1asig.ro
1asig.ro
federatia roaman de bowling
VIDEO: Mihaela DRUGA, SIGNAL ...

VIDEO: Mihaela DRUGA, SIGNAL IDUNA: Trenduri precum telemunca sau telemedicina tind sa devina practici uzuale

"Fie ca vorbim despre clientii corporate sau persoane fizice, acestia sunt din ce in ce mai educati. Au asteptari tot mai mari, isi doresc acoperiri complexe, iar consulturile medicale si analizele de laborator s-au completat de mult cu investigatii, tratamente, spitalizari, a doua opinie medicala, nutritie, psihologie sau telemedicina. Trenduri precum telemunca sau telemedicina, in acest an, tind sa devina practici uzuale si cu siguranta vor ramane si post-covid", a precizat Mihaela DRUGA, Membru al Directoratului, SIGNAL IDUNA in emisiunea Ora de Risc by XPRIMM, difuzata marti, 8 decembrie, de RFI Romania.Printre subiectele dezbatute de oficialul SIGNAL Iduna si Sergiu COSTACHE se numara si tendinte in comportamentul romanilor fata de asigurarile de sanatate, perspectivele pietei privind anul urmator, cat de utile sunt pentru asigurati politele de sanatate, in special in perioada pandemiei, dar si cum au devenit asigurarile de sanatate un beneficiu extra-salarial atat de solicitat.

"Gradul de constientizare a riscurilor in urma unor evenimente neprevazute cum este pandemia Covid-19 a crescut interesul romanilor pentru asigurarile de sanatate. Daca este sa vorbim despre angajatori, cred ca acestia au realizat faptul ca asigurarea de sanatate nu mai este de ani buni un beneficiu extra-salarial. Este o necessitate si o componenta obligatorie a pachetului de beneficii. Si asta pentru ca vorbim de problematici diferite", a precizat Mihaela DRUGA.

"Anul acesta a ridicat problema continuitatii afacerii si asta atat pentru corporatii, cat si pentru antreprenori. Cand ai un segment de angajati carantinati, iar la acestia se mai adauga un numar ridicat de angajati cu concedii medicale pe probleme non-covid, atunci iti pui serios problema beneficiului unei asigurari de sanatate care rezolva in sine problema fortei de munca productiva si o integreaza rapid in activitate", a completat ea.

Exista diferente intre companii in functie de numarul de angajati pe care il au?

"SIGNAL Iduna a reusit sa creasca peste media pietei pentru ca lucreaza cu companiile in construirea unor planuri de asigurare adaptate atat industriei in care activeaza, cat si fortei de munca, bugetelor pe care le au, pentru ca prima medie difera de la companie la companie. Noi avem aceasta abordare customizata impreuna cu partenerii nostri brokeri si reinoim anual un procent de 90% din portofoliu, fie ca adaugam acoperiri suplimentare, fie mergem pe analize, pe accesarea planului de sanatate si facem recomandari punctuale clientilor in acest sens. Asadar, dimensiunea companiei si celelalate criterii sunt foarte importante", spune Mihaela DRUGA.

Oficialul SIGNAL Iduna spune ca, in ultimii ani s-a observant insa o schimbare in privinta comportamentului consumatorilor. "Fie ca vorbim despre cei corporate sau persoane fizice, acestia sunt din ce in ce mai educati. Au asteptari din ce in ce mai mari, isi doresc acoperiri complexe, consulturile medicale, analizele de laborator de mult s-au completat cu investigatii, tratamente, spitalizari, a doua opinie medicala, nutritie, psihologie sau telemedicina. Trenduri precum telemunca sau telemedicina in acest an tind sa devina practici uzuale si cu siguranta vor ramane si post-covid".

Cum au fost primite politele de asigurari de sanatate pentru persoanele fizice?

"Distributia online este in crestere si noi am lansat prima generatie de produse de tip e-commerce din sfera asigurarilor de sanatate. Continuam sa crestem si sa investim in aceasta piata si daca motorul cresterii a fost intr-adevar segmentul de piata, estimam ca in urmatoarea perioada cresterea va veni si dinspre segmentul politelor individuale. Produsele au fost primite foarte bine, cu foarte mare interes si am constatat cu placer ca, din nou, in acest an dificil, interesul este crescut", adauga Mihaela DRUGA.

"In momentul de fata, SIGNAL Iduna ofera asiguratilor experiente 100% digitale, de la momentul achizitiei politei, pana la reinnoire, plata politelor si chiar a accesarii serviciilor medicale, a concluzionat ea.

Va invitam sa nu pierdeti niciuna dintre editiile emisiunii "Ora de Risc", difuzata in fiecare marti, de la 17.30, si sambata, de la ora 10.10, la RFI Romania. Ea poate fi ascultata LIVE pe http://www.rfi.rosau pe undele RFI: Bucuresti 93.5fm, Iasi 97.9fm, Craiova 94fm, Sibiu 98fm, Cluj-Napoca 91.7fm, Timisoara 96.9fm si Chisinau pe 107.3fm. Emisiunea poate fi ascultata si in format podcast (cautati RFI Romania / Ora de risc).

Emisiunea "Ora de risc" este o emisiune despre si pentru clientii pietelor de asigurari si pensii, realizata cu lideri si specialisti de top. Indragita emisiune a debutat in urma cu peste 9 ani, fiind realizata de XPRIMM si sustinuta de portalul 1asig.ro si revista PRIMM.

Ne puteti urmari si pe pagina de Facebook "Ora de Risc".

Pentru a urmari toate dezbaterile si interviurile, va invitam sa va abonati si la canalul de YouTube al XPRIMM!