1asig.ro
1asig.ro
federatia roaman de bowling
VIDEO: Daniel JINGA, SOFTELLIGENCE ...

VIDEO: Daniel JINGA, SOFTELLIGENCE - Pentru digitalizare, COVID-19 a fost cel mai bun impuls

COVID-19 reprezinta o drama in acest moment pentru sistemul medical din intreaba lume, dar pentru digitalizare a create furtuna perfecta care sa scoata din letargie si companiile care inca se opuneau schimbarilor impuse de tehnologie. Despre toate acestea am discutat la "#StamAcasa, dar continuam" cu Daniel JINGA, Consulting Director, SOFTELLIGENCE."Avem pe de o parte clientii care au investit deja in procese si sisteme digitale. In cazul lor, lucrurile sunt mai usoare. Chiar si ei accelereaza insa in acest moment diverse procese de implementari pe care le aveau in lucru. O alta categorie de clienti sunt cei care se lasau mai greu convinsi in trecut de utilitatea tehnologizarii. Realitatea era ca erau blocati in procese birocratice si unii dintre ei regreta probabil acum ca nu au luat mai din timp anumite decizii. Exista insa si o ultima categorie - cei care asteapta o revenire la normal post-pandemie. O revenire care noi credem ca nu va avea loc niciodata".

SOFTELLIGENCE are in portofoliu si o serie de companii din piata de asigurari, iar la o analiza a domeniului, Daniel JINGA ne-a declarat:

"Anumiti jucatori din mediul de business care au investit in digitalizare sunt marii castigatori ai perioadei. Si in piata de asigurari se vede ca anumite companii au reusit sa comunice rapid trecerea in online a unor procese importante, cum este, spre exemplu, deschiderea dosarelor de dauna.

Vor fi schimbari in piata de asigurari si nu toate datorate digitalizarii. Vor fi anumite linii de asigurari care vor inregistra cresteri, printre acestea fiind si asigurarile de sanatate. Oamenii isi schimba modul de gandire si prioritatile".

Concluzia discutiei noastre de astazi este ca provocarea nu o reprezinta digitalizarea in sine, ci intelegerea procesului in sine. Este vorba despre cultura in primul rand. Transformarea digitala este in primul rand o transformare de gandire a business-ului in general. Fiecare proces trebuie schimbat, iar la nivel mondial vor aparea modele de business noi care sa fie mai usor de adaptat la schimbari.

Amintim ca, in aceasta perioada in care cu totii suntem fortati sa ne adaptam, sa ne recalibram stilul de lucru si sa ne cautam resurse si instrumente care sa ne ajute sa ne pastram eficienta, XPRIMM a lansat rubrica "#StamAcasa, dar continuam", care include stiri si interviuri video realizate "de la distanta".

Mai mult decat orice insa, am vrea sa stim chiar de la voi cum se simte aceasta perioada, ce provocari intampinati, ce solutii aplicati si ce asteptari aveti de la perioada urmatoare. Asa ca va rugam sa ne scrieti oricand considerati ca aveti sa ne comunicati ceva ce isi are locul la rubrica "#StamAcasa, dar continuam" pe adresa media@xprimm.com.