1asig.ro
1asig.ro
federatia roaman de bowling
VIDEO: Ora de Risc - Educatia, ...

VIDEO: Ora de Risc - Educatia, factorul determinant pentru viitorul societatii

Florian GABA, Director General, PRO FIDUCIARIA, invitatul acestei saptamani in emisiunea, "Ora de Risc" de la RFI Romania, ne-a vorbit despre pregatirea si dezvoltarea profesionala in asigurari, dar si despre ce se intampla atunci cand consultantii de asigurari nu ofera in mod transparent informatii consumatorilor.

 

"Educatia face diferenta, numai asa putem schimba ceva. Voi incepe prin a oferi exemplul finlandez, cand in 1970 a fost introdus un sistem functional care s-a mentinut pana in ziua de azi, si din acest motiv 47% din populatia Finlandei are facultate, iar Romania se pozitioneaza pe ultimul loc, cu numai 18%", a precizat Florian GABA, in deschidere.

Uitandu-ne la cifre, in Romania 80% din asigurari sunt generale, iar 20% sunt asigurari de viata. Din procentul de 80%, daca dam la o parte asigurarile RCA care ocupa 60%, ce am putea spune ca mai ramane din piata de asigurari din Romania? Avand in vedere aceasta situatie, pregatirea profesionala are sens?

"Asist constant la evenimente si conferinte, unde intreaga piata este de acord ca educatia este esentiala insa rezultatele nu se vad. Teoretic avem numai afirmatii care raman suspendate intr-o realitate trista", a precizat Florian GABA.

"Atata timp cat nu investesti, nu vei vedea rezultate. Invatamantul romanesc reprezinta o realitate trista, educatia financiara este o proiectie a societatii, in ansambul, dar Romania are un deficit de educatie si in multe alte industrii. Companiile private sunt o exceptie, acestea au inteles de ce este atat de important sa investeasca in traininguri, iar rezultatele sunt vizibile", a adaugat Florian GABA.

Mai multe declaratii puteti urmari in video-ul de mai sus!

Emisiunea "Ora de Risc" este transmisa saptamanal de catre RFI Romania, marti, de la 17.30 si este reluata sambata, de la 10:10.

Va invitam sa ne urmariti si pe www.rfi.ro sau pe unde radio FM, astfel: Bucuresti 93.5fm, Iasi 97.9fm, Craiova 94fm, Sibiu 98fm, Cluj-Napoca 91.7fm, Timisoara 96.9fm si Chisinau pe 107.3fm.

Totodata, ne puteti si vedea pe pagina de Facebook "Ora de Risc" si ne puteti asculta, in format podcast, pe pagina RFI Romania, aici https://podcast.rfi.ro/?s=ora+de+risc.

"Ora de Risc" este o emisiune despre si pentru clientii pietelor de asigurari si pensii, realizata cu lideri si specialisti de top. Debutul ei a avut loc in urma cu aproape 15 ani, este realizata de catre echipa XPRIMM si sustinuta de portalul 1asig.ro si revista PRIMM - Asigurari & Pensii.

Pentru a urmari toate emisiunile, dezbaterile si interviurile XPRIMM, va invitam sa va abonati si la canalul de YouTube al XPRIMM (click si pe clopotel pentru notificari)!