1asig.ro
1asig.ro
federatia roaman de bowling
VIDEO: Dan UNGUREANU, RENOMIA ...

VIDEO: Dan UNGUREANU, RENOMIA Gallagher: Avem o putere mult mai mare de negociere cu asiguratorii si reasiguratorii din regiune

Ce aduce nou compania RENOMIA Gallagher in Europa Centrala si de Est (ECE), cum colaboreaza cu (re)asiguratorii, care sunt tendintele in piata - sunt doar cateva dintre subiecte dezbatute cu Dan UNGUREANU, Business Development Leader CEE & CIS, RENOMIA Gallagher, in cadrul emisiunii Ora de Risc by XPRIMM, la RFI Romania.

Emisiunea a fost moderata de Sergiu COSTACHE, XPRIMM - Asigurari si Pensii, si Andreea RADU, Redactor Sef al Publicatiilor XPRIMM.

"Pentru ca astazi avem invitat reprezentantul unui important broker din piata locala, va reamintesc faptul ca Brokerii sunt o mare forta de vanzari atunci cand vorbim de asigurari. Ei sunt aproape de nevoile si dorintele consumatorilor. Tocmai de aceea companiile de brokeraj au inregistrat, in 2021, intermedieri in valoare de aproape 10 miliarde de lei, in crestere cu circa 26% fata de anul anterior. Astfel ca, anul trecut, companiile de brokeraj au intermediat 69,60% din volumul total al primelor brute subscrise de asiguratori, mentinand trendul anual crescator, atat pe segmentul asigurarilor generale cat si pe cel al asigurarilor de viata. Pe asigurari generale gradul de intermediere este de 82,2%, iar pe asigurari de viata este de 13,46%" - Andreea RADU.

Video:

Cine este RENOMIA Gallagher si ce aduce nou in piata din Romania si din regiune?

"RENOMIA Gallagher este o frumoasa poveste pentru regiunea noastra. Este un joint venture nou, care a aparut in Romania sub acest brand incepand cu jumatatea anului trecut. Grupul RENOMIA este din Cehia, o companie mai antreprenoriala, fiind fondata in 1993 de catre familia Nepalova din Cehia, iar astazi la conducere se afla tot familia Nepalova. A crescut organic an de an, astfel ca in acest moment intermediem undeva la peste 700 de milioane de euro in prime de asigurare la nivelul regiunii noastre, avand venituri de peste 100 de milioane de euro la nivel regional, iar ca raspandire geografica, anul acesta am deschis si a 11-a tara pentru RENOMIA - Polonia. Pentru RENOMIA un moment crucial a fost in anul 2019, cand actionarii si-au dat seama de faptul ca pentru a putea face pasul urmator este nevoie de a aduce alaturi de noi un grup international, pentru a putea avea acces la pietele din afara Europei, pietele asiatice, America si altele", a precizat Dan UNGUREANU, care a precizat ca este important ca o companie sa fie prezenta fizic si in tarile in care isi desfasoara activitatea clientii.

Potrivit acestuia, "pentru RENOMIA a fost un pas important cand a acceptat ca grupul Gallagher sa achizitioneze 30% din actiuni, lucru care a fost un win win. Si Gallagher avea nevoie de prezenta in regiune, ei nu erau prezenti aici, compania fiind la origine americana, din 1927, fondata de Arthur J Gallagher, iar in ziua de azi la conducerea companiei sunt stranepotii lui. Astfel ca cele doua companii au cumva o viziune si o strategie comuna, in sensul in care ele sunt o corporatie, insa sunt mult mai antreprenoriale, totul este mult mai rapid, compania nu pune pe primul plan profitabilitatea, ci calitatea efectiva a serviciilor pe care le ofera clientilor, fie ca ne referim la clientii finali, fie ca ne referim la societati de asigurare care apeleaza la serviciile noastre de reasigurari facultative sau tratate."

Cum colaborati cu asiguratorii din Romania versus asiguratorii si reasiguratori din alte tari europene?

"Noi apreciem foarte mult colaborarile pe care le avem cu partenerii nostri, fie asiguratori, fie reasiguratori din toate tarile, inclusiv Romania. Un lucru vizibil insa, uitadu-ne la piata de asigurari din Romania, este faptul ca toti sunt cumva parte din grupuri internationale. Daca ne uitam la piete ca Cehia sau Austria sau alte teritorii, acolo v-om descoperii ca sunt sediile centrale ale acestora asiguratori. Iar in momentul cand negociezi, spre exemplu un risc mai complex daca incercam sa facem un program regional de asigurare pentru un client care este prezent in mai multe tari, atunci simti ca interlocutorul tau de la asigurator are o putere mult mai mare de a-ti acorda ceea ce tu ai nevoie pentru clientul tau. Daca te duci la un asigurator pur local, cum e si in cazul Romaniei, de foarte multe ori pentru riscuri complexe ei nevoie sa faca un raport pe care il trimit sediului central, apoi in baza deciziei aceastora, ei au dreptul sau nu sa subscrie acele riscuri. Practic, prin pietele internationale putem sa facem acest proces mult mai rapid si sa obtinem niste beneficii mult mai mari pentru clientii nostri. Un lucru care ar trebui mentionat despre grupul RENOMIA, si aici intervine palaria de cel mai mare broker de asigurari reasigurari din regiunea ECE, este ca puterea de negociere pe care noi o avem cu asiguratorii si reasiguratorii din regiune este mult mai mare", a raspuns Dan UNGUREANU.

In concluzie, oficialul RENOMIA Gallagher a precizat ca brokerul de asigurari este, in primul rand, un consultant de risc si asta ar trebui sa faca, sa isi consilieze clientul asupra tuturor posibilelor pericole la care este acesta este expus. Brokerul trebuie sa fie acolo langa client, sa ofere consultanta si sa ii explice riscul la care este expus si solutiile pe care le are la indemana astfel incat sa externalizeze sau sa retina intr-un mod cat mai inteligent riscurile".

Grupul RENOMIA, prezent si pe piata locala prin RENOMIA SRBA, a anuntat inca din luna iunie 2021 ca isi consolideaza pozitia si atrage in actionariat grupul american GALLAGHER. Astfel, GALLAGHER, o puternica companie de consultanta si risk management si al patrulea cel mai mare broker de asigurari din lume, cu vanzari de peste 6 miliarde USD si 30.000 de angajati, s-a alaturat RENOMIA ca actionar minoritar cu o participatie de 30%, pachetul majoritar ramanand la fondatorii companiei.

In acest context, in luna septembrie, ASF l-a aprobat Arthur J. GALLAGHER & Co ca actionar indirect al societatii RENOMIA SRBA International Broker, dupa ce acesta a preluat aproape 30% din actiunile grupului RENOMIA din Cehia.

Mai multe declaratii puteti urmari in video-ul de mai sus!

Va invitam sa nu pierdeti niciuna dintre editiile emisiunii "Ora de Risc", difuzata in fiecare marti, de la 17.30, si sambata, de la ora 10.10, la RFI Romania. Ea poate fi ascultata LIVE pe www.rfi.ro sau pe undele RFI: Bucuresti 93.5fm, Iasi 97.9fm, Craiova 94fm, Sibiu 98fm, Cluj-Napoca 91.7fm, Timisoara 96.9fm si Chisinau pe 107.3fm. Emisiunea poate fi ascultata si in format podcast (cautati RFI Romania / Ora de risc).

Emisiunea "Ora de risc" este o emisiune despre si pentru clientiipietelor de asigurari si pensii, realizata cu lideri si specialisti de top. Indragita emisiune a debutat in urma cu peste 11 ani, fiind realizata de XPRIMM si sustinuta de portalul 1asig.ro si revista PRIMM.

Ne puteti urmari si pe pagina de Facebook "Ora de Risc".

Totodata, pentru a urmari toate emisiunile, dezbaterile si interviurile, va invitam sa va abonati si la canalul XPRIMM de YouTube (click si pe clopotel pentru notificari)!