1asig.ro
1asig.ro
VIDEO:  Mikolaj OVCARIC (CES): ...

VIDEO: Mikolaj OVCARIC (CES): Cand avem o dauna este bine sa fim pregatiti si sa contactam repede asiguratorul

5 min. / 1.540 cuvinte
Mikolaj OVCARIC, CEO, Claim Expert Services (CES), a fost invitatul emisiunii "Ora de risc" by XPRIMM, la RFI Romania, din aceasta saptamana si a vorbit despre ce ar trebui sa stie oamenii despre daune, mituri legate de acestea, masuri luate in pandemie, dar si despre obiectivele CES.

PROMO


Mikolaj OVCARIC a spus ca este bine sa nu avem evenimente nedorite, iar in cazul in care apar daunele, acestea nu sunt complicate, tehnologia venind in ajutorul companiei si clientilor.Ce ar fi bine sa stie lumea despre daune?

"Cumparam asigurari pentru ca cineva sa ne despagubeasca cand se intampla ceva. Eu nu vreau sa vad casiguratii nostri vin la noi pentru ca asta inseamna ca s-a intamplat ceva, iar atunci cand se intampla ceva inseamna un stres si noi vrem sa evitam acest lucru. Cumparam asigurarile, dar mai bine evitam problemele cu daunele. Daunele nu sunt grele. Exista niste mituri despre daune, dar vreau sa spun ca procesul de dauna nu e greu, nu e complicat si nu este lung. Call-center-ul, IT-ul si digitalizarea ne ajuta si noi ii ajutam pe clienti ca acest proces sa fie cel mai prietenos - user friendly", a spus CEO-ul Claim Expert Services.

"Daca se intampla sa avem o dauna, e bine sa fim pregatiti si sa stim numarul de telefon de la asistenta rutiera, daca e cazul, dar si de la asigurator pentru a anunta dauna repede si fara probleme", a mai spus el in cadrul emisiunii.

Legat de mitul ca daunele nu se platesc, el a afirmat: "Asta nu e corect, depinde de situtia fiecaruia, dar, in general, toate daunele se platesc si destul de repede. Jobul nostru, al Claim Expert, este legat cu notificarea daunei, prin aplicatii web, apoi facem constatarea daunei si analizam ce s-a intamplat, cum si unde s-a intamplat si cat este paguba. Apoi dauna este preluata de firma de asigurari cu care lucram si acolo se proceseaza mai departe, daca sunt necesare mai multe documente sau investigatii, si plateste dauna. Daca este totul in regula, procesul este rapid si clar".

In ceea ce priveste pandemia de coronavirus, la constatarea daunei consumatorul venea cu masina lui. Cum se procedeaza in momentul de fata?

"Acest COVID-19 si masurile luate ingreuneaza activitatea noastra pentru ca de cele mai multe ori trebuie sa vedem fizic masina, sa evaluam paguba. Acum activitatea se face in mare parte prin constatare digitala - primim pozele de la clienti, facem video live sau clientul merge la un atelier, iar daca clientul doreste mergem la el sa vedem masina. Totul depinde de situatia locala si cerintele clientilor - unii dintre ei prefera mediul online, iar altii nu", a explicat Mikolaj OVCARIC.

Mikolaj OVCARIC a precizat ca Claim Expert Services este prezenta peste tot in tara, in fiecare judet, cu 42 de sedii la nivel national. Compania are o echipa formata din aproape 300 de persoane, printre care 100 sunt in call-center-ul din Targoviste, dar si peste 120 de ingineri fac toate tipurile de constatari.

"In urma cu 3 ani am mutat call-center-ul, care se afla in Bucuresti, in Targoviste, la circa 60 de kilometri de Capitala. Avem multi angajati tineri, cu o medie de varsta de 25 de ani, fiind mult mai usor pentru noi sa gasim acolo angajati statornici. Este un win-win pentru ei si pentru noi. Ei au un loc de munca stabil, noi avem o echipa care creste si invata cu noi, de care suntem mandri", a mai spus oficialul CES.

Mai multe declaratii gasiti in video-ul de mai sus!

Va invitam sa nu pierdeti niciuna dintre editiile emisiunii "Ora de Risc", difuzata in fiecare marti, de la 17.30, si sambata, de la ora 10.10, la RFI Romania. Ea poate fi ascultata LIVE pe www.rfi.ro sau pe undele RFI: Bucuresti 93.5fm, Iasi 97.9fm, Craiova 94fm, Sibiu 98fm, Cluj-Napoca 91.7fm, Timisoara 96.9fm si Chisinau pe 107.3fm. Emisiunea poate fi ascultata si in format podcast (cautati RFI Romania / Ora de risc).

Emisiunea "Ora de risc" este o emisiune despre si pentru clientii pietelor de asigurari si pensii, realizata cu lideri si specialisti de top. Indragita emisiune a debutat in urma cu peste 9 ani, fiind realizata de XPRIMM si sustinuta de portalul 1asig.ro si revista PRIMM.

Ne puteti urmari si pe pagina de Facebook "Ora de Risc".

Pentru a urmari toate dezbaterile si interviurile, va invitam sa va abonati si la canalul de YouTube al XPRIMM!

1.290 accesari