1asig.ro
1asig.ro
VIDEO: Ora de Risc: Ce calitati ...

VIDEO: Ora de Risc: Ce calitati necesita un consultant priceput in asigurari si cum te poate ajuta el?

5 min. / 1.540 cuvinte
Cum te poate ajuta un consultant priceput in asigurari, ce calitati trebuie sa detina el, dar si care sunt avantajele intelegerii de catre client a conditiilor de asigurare? Acestea sunt doar cateva dintre intrebarile la care a raspuns Gheorghe GRAD, Country Manager, RENOMIA SRBA Broker de Asigurare, in cea mai recenta editie a emisiunii Ora de Risc by XPRIMM, difuzate de RFI Romania.

PROMO



"Consultantul priceput are doua atribute comportamentale. Primul este acela prin care orice l-ar intreba clientul, are un raspuns pregati intr-un mod natural si a doua este aceea in care face procesul de vanzare explicand procesul de dezdaunare a clientului. Am remarcat ca incercand sa vindem doar avantajele si acoperirile produselor fara a dubla discutia si de modul in care se percepe in caz de dauna si se aplica aceste principii , unde incep si unde se termina drepturile si obligatiile clientului nu este suficient. In momentul in care introducem clientul in perspectiva conceptului de asigurare, la nivel de principii si dogma este uimitor sa descoperi cum se lumineaza clientul intelegand care este perspectiva si din punct de vedere al pietei de asigurari si de ce nu se poate orice, oricand si oricum", a precizat Gheorghe GRAD.

"Cred ca un consultant exceptional este unul in momentul in care concurenta care vine dupa tine nu reuseste sa aduca niciun fel de plus valoare, alta decat ai facut-o deja. Asta inseamna sa fii ancorat la nivelul pietei locale, cu tot cee ace se intampla la nivelul pietelor Europene, sa ai o echipa de oameni foarte bine pregatiti si inseamna sa iti aloci timp de calitate cu clientul si sa intelegi foarte clar problema clientului si sa vezi cum o adaptezi", a completat el.

Cum reusitisa ii gasiti pe acestiprofesionistisisa ii pastrati?

"Ii gasim explicandu-le principiile pe care ne bazam si dupa care ne ghidam businessul. Principiile au la baza urmatoarele lucruri: sa faci tot cee ace ai de facut cu cei din jurul tau in relatiile pe care care le ai, astfel incat sa nu trebuiasca sa te rusinezi atunci cand te intalnesti cu cineva pe strada. Daca ai promis ceva, acel lucru sa se intample. Noi apreciem urmatoarele valente: profesie si invatare", spune reprezentantul companiei de brokeraj.

Conform oficialului RENOMIA SRBA, piata asigurarilor ar putea incheia anul cu o crestere zero sau unul, doua prcente peste valorile inregistrate anul trecut. "As spune ca anul acesta a trecut foarte bine, iar cifrele confirma acest lucru. La sase luni, piata inregistra un rezultat total pozitiv si cred ca si la noua luni vom fi pe plus. Lucrurile sunt inca intr-o zona sustenabila si cu un accepabil happy end in conextul dat. Sunt optimist ca piata va incheia anul cu o crestere zero sau, sau unul, doua procente peste valorile anului trecut. In zona de corporate, lucrurile stau ceva mai bine decat pe zona de retail. Estimez ca se va inregistra o rata de crestere de 8-10%, cee ace reflexta interesul tot mai mare al companiilor de a se apleca asupra asigurarilor".

Care sunt planurilevoastrepentruperioadaurmatoare?

"Obiectivele noastre raman aceleasi cu sau fara pandemie. Tintim o crestere de 10%. Poate ne iese, poate nu neaparat, insa noi ne vom situa in jurul valorii de 8%, ceea ce este mai mult decat multumitor. Pentru anul viitor avem aceleasi obiective, o crestere de 10%", precizeaza oficialul RENOMIA SRBA.

Va invitam sa nu pierdeti niciuna dintre editiile emisiunii "Ora de Risc", difuzata in fiecare marti, de la 17.30, si sambata, de la ora 10.10, la RFI Romania. Ea poate fi ascultata LIVE pe www.rfi.rosau pe undele RFI: Bucuresti 93.5fm, Iasi 97.9fm, Craiova 94fm, Sibiu 98fm, Cluj-Napoca 91.7fm, Timisoara 96.9fm si Chisinau pe 107.3fm. Emisiunea poate fi ascultata si in format podcast (cautati RFI Romania / Ora de risc).

Emisiunea "Ora de risc" este o emisiune despre si pentru clientii pietelor de asigurari si pensii, realizata cu lideri si specialisti de top. Indragita emisiune a debutat in urma cu peste 9 ani, fiind realizata de XPRIMM si sustinuta de portalul 1asig.ro si revista PRIMM.

Ne puteti urmari si pe pagina de Facebook "Ora de Risc".

Pentru a urmari toate dezbaterile si interviurile, va invitam sa va abonati si la canalul de YouTube al XPRIMM!

*Sursa foto: freepik.com

1.699 accesari