1asig.ro
1asig.ro
federatia roaman de bowling
VIDEO:  Ora de Risc, Editie ...

VIDEO: Ora de Risc, Editie Speciala - Doua asigurari esentiale in ziua de azi

Despre rolul asigurarilor de viata si sanatate, atat pentru persoane fizice, cat si pentru companii, precum si despre utilitatea acestora in perioadele de criza precum cea traversata acum au discutat Tony ROMANI - Secretar de Stat in Cancelaria Prim-Ministrului -, -Mihaela CIRCU - Project Manager, APPA (Asociatia pentru Promovarea Asigurarilor) - si Sergiu COSTACHE - Revista PRIMM Asigurari & Pensii -, in cea mai recenta Editie Speciala a emisiunii #OraDeRisc #DeAcasa by XPRIMM."Asigurarile au un rol absolut esential intr-o societate moderna din punct de vedere economic, in sensul ca permit asumarea unor riscuri care in lipsa asigurarilor nu ar fi posibila sau sustenabila. Acest lucu este cu atat mai vizibila intr-o perioada de criza cum este cea de acum in care cei care nu au o strategie de management al riscului buna sunt loviti foarte puternic de criza", a precizat Tony ROMANI.

Pe de alta parte, Mihaela CIRCU spune ca asigurarile sunt foarte utile in aceasta perioada atat pentru marile companii, cat si pentru firmele mici sau persoanele fizice, iar primele de asigurare ar trebui tratate ca o cheltuiala esentiala.

Ce utilitate au asigurarile de viata?

"Cred ca utilitatea asigurarilor de viata rezida in special in avantajele pe care le ofera familiei care ramane in urma. O astfel de asigurare este ca un balon de salvare pentru orice familie. Poate unii reusesc sa adune niste sume pe care sa le lase familiei, altii nu reusesc si atunci, tipul acesta de asigurare ofera o protectie familiei", a mentionat Tony ROMANI.

In privinta asigurarilor de sanatate, Tony ROMANI spune ca "au valoare cu atat mai mult cu cat imbatranim, iar riscul asupra sanatatii creste, cresc si nevoile. M-am considerat intotdeauna un tip sanatos, insa cred este bine sa iti faci o astfel de asigurare atunci cand esti sanatos, pentru ca atunci can esti bolnav s-ar putea sa fie putin prea tarziu".

"Daca ne referim strict la aceasta perioada pe care o traversam, este posibil ca o parte din serviciile care intra pe acea acoperire a asigurarii sa fie utilizabile intr-o masura redusa. De exemplu, partea de tratament in strainatate, de care se vorbea mai devreme, este evident foarte greu de obtinut in acest moment in care transporturile nu functioneaza. Insa, si in prezent exista parti ale acestei asigurari care se pot accesa. Multe clinici s-au organizat, spre exemplu pentru diagnosticare prin telefon sau sisteme de conferinta. In acelasi timp, multe dintre asigurarile de sanatate ofera o forma de indemnizatie zilnica in cazul in care esti internat in sistemul public de spitalizare", a concluzionat Mihaela CIRCU.

Intregul CV al lui Tony ROMANI il puteti vedea pe profilul sau de LinkedIn.

Mai multe declaratii gasiti in video-ul atasat. Ne puteti urmari si pe pagina de Facebook "Ora de Risc".

De asemenea, pentru a urmari toate interviurile video pe care le realizam, va invitam sa va abonati la canalul de YouTube al XPRIMM.