1asig.ro
1asig.ro
VIDEO:  GLOBASIG, 2020: Investitii ...

VIDEO: GLOBASIG, 2020: Investitii in programe pentru tineri, dezvoltarea retelei de parteneri si afaceri in crestere

5 min. / 1.540 cuvinte


Despre rezultatele financiare ale anului 2019 obtinute de GLOBASIG Broker, planuri pentru anul in curs si viitor, precum si despre proiecte, strategii si solutii oferite IMM-urilor in vederea retinerii si protejarii angajatilor, au discutat oficialii GLOBASIG Broker, respectiv Catalin TUDOR - Membru Board si Director Corporate - si Catalin BOICEANU - Director Tehnic -, si Sergiu COSTACHE - Revista PRIMM Asigurari&Pensii, in prima editie a emisiunii Ora de Risc din acest an, difuzata de RFI Romania.

PROMO


"Pentru noi, 2019 a fost un an destul de bun si aglomerat. Daca ne ghidam dupa cifre, Globasig a incheiat anul trecut cu un volum al primelor intermediate de peste 80 de milioane de lei, marcand o crestere de peste 22% fata de 2018, iar daca ne raportam la majorarea medie a pietei, care a fost de 8-9%, cresterea noastra a fost cu mult peste aceasta", a precizat Catalin BOICEANU.

Si in 2019, spun oficialii GLOBASIG, cele mai mari cresteri au fost inregistrate pe segmentul asigurarilor de sanatate, cu 54%, urmate de asigurarile de viata cu peste 35% si politele de raspundere civila, 25%.

"Dupa asigurarile de sanatate, care in portofoliul nostru au crescut in jurul valorii de 54%, odata cu ele au mai crescut asigurarile de garantii, acest lucru insemnand faptul ca au inceput sa creasca investitiile in mediul de stat. Pe de alta parte, au crescut asigurarile de viata cu peste 34% in portofoliul nostru. Mai multe forme de asigurari facultative au inregistrat cresteri, printre care as mentiona cele de raspundere civila, undeva in jurul valorii de 25%", a spus Catalin BOICEANU.

Oficialul GLOBASIG spune ca majorarea din 2019 vine din faptul ca "noi investim foarte mult si venim de fiecare data cu noutati si inovatii".

"Spre exemplu, am relansat programul destinat tinerilor Begin with Globasig, am organizat primele conferinte regionale destinate exclusiv dezvoltarii profesionale a partenerilor nostri. Investim foarte mult in zona de dezvoltare profesionala tocmai pentru a avea oameni complet pregatiti de a ajunge in fata clientului, a identifica nevoile acestuia si a oferi solutia axata pe nevoia lui", adaugat Catalin BOICEANU.

Care este strategia GLOBASIG pentru anul 2020?

"Vom continua atat in 2020, cat si in anii urmatori, intrucat avem planuri pe mai multi ani, investitiile in proiectele demarate deja, mai ales proiectul destinat tinerilor pentru ca suntem constienti cu totii despre cat de mult inseamna tinerii pentru toate domeniile de activitate din Romania si cred ca toti stim ca ei sunt viitorul. In plus, ne vom orienta destul de mult anul acesta si catre dezvoltarea retelei de parteneri la nivel national. Chiar si aici vom veni cu planuri inovative pentru dezvoltarea lor, atat personala cat si profesionala. Mai mult, si pentru 2020 ne-am stabilit o tinta de 96 de milioane de lei si de ce nu, poate sa trecem de pragul de 100 de milioane", a adaugat Catalin BOICEANU.

"Intr-adevar, domeniul asigurarilor nu este si nu a fost niciodata cel mai atractiv, in special pentru tineri dar, din pacate, noi cei care trecem de 45-50 de ani nu mai avem atat de mult timp la dispozitie si este foarte important sa facem trecerea catre tineri. Desigur, trebuie sa gasim cat mai multe solutii sa ii atragem catre asigurari, de aceea noi ne concentram foarte mult pentru a le crea un mediu foarte prietenos unde sa lucreze sau sa invete asigurarile", a spus Catalin TUDOR.

In privinta segmentului de IMM, GLOBASIG isi proune ca in 2020 sa devina consultantul profesionist al acestor tipuri de companii din Romania.

"Noi lucram foarte intens la dezvoltarea unei divizii de vanzari corporate - este denumita corporate, insa, mai degraba focusul nostru este de la IMM inspre corporate, chiar pornind de la faptul ca distribuitorii nu mai au timp sa faca o analiza clara a nevoilor clientilor, iar divizia noastra de specialitate chiar cu asta se ocupa. Ne concentram pe a asculta si a intelege nevoile oamenilor de afaceri din ramura IMM si abia apoi sa venim cu solutii profesioniste, customizate in functie de activitatea lor. GLOBASIG isi doreste ca incepand cu anul 2020 sa fie si consultantul profesionist al IMM-urilor din Romania", a mentionat Catalin TUDOR.

Care sunt cele mai frecvente produse de asigurare pe care le cumpara un IMM?

"In afara de asigurarile standard pe care le incheie o companie din orice domeniu, adica isi asigura bunurile detinute, indiferent ca vorbim despre cladiri, utilaje, stocuri sau masini, in ultimul timp a crescut interesul companiilor IMM pentru produse de protectia angajatilor lor. O buna parte din cresterea de raspuneri civile pe care am avut-o a venit din aceasta zona - companiile IMM si-au dat seama ca trebuie sa aiba o raspundere fata de clientului lor final. Mai mult decat atat a crescut interesul pe zona beneficiilor extrasalariale oferite angajatilor, iar aici ne raportam cu precadere la asigurarile de sanatate", a adaugat Catalin BOICEANU.

"In primul rand este foarte important faptul ca mai toate companiile incep sa arate un interes cat mai mare fata de angajati pentru ca ei sunt cel mai important activ al unei companii, de aceea a crescut si interesul pentru asigurarile de sanatate. Interesul angajatorului fata de angajat nu se traduce doar prin oferirea unui loc de munca unde sa isi castige un salariu conform pietei sau putin mai mult. Este foarte important sa avem atentie fata de sanatate, viata si de ce nu, de asigurarea continuitatii unui trai decent si pe viitor", a completat Catalin TUDOR.

De ce este important ca antreprenorii sa se concentreze pe partea de protectie a angajatilor?

"Trebuie sa ne aducem aminte ca oamenii sunt cel mai important bun si de ce nu, haideti sa ne gandim si la partea de deductibilitate, pentru ca, de ce nu? Este vorba si despre bani. Este foarte bine sa ne aducem aminte ca asigurarile de sanatate beneficiaza de deductibilitate fiscala in limita a 400 de euro/an/angajat. Cred ca, pentru o companie este foarte important sa caute sa-si asigure cat mai mult din ceea ce a cladit. Cu siguranta multe riscuri pot sa fie platite sau despagubite prin cumpararea unei polite de asigurare, iar ca un sfat pentru tinerii antreprenori este sa-si ia in calcul, atunci cand fac bugetele, inclusiv aceste asigurari pentru ca este un aspect foarte important. Eu sunt de parere ca daca nu ai niste bani pentru niste astfel de polite de asigurare, poate ca nu ti-ai bugetat cum trebuie business-ul", a concluzionat Catalin TUDOR.

Mai multe declaratii gasiti in video-ul atasat, transmis live din timpul emisiunii. Nu uitati ca emisiunea este transmisa de RFI Romania in fiecare marti de la ora 17:30 si sambata, in reluare, de la ora 10:10.

Emisiunea "Ora de risc" este realizata de catre revista PRIMM - Asigurari & Pensii, cu sprijinul portalului 1asig.ro. Ne puteti urmari si pe pagina de Facebook "Ora de Risc".

1.354 accesari