1asig.ro
1asig.ro
federatia roaman de bowling
VIDEO: Nicolae TROFIN: Clientii ...

VIDEO: Nicolae TROFIN: Clientii doresc sa beneficieze de acoperiri noi, adaptate perioadei COVID, iar noi tinem cont de cerintele lor

In cea mai recenta editie a emisiunii Ora de Risc by XPRIMM, la RFI Romania, l-am avut ca invitat pe Nicolae TROFIN, Membru al Directoratului SIGNAL IDUNA Asigurare Reasigurare, cu care am discutat despre asigurarile private de sanatate, cum isi protejeaza companiile angajatii prin astfel de polite, precum si despre realizarile si obiectivele asiguratorului, unul dintre liderii acestei piete, care a inovat si s-a adaptat la noul context impus de pandemia de COVID-19.

Alaturi de Nicolae TROFIN, in studioul RFI a fost moderatorul Sergiu COSTACHE, iar online a participat Andreea RADU, Redactor Sef, Publicatiile XPRIMM.

"Asigurarile de sanatate sunt un subiect intens dezbatut in ultimii ani in Romania. Romanii sunt mai interesati si si-au cumparat mai multe polite de acest tip, inclusiv angajatorii, mai ales in contextul pandemiei, au achizitionat mai multe pachete de asigurare pentru angajatii lor. Astfel, primele brute subscrise in piata de asigurari private de sanatate au crescut cu peste 18% in 2020, la 451 de milioane de lei. In tot acest timp, aceste polite si-au aratat utilitatea, astfel ca mai multi romani au primit si despagubiri in valoare totala de 213 milioane lei. Totodata, am vazut un barometru UNSAR-IRES, care a fost publicat in aceasta vara, ce ne-a aratat ca o mare parte dintre intervievati, respectiv 42% dintre acestia, au spus ca sunt mai interesati de asigurarile private de sanatate in contextul pandemiei, in conditiile in care acest procent era de doar 28% in 2019", a prezentat Andreea RADU.
 


Pandemia ne-a aratat si mai mult cat de utile sunt asigurarile private de sanatate. Care au fost tendintele pe acest segment in cazul SIGNAL IDUNA in ultimul an?

"In 2020 noi am crescut primele brute subscrise cu peste 27% fata de anul anterior, ceea ce ne arata ca in plin an de pandemie clientii au fost extrem de interesati sa semneze o polita de asigurare. Bineinteles, sa accesezi sau sa cumperi o polita de asigurare este foarte usor, insa decizia este una extrem de calculata din partea a companiilor mari, pentru ca discutam de bugete consistente pe care le aloca pentru acest tip de beneficii pentru angajati, iar din partea companiilor de tipul microintreprinderilor sau intreprinderilor medii, acolo antreprenorul are rolul cel mai important si atunci este foarte important sa ajungem la acesti antreprenori cu ajutorul canalelor noastre de distributie, astfel incat sa promovam asigurarile de sanatate", a afirmat Nicolae TROFIN.

"Referindu-ma la anul 2021, interesul clientilor exista, vedem din ce in ce mai multe cereri din partea lor de a personaliza produsele cu care noi suntem prezenti in piata. (...) Noi am pus la dispozitia clientilor o acoperire de tip telemedicina COVID, fiind ceva ce te ajuta atunci cand neprevazutul te loveste, adica te imbolnavesti de COVID. Ce faci in momentul in care te imbolnavesti? SIGNAL IDUNA a venit cu un produs extrem de inovator, prin care am pus la dispozitia clientilor un numar de telefon, unde acestia suna, mentioneaza ca s-au imbolnavit de COVID-19 si mai departe sunt consiliati privind pasii pe care trebuie sa ii faca. Noi contribuim la confortul clientilor prin asigurarea de sanatate si le dam o umbrela atunci cand au nevoie de ea, respectiv consiliere, daca iei tratament sau nu, chemi sau nu ambulanta. De multe ori este nevoie sa consulti un psiholog, sa primesti consiliere psihologica pentru faptul ca te-ai imbolnavit de COVID. Boala in sine s-ar putea sa fie usoara, dar s-ar putea sa nu poti sa treci atat de usor prin aceasta boala si atunci este nevoie de consiliere psihologica", a explicat invitatul.

"Revenind la intrebare, clientii sunt in continuare interesati, dar pe langa acest interes, clientii doresc sa vada lucruri noi, doresc sa beneficieze de acoperiri adaptate acestei perioade de COVID si atunci noi in SIGNAL IDUNA nu facem decat sa ii ascultam si sa tinem cont de cerintele pe care ei le au. Ca sa mentionez ceva in plus fata de cerintele clientilor, inclusiv brokerii, canalul nostru principal de distributie, sunt alaturi de noi si bineinteles ca vin catre noi cu feedback-uri constante si ne spun ce trebuie sa imbunatatim. Atunci tinem cont de feedback-urile clientilor, tinem cont de feedback-urile celui mai important canal de distributie pe care SIGNAL IDUNA il are si iata cum interesul clientilor se poate concretiza intr-o asigurare de sanatate", a completat Nicolae TROFIN.

Acesta a mai precizat faptul ca tot mai multe IMM-uri au fost interesate de sanatate angajatilor si au cumparat asigurari dedicate acestora. De asemenea, SIGNAL IDUNA are un portofoliu complex, cu produse adaptate si pentru companii mari, precum si pentru persoane fizice.

Ce riscuri acopera politele de asigurare de sanatate si ce beneficii au pentru angajati?

"E important sa stim ca asigurarile de sanatate pot asigura o paleta foarte mare de riscuri, dar inainte de a discuta despre riscuri, as spune mai degraba care este rolul asigurarii de sanatate pentru angajatii companiilor IMM. Rolul unei asigurari de sanatate este de a restabili starea de sanatate a angajatului respectiv. Discutam, bineinteles, de riscuri financiare, pentru ca atunci cand o boala grava vine intr-o familie, exista un risc financiar si asa mai departe. Si inainte de acest risc financiar, rolul asigurarii de sanatate este acela de a readuce starea de sanatate pentru angajatul respectiv, de a-i oferi un consilier cu care sa discute la call center, o programare intr-o clinica privata, specializata, care sa ii ofere serviciile medicale corespunzatoare. Avem peste 1200 de puncte de lucru sau clinici in care clientii isi pot restabili starea de sanatate. Te-ai imbolnavit, ai suna la call-center sau mai nou intri in aplicatie (Signal Care Assistant), pe care tocmai ce am lansat-o si sunt ceva noutati acolo. Clientii isi restabilesc starea de sanatate, isi acopera riscul financiar", a declarat reprezentantul SIGNAL IDUNA.

El a precizat si ca spitalizarea (in sistemul privat) este o acoperire extrem de importanta in polita de asigurare, pe langa partea de consultatii si ambulatoriu. "Internarea este foarte foarte importanta si eu o promovez foarte mult in randul IMM-urilor, pentru ca trebuie sa constientizeze acest risc pe care il au angajatii lor. Bineinteles, mai sunt [acoperite] boli grave, precum cancerul. Eu daca as avea o microintreprindere as vrea ca salariatii mei sa fie protejati din punct de vedere al spitalizarii, adica atunci cand au o problema un pic mai serioasa, sa se duca intr-un mediu privat sa si-o trateze si, bineinteles, sa fie protejati si de bolile grave."

Mai multe declaratii puteti urmari in video-ul de mai sus!

Va invitam sa nu pierdeti niciuna dintre editiile emisiunii "Ora de Risc", difuzata in fiecare marti, de la 17.30, si sambata, de la ora 10.10, la RFI Romania. Ea poate fi ascultata LIVE pe www.rfi.ro sau pe undele RFI: Bucuresti 93.5fm, Iasi 97.9fm, Craiova 94fm, Sibiu 98fm, Cluj-Napoca 91.7fm, Timisoara 96.9fm si Chisinau pe 107.3fm. Emisiunea poate fi ascultata si in format podcast (cautati RFI Romania / Ora de risc).

Emisiunea "Ora de risc" este o emisiune despre si pentru clientiipietelor de asigurari si pensii, realizata cu lideri si specialisti de top. Indragita emisiune a debutat in urma cu peste 9 ani, fiind realizata de XPRIMM si sustinuta de portalul 1asig.ro si revista PRIMM.

Ne puteti urmari si pe pagina de Facebook "Ora de Risc".

Totodata, pentru a urmari toate emisiunile, dezbaterile si interviurile, va invitam sa va abonati si la canalul de YouTube al XPRIMM (click si pe clopotel pentru notificari)!