1asig.ro
1asig.ro
federatia roaman de bowling
VIDEO: Ora de Risc - Despre ...

VIDEO: Ora de Risc - Despre radacinile profunde ale rezistentei romanilor la asigurare

Mirel BANICA, Cercetator in domeniul antropologiei religioase si comunicarii culturale, Cristian-Dorel LACATUS, Antreprenor & Owner, ELIRE Succes si Sergiu COSTACHE, Presedinte, ApPA - au discutat, marti, in cadrul emisiunii "Ora de risc", la RFI Romania, despre motivele care ii fac pe romani sa nu se asigure.

 

"In urma cu cativa ani am participat, in calitate de consultant asociat, la o cercetare intreprinsa de mai multe firme din domeniul asigurarilor, care doreau un raspuns la eterna intrebare: totusi, de unde vine rezistenta romanilor cand vine vorba de asigurari, ce-i face atat de reticenti, fatalisti si nepasatori in fata riscului, oricare ar fi natura acestuia?", a subliniat Mirel BANICA.

Atunci cand vine vorba despre asigurarea RCA, majoritatea soferilor aleg varianta cea mai ieftina si sunt de parere ca aceasta polita de asigurare este pentru ceilalti participanti la trafic insa in esenta, aceasta asigurare este pentru a proteja fiecare sofer in parte.

Referitor la pretul politelor RCA, Dorel LACATUS este de parere ca pretul unei asigurari este definitoriu pentru fiecare roman. " Cu cat asigurarile devin mai scumpe, cu atat romanii sunt mai reticenti sa le cumpere. Din fericire, polita RCA este obligatorie pentru a putea circula, si spun acest lucru pentru ca fara aceasta obligativitate, multi dintre soferi ar alege sa nu cumpere aceasta asigurare".

"Asigurarile reprezinta un grad ridicat de siguranta financiara. Este important sa vedem asigurarile ca un instrument prin care ne protejam familia si nu numai, iar politele de asigurare pot fi considerate, acele rezerve financiare special create pentru evenimente neprevazute", a completat Dorel LACATUS.

Mai multe declaratii gasiti in video-ul de mai sus!

Emisiunea "Ora de Risc" este transmisa saptamanal de catre RFI Romania, marti, de la 17.30 si este reluata sambata, de la 10:10.

Va invitam sa ne urmariti si pe www.rfi.ro sau pe unde radio FM, astfel: Bucuresti 93.5fm, Iasi 97.9fm, Craiova 94fm, Sibiu 98fm, Cluj-Napoca 91.7fm, Timisoara 96.9fm si Chisinau pe 107.3fm.

Totodata, ne puteti si vedea pe pagina de Facebook "Ora de Risc" si ne puteti asculta, in format podcast, pe pagina RFI Romania, aici https://podcast.rfi.ro/?s=ora+de+risc.

"Ora de Risc" este o emisiune despre si pentru clientii pietelor de asigurari si pensii, realizata cu lideri si specialisti de top. Debutul ei a avut loc in urma cu aproape 15 ani, este realizata de catre echipa XPRIMM si sustinuta de portalul 1asig.ro si revista PRIMM - Asigurari & Pensii.

Pentru a urmari toate emisiunile, dezbaterile si interviurile XPRIMM, va invitam sa va abonati si la canalul de YouTube al XPRIMM (click si pe clopotel pentru notificari)!