1asig.ro
1asig.ro
federatia roaman de bowling
VIDEO: Cum isi diversifica ...

VIDEO: Cum isi diversifica asiguratorii produsele cu ajutorul parteneriatelor?

Despre legatura dintre asigurari, celule stem si autism au vorbit Claudiu CIUCLEA, Director Vanzari, EUROLIFE FFH, Dr. Bogdan IVANESCU, Director General, Stem Sure si creatorul platformei medicale Doctor MiT, si Bogdan BRINZA, expert, INK Broker, in cadrul emisiunii Ora de Risc by XPRIMM, la RFI Romania, din aceasta saptamana.

Emisiunea a fost moderata de Sergiu COSTACHE, XPRIMM - Asigurari si Pensii, si Andreea RADU, Redactor Sef al Publicatiilor XPRIMM.

"Asigurarile au devenit tot mai importante pentru romani, care au alocat un buget mai mare cu 26% pentru asigurari in 2021. Astfel, anul trecut, densitatea asigurarilor in Romania se afla la o valoare de 791 lei / locuitor (circa 161 euro), fata de 629 lei / locuitor (circa 130 de euro) in 2020.Totodata, vedem ca piata de asigurari se adapteaza permanent la nevoia clientilor si vine cu inovatii de produse" - Andreea RADU.

Video:

Cum reusesc companiile de asigurari sa se diversifice in aceasta perioada?

"In industria de asigurari exista o preocupare in zona asta de a diversifica produsele si de a veni cu produse noi. Din punctul de vedere al EUROLIFE, noi ne consideram pionieri in aceasta directie, am venit cu o lansare de parteneriat inca de la inceputul anului 2019. Parteneriatele sunt o directie de dezvoltare care isi propune sa aduca asigurarile mai aproape de client, mai aproape de oameni, sa vorbeasca cumva mai pe limba lor asigurarile", a raspuns Claudiu CIUCLEA.

"In zona asta de parteneriate mentionez aici cel mai recent proiect al nostru - lansarea asigurarii STEMCare Autism, care este un produs de asigurare prin care este decontata suma de maxim 30.000 lei pentru acoperirea costurilor unor eventuale proceduri de tratare a autismului, cu ajutorul celulelor stem, la copii. Parteneriatele sunt o linie de business foarte importanta pentru EUROLIFE. Continuam sa dezvoltam produse noi si in acest fel sa facem cumva diferenta pe piata de asigurari. Venim catre client cu produse de care are nevoie si pe care le intelege mai simplu dincolo de limbajul de lemn. Prin parteneriatele acestea, EUROLIFE si-a propus sa arate ca asigurarile pot fi simple, pot fi usor de inteles, pot fi comunicate pe un ton prietenos si uneori chiar haios, iar aici pot sa ma refer la logoul nostru pe produsul Travel, care este pisica neagra, in ideea de superstitie. Nu in ultimul rand, suntem aproape de clienti si suntem la dispozitia lui sa ii oferim detaliile si clarificarile de care are nevoie", a adaugat el.

Ce sunt acelea asigurari complementare si cu ce parteneri colaborati in dezvoltarea lor?

"Asigurarile complementare sunt, de regula, produse noi care se dezvolta in parteneriat cu colaboratori externi, cumva axat pe nevoia consumatorului. Noi incercam sa surprindem prin parteneriate neasteptate si daca pot sa dau exemplu aici as spune despre asigurarea de bilete - storno pentru bilete la evenimente, o asigurare de accidente pentru cei care merg la sala de sport, si, nu in ultimul rand, asigurarea care se refera la acoperirea costului unui potential transplant cu celule stem pentru tratarea autismului. De regula dezvoltarea unui produs este apanajul asiguratorului. Este echipa interna care vine, face un studiu de piata si aduce cu un produs nou. Noi, la EUROLIFE, suntem deschisi catre oportunitati si catre proiecte care vin atat din partea clientilor, cat si din partea partenerilor nostri brokeri. Produsul despre care vorbim astazi, STEMCare Autism, este rezultatul unei astfel de idei venita de la prietenii nostri de la INK Broker, in parteneriat cu Stem Sure", a explicat Claudiu CIUCLEA.

Bogdan BRINZA, cel care a avut ideea acestui produs, a precizat ca pretul politei STEMCare Autism este de 110 lei anual. "Pentru primul an de asigurare aceasta suma se plateste de catre parintii copilului direct in conturile Stem Sure odata cu recoltarea celulelor stem, urmand ca in viitorii ani, pana la implimirea vartei de 18 ani, sa preia brokerul aceasta formalitate si sa transmita documentele de plata. Si sa urmareasca polita, bineinteles."

"Primul an de asigurare va fi inclus in pachetele de recoltare de celule stem la nastere. Asta inseamna ca parintii care vor sa aiba acces la aceasta asigurare o vor putea face recoltand celule stem cu Stem Sure si, mai mult decat atat, primul an de asigurare este inclus in pachetul pe care il oferim", a adaugat Dr. Bogdan IVANESCU.

Mai multe declaratii puteti urmari in video-ul de mai sus!

Va invitam sa nu pierdeti niciuna dintre editiile emisiunii "Ora de Risc", difuzata in fiecare marti, de la 17.30, si sambata, de la ora 10.10, la RFI Romania. Ea poate fi ascultata LIVE pe www.rfi.ro sau pe undele RFI: Bucuresti 93.5fm, Iasi 97.9fm, Craiova 94fm, Sibiu 98fm, Cluj-Napoca 91.7fm, Timisoara 96.9fm si Chisinau pe 107.3fm. Emisiunea poate fi ascultata si in format podcast (cautati RFI Romania / Ora de risc).

Emisiunea "Ora de risc" este o emisiune despre si pentru clientiipietelor de asigurari si pensii, realizata cu lideri si specialisti de top. Indragita emisiune a debutat in urma cu peste 11 ani, fiind realizata de XPRIMM si sustinuta de portalul 1asig.ro si revista PRIMM.

Ne puteti urmari si pe pagina de Facebook "Ora de Risc".

Totodata, pentru a urmari toate emisiunile, dezbaterile si interviurile, va invitam sa va abonati si la canalul XPRIMM de YouTube (click si pe clopotel pentru notificari)!