In cea mai recenta editie a emisiunii "Ora de Risc" la RFI Romania, l-am avut ca invitat pe Stefan PRIGOREANU, CEO, Millenium Insurance Broker (MiB), cu care am discutat despre incheierea cu succes a unui plasament privat in vederea listarii pe piata AeRO a Bursei de Valori din Bucuresti (BVB), in urma caruia a emis si a vandut catre 42 investitori (31 persoane fizice si 11 persoane juridice) un numar de 347.587 actiuni ordinare, reprezentand 20% din numarul total de actiuni, cu o valoare nominala de 0,28 lei/actiune si cu o valoare de tranzactionare de 12 lei/actiune, diferenta fata de valoarea nominala reprezentand prima de emisiune.
In urma acestui plasament, ati obtinut peste 4 milioane de lei. Ce va doriti sa faceti cu acesti bani?
"Avem o multime de proiecte interesante care vizeaza dezvoltarea companiei. In primul rand, ne dorim sa crestem numarul de parteneri brokeri, care sa se afilieze retelei MIB si carora sa le preluam partea de compliance si de relationare cu institutiile statului, pentru a se putea focusa pe zona de relationare, vanzare, consultanta si risk management. Apoi, ne mai dorim si extinderea regionala, un pic internationala, a operatiunilor, cu un orizont de timp mediu si chiar investitia intr-un soft CRM, care sa imbunatateasca comunicarea, atata a brokerilor cu clientii nostri cat si a managementului MIB cu toti partenerii din tara. Nu in ultimul rand, avem un focus pe partea de digitalizare, astfel incat sa eficientizam din operatiuni si lucrurile sa devina mai simple pe partea de back office", a spus Stefan PRIGOREANU.
In urma cu cativa ani, ati fost primul broker de asigurare care a lansat sistemul de francize, un sistem pe care multi alti brokeri l-au adopatat, ulterior, iar acum avem listarea pe piata AeRO a Bursei de Valori, un alt succes. Pentru cele 4 milioane si ceva de RON, s-au subscris 8 milioane si ceva de RON si a avut loc supra subscriere.
Ce inseamna de fapt aceasta suprasubscriere, cum se procedeaza in astfel de cazuri si cum se face o listare pe piata AeRO a Bursei de Valori Bucuresti?
"Intai si intai, o companie trebuie sa isi doreasca sa fie listata pe piata de capital, apoi presupunem ca acea companie are ceva experienta pe piata respectiva, are notorietatea, proceduri, situatii financiare auditate de ceva timp, daca nu ma insel minim 3 ani, exista un consiliul de administratie si nu este o companie one man show. Cu alte cuvinte, este o companie care doreste sa comunice - "Puteti avea incredere in noi, pentru ca rezultatele noastre sunt auditate, comunicam cu clientii si cu investitorii nostrii, suntem transparenti atunci cand trebuiesc luate decizii, exista transparenta inclusiv pentru salariile managementului, organigrama, proiecte strategice si directia de dezvoltare"", a precizat Stefan PRIGOREANU.
Cum pot face ca sa devin investitor in Millenium Insurance Broker?
"Deocamdata plasamentul privat s-a incheiat, suntem in faza in care asteptam sa ne aprobe Autoritatea de Supraveghere Financiara modificarea Actului Constitutiv pentru listare si majorare de capital, urmand ca oricine doreste sa cumpere, sa poata cumpara direct, atunci cand actiunile se vor tranzactiona la liber pe piata AeRO. Se va intampla acest lucru speram noi, pana la finele anului", a raspuns Stefan PRIGOREANU.
Care a fost cea mai mare provocare in acest 25 de ani de activitate?
"Cea mai mare provocare a fost relativ recenta, in anul 2018, cand a trebuit sa ne conformam la cerintele GDPR si IDD, pentru ca a durat ceva pana am reusit sa implementam tot. Tot in 2018, am inceput sa vorbim despre listarea la bursa, fiind o intentie a companiei, de aproximativ 4 ani. Am decis ca inainte sa facem acest pas, de a fi tranzactionati pe piata de capital, sa fim cat de mult se poate, 100% am incercat noi, compliance cu tot ceea ce inseamna legislatia care ne impacteaza cel mai mult. Acesta a fost motivul pentru care am amanat cativa ani, pana cand am fost absolut siguri ca facem bine ceea ce facem", a mentionat Stefan PRIGOREANU.
Mai multe declaratii puteti asculta in video-ul de mai sus!
Emisiunea "Ora de Risc" este transmisa de catre RFi saptamanal, in fiecare marti, in prime-time, de la ora 17.30, si este reluata sambata, de la ora 10:10.
Va invitam sa ne urmariti pe www.rfi.ro sau pe unde radio FM, astfel: Bucuresti 93.5fm, Iasi 97.9fm, Craiova 94fm, Sibiu 98fm, Cluj-Napoca 91.7fm, Timisoara 96.9fm si Chisinau pe 107.3fm.
Ne puteti vedea pe pagina de Facebook "Ora de Risc" si ne puteti asculta in format podcast pe pagina RFI Romania, aici https://podcast.rfi.ro/?s=ora+de+risc.
"Ora de Risc" este o emisiune despre si pentru clientii pietelor de asigurari si pensii, realizata cu lideri si specialisti de top. Debutul ei a avut loc in urma cu peste 12 ani, este realizata de catre echipa XPRIMM si sustinuta de portalul 1asig.ro si revista PRIMM - Asigurari & Pensii.
Pentru a urmari toate emisiunile, dezbaterile si interviurile XPRIMM, va invitam sa va abonati si la canalul de YouTube al XPRIMM (click si pe clopotel pentru notificari)!