1asig.ro
1asig.ro
federatia roaman de bowling
VIDEO: Ora de Risc -  Importanta ...

VIDEO: Ora de Risc - Importanta asigurarilor private de sanatate si rolul unui stil de viata sanatos

Dorel LACATUS, Trainer & Owner, ELIRE Success, a fost invitatul emisiunii Ora de Risc, la RFI Romania, din aceasta saptamana. El ne-a vorbit despre importanta unei asigurari private de sanatate, rolul unui stilul de viata sanatos si kilogramele in minus.

"Cu totii avem momente in viata, in care suntem mai putin sau chiar deloc atenti la starea noastra de sanatate, de cele mai multe ori, oamenii ajung la medic in momentul in care au simptome deja suparatoare. In aceasta situatie, romanul are doua variante, prima este asigurarea in sistemul de sanatate la stat si merge acolo, insa constata ca este dificil sa faci o programare si mai apar si costuri colaterale. Cea de-a doua varianta, si cea ideala, este asigurarea privata de sanatate, care pentru o suma modica, iti poate oferi finantare in astfel de momente. Este necesar sa constientizam importanta unei asigurari de sanatate si sa o folosim atat in momentele critice, cat si pentru preventie", a mentionat Sergiu COSTACHE.

Cat costa o asigurare de sanatate privata?

"In momentul in care ne decidem sa incheiem un contract de asigurare de sanatate, trebuie sa ne gandim la cele mai dramatice situatii, ca sa le putem avea acoperite. De exemplu, aleg o asigurare care acopera interventiile chirurgicale, spitalizare, afectiunile grave, samd., pentru ca avem costuri foarte mari in genul acesta de cazuri. Trebuie mentionat faptul ca si varsta este un factor important, desi esti sanatos, cu cat inaintezi in varsta, costurile sunt mai mari, pentru ca statistic vorbind, riscul creste. O asigurare care are numai ambulatoriu, poate fi undeva la 1500 - 1800 RON in functie de varsta si de ce acopera, sunt asigurari care pleaca de la 300- 400 EUR pentru afectiuni gave si se poate duce catre 600 - 700 euro cele care au si spitalizare", a precizat Dorel LACATUS.

Platesti lunar sau anual o asigurare privata de sanatate?

"Lunar. Pentru ca este o asigurare pentru angajati, un contract de asigurare cu optiunea de plata lunara", a raspuns Dorel LACATUS.

Cat de disciplinat ai fost in felul in care ai mancat si ai facut miscare?

"Sunt disciplinat, este o zona in care m-am dezvoltat mult, in aceasta perioada si am reusit sa adopt un comportament nou, sunt atent la numarul de mese, la modul in care combin alimentele, fac miscare si astfel am obtinut rezultatele dorite. Pe parcurs am devenit din ce in ce mai motivat si am reusit sa imi respect programul chiar si in perioada de concediu", a precizat Dorel Lacatus.

Mai multe declaratii puteti asculta in video-ul de mai sus!

Emisiunea "Ora de Risc" este transmisa saptamanal in fiecare marti, in prime-time, de la ora 17.30, si este reluata sambata, de la ora 10:10. Va invitam sa ne urmariti pe www.rfi.ro sau pe unde radio FM, astfel: Bucuresti 93.5fm, Iasi 97.9fm, Craiova 94fm, Sibiu 98fm, Cluj-Napoca 91.7fm, Timisoara 96.9fm si Chisinau pe 107.3fm. Ne puteti vedea pe pagina de Facebook "Ora de Risc" si asculta in format podcast pe pagina RFI Romania (https://podcast.rfi.ro/?s=ora+de+risc).


"Ora de Risc" este o emisiune pentru clientii pietelor de asigurari si pensii, realizata cu lideri si specialisti de top. Debutul ei a avut loc in urma cu peste 12 ani, este realizata de catre echipa XPRIMM si sustinuta de portalul 1asig.ro si revista PRIMM - Asigurari & Pensii.

Pentru a urmari toate emisiunile, dezbaterile si interviurile XPRIMM, va invitam sa va abonati si la canalul de YouTube al XPRIMM (click si pe clopotel pentru notificari)!