1asig.ro
1asig.ro
federatia roaman de bowling
VIDEO: Ora de Risc - DESTINE ...

VIDEO: Ora de Risc - DESTINE Broker vizeaza o crestere de 25% in acest an pe asigurarile de sanatate

Adrian GORAN, Manager Departament Viata, Sanatate si Pensii, DESTINE Broker, invitatul emisiunii Ora de Risc by XPRIMM, la RFI Romania, din aceasta saptamana ne-a vorbit, printre altele, despre asigurarile private de sanatate, telemedicina, pregatirea profesionala a brokerilor, dar si despre obiectivele companiei.

Emisiunea a fost moderata de Sergiu COSTACHE, XPRIMM - Asigurari si Pensii, si Andreea RADU, Redactor Sef al Publicatiilor XPRIMM.

"Asigurarile de sanatate au avut o crestere permanenta in ultimii ani, iar romanii si-au cumparat mai multe polite de acest tip, mai ales dupa declansarea pandemiei de COVID-19. Acest lucru s-a vazut si in business-ul asiguratorilor, care au vandut, in 2021, asigurari private de sanatate in valoare de aproximativ 500 milioane de lei, in crestere cu peste 10% fata de 2020. Potrivit estimarilor MARSH Romania, aproximativ 650.000 de angajati detin asigurari private de sanatate, ca beneficiu oferit de angajatori, ceea ce reprezinta circa 11% din populatia activa a Romaniei", a precizat Andreea RADU.

Video:

Care sunt factorii care au crescut interesul clientilor pentru asigurarile de sanatate?

"Daca inainte de 2020 oamenii vedeau in sistemul de sanatate publica o solutie la nevoile lor medicale, a venit anul 2020, care din punctul meu de vedere ne-a dat o lectie in acest capitol al vietii noastre si spun asta in calitate de pacient, pentru ca am observat ca sistemul medical de stat era ocupat cu a trata si a avea grija de oamenii care se imbolnaveau de COVID-19. Atunci oamenii s-au orientat si au inceput sa incerce si sistemul de sanatate privat. Principalele diferente pe care ei le-au observat s-au revazut nu neaparat in calitatea serviciilor medicale, pentru ca si in sistemul de stat calitatea serviciilor medicale nu are un nivel foarte scazut, ci datorita accesibilitatii din punct de vedere al timpului de asteptare. Au venit asiguratori care au pus la dispozitie, alaturi de clinicile medicale private, servicii moderne. Eu personal am avut prima mea experienta cu telemedicina, diagnostic cu ajutorul unei aplicatii video", a precizat Adrian GORAN.

El a aratat ca, fata de perioada de dinaintea pandemiei, solicitarile pentru telemedicina au explodat in ultimii doi ani. Si e posibil ca acest trend sa se mentina, in special din partea pacientilor cu afectiuni usoare, care vor alege sa discute cu un medic cu ajutorul unei aplicatii online, in timp ce pentru afectiunile serioase pacientii vor prefera intalnirile fata in fata cu medicii.

Pentru acest an cum anticipati evolutia asigurarilor de sanatate per total piata, dar si in cazul DESTINE Broker?

"Parere mea personala este ca se va mentine cresterea cu doua cifre a pietei de asigurari de sanatate. In ceea ce priveste DESTINE Broker, inca din prima luna a acestui an noi ne-am stabilit ca unul din obiective sa fie tocmai promovarea cu precadere a acestor tipuri de asigurari, sa ne concentram in continuare pe aceste tipuri de asigurari de sanatate, atat pentru clienti individuali, persoane fizice si familii, cat pentru persoanele juridice (polite de grup). Aici focusul nostru este pe IMM-uri", a raspuns Adrian GORAN.

Ati observat o apetenta mai mare si din partea companiilor pentru asigurari private de sanatate dedicate angajatilor?

"DESTINE Broker este cunoscut in piata de asigurari de brokeraj din Romania ca fiind un broker orientat catre retail, iar noi am observat ca IMM-urile cu pana in 10 angajati si-au schimbat putin optica fata de anul 2019 si datorita gradului de promovare in crestere a acestui tip de asigurari si pentru ca din punct de vedere fiscal este mult mai avantajos - prima de asigurare pe care o platesc pentru fiecare in parte nu mai aduce dupa ea alte taxe. Din acest punct de vedere exista o apetenta in crestere pentru astfel de companii, iar aceasta apetenta vine sa fie satisfacuta de fapt si de faptul ca unii asiguratori si-au adaptat produsele pentru acest segment, pe care il numim IMM, cu mai putin de 10 angajati",a afirmat invitatul.

Intrebat din ce domenii provin aceste companii si IMM-uri care acceseaza mai mult asigurarile private de sanatate pentru angajati, Adrian GORAN a spus ca, in cazul DESTINE Broker, cele mai multe companii provin din domeniul IT, dupa care urmeaza micile companii, cu cativa angajati, ca de exemplu companiile care activeaza in domeniul brokerajului, asistentii in brokeraj, persoane juridice, unde sunt doi, trei angajati. Iar cand vorbim despre grupuri care depasesc 10 angajati, cele mai multe solicitari provin de la companiile de retail autohtone, care au mai multe magazine,dar nu de nivelul unui hipermarket sau unui lant de supermarketuri.

Care sunt obiectivele DESTINE Broker pentru 2022?

Adrian GORAN a declarat ca printre obiectivele DESTINE Broker pentru acest an se numara cresterea vanzarilor pe asigurari private de sanatate cu 25%. De asemenea, "ne dorim sa pastram ritmul de furnizare de informatii, de pregatire a fortei noastre de vanzari, astfel incat clientii nostri sa beneficieze de cele mai bune servicii posibile din partea noastra. Si din punct de vedere al nivelului total de business, in acest an, cu siguranta DESTINE Broker isi va pastra cresterea cu doua cifre, eu spun ca depasim cu doi in fata."

Mai multe declaratii puteti urmari in video-ul de mai sus!

Va invitam sa nu pierdeti niciuna dintre editiile emisiunii "Ora de Risc", difuzata in fiecare marti, de la 17.30, si sambata, de la ora 10.10, la RFI Romania. Ea poate fi ascultata LIVE pe www.rfi.ro sau pe undele RFI: Bucuresti 93.5fm, Iasi 97.9fm, Craiova 94fm, Sibiu 98fm, Cluj-Napoca 91.7fm, Timisoara 96.9fm si Chisinau pe 107.3fm. Emisiunea poate fi ascultata si in format podcast (cautati RFI Romania / Ora de risc).

Emisiunea "Ora de risc" este o emisiune despre si pentru clientiipietelor de asigurari si pensii, realizata cu lideri si specialisti de top. Indragita emisiune a debutat in urma cu peste 11 ani, fiind realizata de XPRIMM si sustinuta de portalul 1asig.ro si revista PRIMM.

Ne puteti urmari si pe pagina de Facebook "Ora de Risc".

Totodata, pentru a urmari toate emisiunile, dezbaterile si interviurile, va invitam sa va abonati si la canalul XPRIMM de YouTube (click si pe clopotel pentru notificari)!