc" de la RFI Romania, despre modificarile aduse Normei 20 aparuta in 2017 si efectul acestor schimbari, asupra asiguratorilor, brokerilor dar si clientilor.

"Noua norma a intrat in vigoare din 8 septembrie a.c., ne-am aliniat la legislatia europeana si clientii pot avea preturi diferite pentru aceeasi masina, acelasi propietar, aceeasi polita de asigurare, totul depinde de unde cumperi, fie de la un broker, fie online, fie de la asigurator, preturile difera", a precizat Sergiu COSTACHE, in deschidere.

"O alta modificare importanta este constatul amiabil care poate fi completat si online. Cel mai probabil in luna octombrie va fi gata aplicatia iar in momentul respectiv, vom putea completa si semna constatarea amiabila in format electronic. Scapam de hartii si castigam timp", a mentionat George ZAHARESCU.

De la 1 ianuarie 2023 se modifica Codul Fiscal si cumva brokerii sunt asociati jocurilor de noroc sau ceva in genul acesta. Este adevarat?

"Da, este adevarat. Aceasta schimbare ne afecteaza destul de rau. In momentul de fata, in Romania, dand la o parte asiguratorii si brokerii, sunt aproximativ 8.600 de firme, care au cod CAEN 6622, care intra sub aceasta modificare legislativa, respectiv de la 1% si 3% impozit pe venit, ajungem la 16% impozit pe profit", a spus George ZAHARESCU.

Mai multe declaratii puteti asculta in video-ul de mai sus!

Emisiunea "Ora de Risc" este transmisa saptamanal in fiecare marti, in prime-time, de la ora 17.30, si este reluata sambata, de la ora 10:10. Va invitam sa ne urmariti pe www.rfi.ro sau pe unde radio FM, astfel: Bucuresti 93.5fm, Iasi 97.9fm, Craiova 94fm, Sibiu 98fm, Cluj-Napoca 91.7fm, Timisoara 96.9fm si Chisinau pe 107.3fm. Ne puteti vedea pe pagina de Facebook "Ora de Risc" si asculta in format podcast pe pagina RFI Romania (https://podcast.rfi.ro/?s=ora+de+risc).

"Ora de Risc" este o emisiune pentru clientii pietelor de asigurari si pensii, realizata cu lideri si specialisti de top. Debutul ei a avut loc in urma cu peste 12 ani, este realizata de catre echipa XPRIMM si sustinuta de portalul 1asig.ro si revista PRIMM - Asigurari & Pensii.

Pentru a urmari toate emisiunile, dezbaterile si interviurile XPRIMM, va invitam sa va abonati si la canalul de YouTube al XPRIMM (click si pe clopotel pentru notificari)!