1asig.ro
1asig.ro
federatia roaman de bowling
VIDEO:  Ora de Risc: CarFix, ...

VIDEO: Ora de Risc: CarFix, solutia digitala antiCOVID-19 pentru eficientizarea constatarii daunelor auto

Cum ar fi ca timpul de depunere a unui dosar de dauna auto sa scada de la trei zile la doar... trei ore? Acum este posibil datorita CarFix, solutia digitala pentru eficientizarea constatarii daunelor dezvoltata de GT Motive, care reuseste sa usureze procesul de constatare cu un minimum de timp si efort din partea asiguratorilor si clientilor. Despre acestea, dar si despre efectele crizei provocate de pandemia de coronavirus asupra sectorului daunelor auto, si nu numai, au discutat Sorin IACOB, Country Manager GT Motive, si Eduard FOGARASSY, Director Dezvoltare, intr-o editie speciala a emisiunii Ora de Risc #DeAcasa.


Ce se intampla in acest moment cu daunele pentru asiguratori si clienti?

"Situatia este putin nefasta pentru toata lumea. Clientul se confrunta cu temerea si restrictii legislative de deplasare si in acest fel multe daune sunt amanate la declarare, ceea ce pentru asigurator va inseamna un val in momentul in care se vor ridica restrictiile. In aceasta perioada asiguratorii trebuie fie aproape de clienti si sa gaseasca modalitati prin care isi demonstreaza calitatea serviciilor altfel decat in modul traditional de pana acum", a precizat Sorin IACOB.

Lipsa declararii daunelor va avea un efect de avalansa pe mai multe directii - clientii se intreaba de ce ar trebui sa mai achizitioneze asigurari, in cazul asiguratorilor produsele facultative au de suferit mai mult, insa de suferit vor avea si service-urile si furnizorii de piese, spune Sorin IACOB.

"Toata lumea sufera. Solidaritatea este cuvantul de ordine si trebuie sa ne gandim care sunt oportunitatile si cum putem ajuta fiecare pentru intoarcerea la o noua normalitate, datorata de transformare", a adaugat el.

Cat despre CarFix, precizeaza oficialii GT Motive, aeste o solutie digitala de self service sau care poate sa fie utilizata si de catre service-uri sau brokeri pentru inspectiile de risc si avizarea sau constatarea daunelor.

"Platforma poate sa fie folosita atat de catre inspectori, brokeri manageri de flote auto si clientul prorietar de masini. Am pornit acest proiect intrucat astazi, interactiunea unui client cu asiguratorul, atunci cand are o dauna poate fi anevoioasa, consumatoare de timp si energie, dar, in contextul de fata si restrictiva pe fondul izolarii sociale. Datorita CarFix, tipul de depunere a unui dosar de daune care se intinde pe perioada a 2-3 zile, scade pana la 3 ore", a precizat Eduard FOGARASSY.

In video-ul de mai sus puteti vedea si o explicatie a cum functioneaza aplicatia.

Mai multe declaratii gasiti in video-ul atasat. Ne puteti urmari si pe pagina de Facebook "Ora de Risc".

De asemenea, pentru a urmari toate emisiunile si interviurile video pe care le realizam, va invitam sa va abonati la canalul de YouTube al XPRIMM.