1asig.ro
1asig.ro
federatia roaman de bowling
VIDEO:  Despre copilarie, ...

VIDEO: Despre copilarie, aspiratii studentesti, cariera profesionala, oameni importanti si filozofii de viata cu Calin RANGU

A crescut intr-o Romanie comunista, in care nu existau calculatoare, iar singurele lucruri tehnologice puteau fi considerate radio-emisiile si satelitii. Arc peste timp, astazi ne vorbeste despre tehnologii noi de digitalizare, Big Data, AI (Inteligenta artificiala) sau BlockChain. A avut dintotdeauna o inclinatie inspre fizica si matematica, insa, putini sunt cei care stiu ca in facultate studentii aveau un singur calculator pe care seful de laborator nu le permitea sa-l utilizeze pentru a nu-l deteriora. Despre toate aceste etape din viata lui, care au fost pietrele de temelie ale profesionistului de astazi ne-a povestit Calin RANGU, Presedintele ISF si director in cadrul ASF, in cea mai recenta editie a Emisiunii Despre Oameni by xprimm.

[video|14784]

"Am avut intotdeauna o inclinatie catre matematica si fizica, de aceea, mai tarziu, am ales facultatea de Electronica si Telecomunicatii. Mama mea a fost inginer electronist, iar tata a fost inginer in domeniul ergonomiei. Pentru o scurta perioada de timp am urmat meseria mamei de electronist in prima faza. Ulterior am intrat in sectorul financiar-bancar", ne-a povestit Calin RANGU.

Dupa terminarea facultatii s-a inscris la doctorat in Danemarca, acolo unde a cunoscut mentalitati si culturi noi care l-au ambitionat sa re reintoarca in tara, unde sa aplice cele invatate peste hotare.

"In Danemarca, langa Copenhaga era un Institut Tehnic, iar acolo aveau o singura cheie, pentru toata cladirea, pentru orice camera. Bicicletele nu se legau cu lant, desi mersul cu bicicleta este un sport national si erau sute de biciclete peste tot. Intr-adevar, exista un alt nivel de maturitate si de cultura, pana la urma, la care trebuie sa ajungem si noi incet-incet. Acest lucru m-a ambitionat sa incep sa construiesc, pentru ca, daca nu punem toti umarul sa construim si sa impingem lucrurile inainte. Nu vor veni altii sa faca acest lucru pentru noi - altii vin sa ia doar partea buna si sa plece cu ea", a adaugat RANGU.

"In general, invatam din greseli. In management nu trebuie sa spui ca angajatul respectiv sa nu greseasca si ca din greseala trebuie sa invete si sa se imbunatateasca. Daca nu gresesti, nu poti sa inveti. Greselile si compromisurile te invata uneori unde sa te opresti si unde nu mai poti sa faci compromisuri", a completat el.

Fiecare are un drum al sau pe care nu il poate alege si nimic in viata nu se poate realiza fara oamenii potriviti, noroc multa munca, este de parere Calin RANGU.

"Trebuie sa prinzi fereasta de oortunitate care apare intr-un anumit moment. In niciun caz nu am fost eu nici cel mai bun, nici cel mai inteligent, insa probabil am avut noroc, am prins momentele oportune si am intalnit oamenii potriviti in momentele potrivite. Insa, doar norocul nu este suficient in viata, fara sa pui ceva alaturi nu te duce nicaieri, dimpotriva: poti sa risti mult mai mult. Mai sunt necesare munca, ambitie, prieteni, echipa cu care sa poti sa construiesti si sefi care sa te sprijine", spune oficialul ISF.

Spune ca cele mai mari sanse din viata vin de la oamenii pe care i-a intalnit in fiecare etapa a vietii lui. "Am intalnit oameni care m-au sustinut in momentele importante si cruciale. Partea sociala este foarte importanta".

Interviul integral poate fi urmarit pe canalul nostru de youtube, unde va invitam sa dati like si sa va abonati, astfel incat sa fiti notificat de fiecare data cand incarcam un videoclip nou.