1asig.ro
1asig.ro
federatia roaman de bowling
VIDEO:  Ora de Risc: Ce risca ...

VIDEO: Ora de Risc: Ce risca asiguratorii in perioada COVID-19?

Despre riscurile care planeaza asupra industriei de asigurari dupa aceasta criza de pandemie de coronavirus (COVID-19), previziunile pentru perioada urmatoare, dar si despre impactul financiar asupra industriei de asigurari, au discutat Alexandra SMEDOIU, Partener Deloitte Romania si Vicepresedinte al Asociatiei CFA Romania si Sergiu COSTACHE, Revista PRIMM Asigurari & Pensii, intr-o Editie Speciala a emisiunii Ora de Risc #DeAcasa."Primul risc, pe care toate companiile il au in vedere in aceasta perioada, este riscul medical asupra propriilor angajati, pentru ca vorbim despre o industrie care se afla mereu in contact cu clientii, trebuie sa se deplaseze care trebuie sa faca constatari, asadar nu se poate muta atat de usor in online ca alte industrii. Cred ca aici au fost avantajati cei care au investit mult inaintea acestei perioade in sisteme digitalizate si in platforme de comunicare, in sisteme de gestionare a dosarelor online", a precizat Alexandra SMEDOIU.

"Apoi, pentru ca vorbim despre o industrie care asigura riscuri si orice risc materializat este un cost direct pentru o companie de asigurare, apare evidenta necesitatea de a plati daune acolo unde acestea se intampla, si aici ma refer la segmentul de asigurari de viata si sanatate. In al treilea rand, vorbim despre riscul generat de evolutia economiei si pietelor financiare in general", a completat ea.

Conform oficialului asociatiei CFA Romania, piata asigurarilor din Romania ar putea scadea dupa aceasta perioada de criza provocata de coronavirus, mai mult decat scaderea estimata pentru Produsul Intern Brut al tarii, insa, pe partea asigurarilor de sanatate s-ar putea inregistra cresteri, intrucat romanii ar putea constientiza importanta unei astfel de polite.

"Acum, daca vorbim despre o scadere a PIB-ului nu pot sa nu ma intreb daca scaderea de vanzari de noi polite pe piata de asigurari va fi si mai abrupta decat scaderea estimata a PIB-ului si probabil ca da. Aici vor actiona doi factori contrari - pe de oparte vorbim de diminuari de polite noi pentru tot ce inseamna auto si property in general, pe de alta parte, oamenii ar putea constientiza importanta unei asigurari de sanatate care te poate proteja intr-o situatie de pandemie, asadar, pe aceste segmente am putea sa vedem niste cresteri", a completat reprezentanta asociatiei CFA Romania.

De asemenea, conform Alexandrei SMEDOIU, este un moment bun sa investim. "Cei care dispun in aceste momente de lichiditati sunt extrem de avantajati pentru ca pot sa aleaga dintr-o multitudine de instrumente de investitie a caror pret este foarte favorabil si care pot sa aduca beneficii extrem de semnificative in urmatorii ani".

Mai multe declaratii gasiti in video-ul atasat. Ne puteti urmari si pe pagina de Facebook "Ora de Risc".

De asemenea, pentru a urmari toate emisiunile si interviurile video pe care le realizam, va invitam sa va abonati la canalul de YouTube al XPRIMM.