1asig.ro
1asig.ro
VIDEO:  Ora de Risc: Daunele auto ...

VIDEO: Ora de Risc: Daunele auto in vremuri de criza

Despre modul in care starea de urgenta impusa de pandemia de COVID-19 a afectat domeniul asigurarilor auto, dar si despre masurile luate de asiguratori pentru a contracara efectele negative ale crizei si nu numai au discutat Sorin GRECEANU - Director General, BAAR -, Ion MOISE - Director General, eClaims - si Sergiu COSTACHE, Revista PRIMM Asigurari si Pensii intr-o Editie Speciala a Emisiunii Ora de Risc by XPRIMM #DeAcasa.


"Am luat masuri pentru a conserva activitatea la un nivel rezonabil si sa diminuam riscul de a supune colegii unor infectii. O particularitate a BAAR este acela ca este prezent intr-un singur punct de lucru, in Bucuresti si atunci un astfel de necaz, daca ne-ar fi lovit in sediul unic, ar fi fost o catastrofa. Si atunci a trebuit sa luam masuri de urgenta pentru a ne imparti personalul in subechipe, acolo unde s-a putut, astfel incat sa diminuam riscul de infectare in cadrul unui astfel de celule, iar daca s-ar fi intamplat acest lucru, sa ne cada doar o astfel de celula, iar restul sa ne putem continua activitate", a precizat Sorin GRECEANU.

Care sunt masurile luate de asiguratori pentru a contracara efectele negative?

"Asiguratorii au luat masuri, cele care le-au fost la indemana, astfel incat sa isi poata continua onorabil activitatea in domeniul asigurarilor si a daunelor. Insa, m-as axa, mai degraba, pe activitatea noastra. Cu ajutorul eClaims, noi, BAAR, am redus contactul cu publicul, dar asta nu inseamna ca nu preluam toate avizarile, in format electronic, insa, primim si posta clasica. Insa, ce se intampla insa cu un cetatean din Romania care are un accident cu o masina inmatriculata in strainatate, sau ce poate sa faca prin mijloacele electronice daca este lovit de un neasigurat", a spus oficialul BAAR.

"Intr-o prima faza, daca vehiculul este inmatriculat in strainatate ar putea sa apeleze la site-ul www.baar.ro sa vada unde este asigurata maina si cine este corespondentul Carte Verde in Romania. De acolo poate contacta corespondentul, iar daca nu exista un corespondent in Romania, se va adresa BAAR. Pe zona de neasigurati, este lovit de un autovehicul imnatriculat in Romania, soferul pagubit are posibilitatea sa intre pe site-ul www.aida.info.ro sa vada unde este asigurat in Romania. Daca este asigurat, isi contacteaza respectivul asigurator. Daca este neasigurat RCA avem un formular pe site-ul BAAR, pe care sa-l completeze, bifeaza toate rugricile, in scaneaza si impreuna cu documentele pe care le are le trimite la secretariat@baar.ro", a completat Sorin GRECEANU.

Cum este cu constatarile si regularizarile de daune?

"Intercontectarea cu BAAR, o avem cu oricare dintre partenerii nostri, fie ca sunt corespondenti Carte Verde sau asiguratori pentru care prestam serviciile de regularizare a daunelor. Drept urmare, avizarile primite sunt preluate de catre noi si incepe prelucrarea dosarului de dauna, intr-un mod electronic. In momentul de fata lucram exclusiv electronic. Adica, ii indrumam pe cei care avizeaza daunele cum sa ne transmita documentatia de care avem nevoie", a precizat Ionut MIOSE.

Conform oficialului eClaims, procesul de regularizare a daunelor nu se poate face fara comunicare incepand de la partea vatamata si pana la persoana responsabila de intocmirea dosarului de dauna si pana la plata daunei.

"Toata aceasta activitate, pe care noi am cautat sa o facem inca de la inceput intr-un mod electronic, am dezvoltat-o in timp, in sensul ca partea de Call Center virtual poate sa indrume partea vatamata cum sa prelucreze documentele, ce si cum sa ne trimita pentru a putea sa regularizam dauna. Ulterior, avem o interconectare cu un sistem de evaluare a daunelor Audatex. Lucram cu ei pentru evaluare, astfel ca, in momentul in care incheiem nota de constatate in mod electronic, avem si nota de constatare a daunelor", a completat Ionut MOISE.

Ulterior, toate aceste informatii sunt incarcate in platforma eClaims, spune reprezentantul companiei. "Platforma este accesibila tuturor partenerilor nostri, transmitem aceste elemente ale dosarului catre partenerul nostru care le ia, le prelucreaza si face plata despagubirilor".

Mai multe declaratii gasiti in video-ul atasat. Ne puteti urmari si pe pagina de Facebook "Ora de Risc".

De asemenea, pentru a urmari toate interviurile video pe care le realizam, va invitam sa va abonati la canalul de YouTube al XPRIMM.