1asig.ro
1asig.ro
VIDEO:  Dinu GHERASIM, DONARIS ...

VIDEO: Dinu GHERASIM, DONARIS VIG: Asigurarile nu sunt un lux, ci o necesitate, in special in perioada de criza

5 min. / 1.540 cuvinte
Au trecut trei luni de la inregistrarea primului caz de COVID-19 pe teritoriul Republicii Moldova. A fost o perioada dificila, cauzata, in special, de lipsa mobilitatii. Mai multe sectoare economice au fost afectate, printre care si piata de asigurari, unde primele efecte s-au vazut pe segmentul asigurarilor obligatorii. Insa, pandemia a fost si o perioada de mobilizare, decizii rapide pentru termen lung si investitii in tehnologie. Despre toate acestea, dar si despre importanta asigurarilor intr-o perioada de criza, ne-a spus Dinu GHERASIM, Director General, DONARIS VIG, intr-un interviu xprimm.tv."In perioada pandemiei am fost placut surprinsi de abordarea clientilor corporate care nu au renuntat la polite - au fost tentative de amanare a ratelor, solicitari de perioade de gratie. Ma bucur ca intr-un final, toti clientii care au intervenit cu solicitari de acest gen am ajuns la o intelegere comuna privind continuitatea pe apectul mentinerii politelor. Pe partea facultativa au fost foarte putine cereri de rezilieri, iar motivate pe pandemie nu am avut solicitari", a spus Dinu GHERASIM.

"Asigurarile nu sunt un lux sau un serviciu la care a renunti, mai ales in perioada de criza. Aigurarile sunt salvarea ta, partenerul de viata pe care trebuie sa il ai mereu in preajma si trebuie sa realizezi ca sunt o necesitate. Acesta este mesajul pe care incercam sa il transmitem de fiecare data cand avem ocazia", a completat el.

In privinta celor mai afectate segmente de asigurari din portofoliul companiei, in perioada de lockdown, oficialul DONARIS spune ca asigurarile obligatorii si cele travel au avut cel mai mult de suferit.

"Politele Carte Verde, RCA si Travel au fost cele mai afectate incepand cu jumatatea lunii martie, ele fiind diminuate drastic. Vorbim de un procent de aproximativ 85% si asta pentru ca au ramas sa circule masinile de mare tonaj si tirurile care pe alocuri au mai putut executa traversari de frontiere in serviciile de transport. Aceste asigurari sunt si acum in faza de stopare, insa noi incercam sa punem accentul pe asigurarile facultative care sunt necesare populatiei si clientilor nostri", mentioneaza liderul DONARIS VIG.

Insa, pe langa scaderile de business si greutatile intampinate privind vanzarea politelor si interactiunea cu clientii cauzata de masurile de distantare sociala, reprezentantul DONARIS spune ca pandemia are si o latura pozitiva - digitalizarea proceselor interne si a serviciilor.

"Noi si inaintea pandemiei ne aflam intr-un proces de digitalizare a proceselor interne si a serviciilor. Mai mult, Grupul VIG pune un accent deosebit pe subiecte ce tin se intreruperea activitatii din diferite motive, nu doar pe cele cauzate de pandemia COVID-19. Noi, la fel, ne aliniem cerintelor grupului si la fel suntem in definitivarea ghidurilor specializare privind intreruperea activitatii sub diferite aspecte - catastrofe naturale, incendii, etc. Suntem axati pe digitalizarea maxima si pe oferirea posibilitatii muncii la distanta, chiar si in conditii normale este bine ca angajatii sa aiba aceasta posibilitate", a completat el.

"Implicarea grupului a fost in fiecare zi, chiar din primul moment de demarare a procesului de schimbare a activitatii in regim special. La acest am fost ghidati si consultati in privinta modului de operare a activitatii pe parte operationala. Am fost sfatuiti cum sa ne axam pe lucrurile primordiale", a adaugat Dinu GHERASIM.

Pe final, oficialul DONARIS a subliniat importanta promovarii asigurarilor facultative, care reprezinta viitorul asigurarilor.

"Asigurarile obligatorii sunt cumparate, nu vandute. Este bine sa vinzi ceea ce creezi si doresti sa oferi cetatenilor pe segmentele de viata si sanatate, protectia activelor cetatenilor, etc. Ele sunt viitorul, pe termen lung. Trebuie sa ne adaptam conditiilor si mediului in care traim. Evident ca mesajele trebuie sa fie foarte bine structurate si transmise autoritatilor statului pentru ca si Moldova face parte dintr-o zona unde riscurile catastrofelor naturale sunt mari si aici fara suportul autoritatilor si a statului, este mai dificil sa promovam aceste produse pe care eu le consider de prima necesitate. Eu sper mult intr-o dezolvoltare a asigurarilor obligatorii de locuinta, parteneriatului din zona de sanatate, asadar avem de muncit in anumite zone si sper sa ne reuseasca pe termen lung", a concluzionat Dinu GHERASIM.

Mai multe declaratii si interviul integral il puteti regasi aici.

767 accesari
Sondaj

Cui considerati ca ii revine cea mai mare sarcina de a creste educatia financiara a romanilor?

- Institutiilor din domeniul financiar (ASF, BNR etc)
- Asociatiilor din domeniu
- Companiilor (asiguratori, banci, administratori de pensii etc)
- Scolilor
- Institutiilor statului
- Altele (va rog mentionati la rubrica de comentarii)


PROMO