1asig.ro
1asig.ro
federatia roaman de bowling
VIDEO: Ora de Risc - Cati dintre ...

VIDEO: Ora de Risc - Cati dintre romani au o asigurare care ar putea atenua efectele devastatoare ale unui cutremur?

Cristian Dan IONESCU, Consultant Expert in asigurari, a fost invitatul celei mai recente editii a emisiunii "Ora de Risc" de la RFI Romania, in care ne-a vorbit despre cati dintre romani au o asigurare de viata sau de sanatate, care este rata de penetrare a asigurarilor de locuinta obligatorii in tara noastra, dar si despre efectele devastatoare ale unui cutremur cu magnitudine mare.

 

"Suntem la 46 de ani de la ultimul cutremur major din Romania, cel din 1977, si la cateva zile fata de la cele cu magnitudine de peste 7 grade pe scara Richter din Turcia. Care este diferenta dintre aceste cutremure? In fapt, numai distanta geografica si cea de timp. Expertii seismologi si statisticile, ne arata foarte clar ca aceste fenomene au loc periodic iar intrebarea nu este daca vor mai avea loc, ci cand si cat suntem de pregatiti pentru a le face fata", a afirmat Sergiu COSTACHE.

Intrebat care sunt principalele obiectii ale clientilor, atunci cand stau fata-n fata, dar si care este abordarea pentru a reusi sa ii convinga de beneficiile unei polite de asigurare, Cristian Dan IONESCU a declarat: "Dupa cei 17 ani de experienta in industria asigurarilor, pot spune ca unul dintre cele mai importante aspecte este incredere pe care o oferi clientului. In momentul in care creezi o conexiune, clientul are o lejeritate in a te informa si astfel poti oferi varianta optima pentru ceea ce are nevoie. Pot spune ca discutiile legate de viata si sanatate, sunt in plan emotional mult mai intense decat discutiile despre locuinte, cat despre discutiile cu privire la deces, sunt cu totul neplacute. Desi au trecut 32 de ani de la eliberarea noastra din comunism, inca nu avem o cultura formata cu privire la constientizarea riscului, la care suntem cu totii martori."

Cristian Dan IONESCU a subliniat ca asigurarile de sanatate sunt extrem de importante, in primul rand pentru ca diminueaza costurile. "Trebuie sa luam in considerare faptul ca exista posibilitatea, sa zicem in cazul unui cutremur, sa fim prinsi sub daramaturi, sau sa avem niste rani, poate chiar si ceva probleme psihologice, moment in care vom avea nevoie de asistenta medicala, insa spitalele sunt arhipline, pentru ca vor fi multe persoane afectate, si atunci vom fi nevoiti sa mergem intr-un spital privat, unde costurile sunt foarte mari. Avand o polita de asigurare, automat vom avem un avantaj in fata celora care nu au aceasta polita. Daca stam sa ne gandim la costurile unei polite, sunt sigur ca orice salariat isi poate permite sa aloce suma respectiva. "

Totodata, Cristian Dan IONESCU a precizat ca nu este bine sa traiesti cu un risc, fara sa ai un partener care sa iti fie alaturi la nevoie. "Intodeauna in echipa este mai simplu sa rezolvi o problema".

Mai multe declaratii puteti urmari in video-ul de mai sus!

Emisiunea "Ora de Risc" este transmisa saptamanal de catre RFI Romania, marti, de la 17.30 si este reluata sambata, de la 10:10.

Va invitam sa ne urmariti si pe www.rfi.ro sau pe unde radio FM, astfel: Bucuresti 93.5fm, Iasi 97.9fm, Craiova 94fm, Sibiu 98fm, Cluj-Napoca 91.7fm, Timisoara 96.9fm si Chisinau pe 107.3fm.

Totodata, ne puteti si vedea pe pagina de Facebook "Ora de Risc" si ne puteti asculta, in format podcast, pe pagina RFI Romania, aici https://podcast.rfi.ro/?s=ora+de+risc.

"Ora de Risc" este o emisiune despre si pentru clientii pietelor de asigurari si pensii, realizata cu lideri si specialisti de top. Debutul ei a avut loc in urma cu aproape 15 ani, este realizata de catre echipa XPRIMM si sustinuta de portalul 1asig.ro si revista PRIMM - Asigurari & Pensii.

Pentru a urmari toate emisiunile, dezbaterile si interviurile XPRIMM, va invitam sa va abonati si la canalul de YouTube al XPRIMM (click si pe clopotel pentru notificari)!