1asig.ro
1asig.ro
federatia roaman de bowling
VIDEO:  Gh. GRAD - Vom avea la ...

VIDEO: Gh. GRAD - Vom avea la final de aprilie o scadere de 35 - 40% pe retail si 10% pe corporate

Cu un blocaj pe numeroase paliere care nu stim cat va dura si cu un efect pe termen lung pe care nu il putem estima, cu totii incercam sa ne facem niste calcule estimative, niste previziuni care sa indice directiile in care ar trebui sa ne indreptam acum. Gheorghe GRAD, Country Manager & CEO, RENOMIA SRBA, ne-a impartasit viziunea sa despre etapa pe care o traversam, dar si despre impactul sau in businessul de asigurari intr-un interviu acordat in cadrul rubricii "#StamAcasa, dar continuam". "Vad foarte expusa industria de asigurari pe zona de retail. Pentru acest segment estimez o scadere de 35-40% la nivelul lunii aprilie si de 10-20% pentru luna martie. Pe zona de corporate, martie nu intrevad sa aiba vreun impact, iar aprilie estimez sa aduca o scadere de aproximativ 10%. Exista un impact pe zona de companii, dar pe linii de business care nu cantaresc prea mult in totalul de PBS. Vor fi asadar vreo 2 luni grele, care pot fi compensate de cresterea din primele luni ale anului. Despre revenire insa nu putem vorbi acum. Este prematur", declara Gheorghe GRAD

"In acest moment, suntem intr-o etapa de urmarire a ceea ce se intampla. Pana nu iesim din aceasta stare de urgenta nu ne putem face niciun fel de plan. Depindem foarte mult si de tarile din jurul nostru. Problema este una globala, nu locala. Speranta mea cea mai optimista este ca dupa Paste sa se mai relaxeze masurile actuale si sa putem reintra treptat in normal", completeaza acesta.

Birourile RENOMIA SRBA sunt deschise cel putin 3-4 ore pe zi in aceasta perioada. Angajatilor care vin cu transport in comun li se ofera posibilitatea de a lucra de la domiciliu. Cei care folosesc masini asigura continuitatea pentru partea de back-office care nu poate fi gestionata exclusive de acasa.

"Avem 3-4 colegi permanent la birou. Chiar daca putem comunica mult online, lipseste interactiunea directa si asteptam sa revenim la normal. Cu grija fata de client, dar si fata de sanatatea noastra, cautam sa trecem cu bine de aceasta perioada", ne-a spus Gheorghe GRAD.

"Cea mai mare provocare a momentului este mimarea normalitatii intr-o situatie anormala. Trebuie sa ne comportam cat se poate de normal in aceste momente ca sa ne putem face treaba cum trebuie. In domeniul nostru, atat de sensibil, nu ne putem permite nicio eroare fata de clinetii si partenerii nostri", adauga el.

In ceea ce priveste "castigurile" pe care le aduce aceasta perioada, liderul RENOMIA SRBA face referire la toate procesele care se dovedeste acum ca pot fi gestionate foarte bine de la distanta - partea de daune, de inspectie de risc, etc. In ceea ce priveste munca de acasa, acesta mizeaza in continuare pe eficienta muncii la birou mai degraba decat pe cea de la distanta.

Dincolo de politele travel, la a caror scadere se astepta toata lumea, experienta companiei din ultimele saptamani arata ca politele RCA au un grad foarte redus de reinnoire.

"Ultima cheltuiala la care ar trebui sa renuntam intr-o situatie de criza o reprezinta asigurarile. Sa nu uitam ca riscurile se pot suprapune. Avem o pandemie, dar asta nu inseamna ca nu putem avea si un cutremur sau o inundatie. Nu e un moment bun sa ne punem in pericol agoniseala de o viata pentru cateva zeci de euro pe an", puncteaza Gheorge GRAD.

Amintim ca, in aceasta perioada in care cu totii suntem fortati sa ne adaptam, sa ne recalibram stilul de lucru si sa ne cautam resurse si instrumente care sa ne ajute sa ne pastram eficienta, XPRIMM a lansat rubrica "#StamAcasa, dar continuam", care include stiri si interviuri video realizate "de la distanta".

Mai mult decat orice insa, am vrea sa stim chiar de la voi cum se simte aceasta perioada, ce provocari intampinati, ce solutii aplicati si ce asteptari aveti de la perioada urmatoare. Asa ca va rugam sa ne scrieti oricand considerati ca aveti sa ne comunicati ceva ce isi are locul la rubrica "#StamAcasa, dar continuam" pe adresa media@xprimm.com.