1asig.ro
1asig.ro
federatia roaman de bowling
VIDEO:  Cristian ILE, EXA Broker: ...

VIDEO: Cristian ILE, EXA Broker: Respectul dintre entitatile din asigurari si client ne va face sa mergem inainte cu bine

Continuam sa #stamacasa si sa discutam cu brokerii si asiguratorii despre cum s-au adaptat la munca remote, ce inseamna pentru ei aceasta perioada de pandemie si cum le sunt afectate afacerile, dar, in acelasi timp, aflam si care a fost parcursul profesional al acestora, pentru a-i putea cunoaste si altfel. Despre acestea si nu numai au discutat Cristian ILE, Director General EXA Broker - si Sergiu COSTACHE, Revista PRIMM Asigurari si Pensii, in cea mai recenta editie a emisiunii Ora de Risc #DeAcasa."Modelul nostru de business este si cu angajati, si cu francize si colaboratori, in zona de Nord-Vest a tarii, dar si in alte regiuni. In back-office avem 6 angajati. Adaptarea la munca remote nu a fost una foarte grea, lucrand deja de la distanta, plecand dintr-un sediu in altul, dar problemele pe partea de online cred ca sunt aceleasi pentru toti. In orasele mai mici clientilor le este mai greu sa se adapteze platilor online, costurile pentru online sunt destul de mari pentru noi, dar ne-am adaptat", a precizat Cristian ILE.

In privinta business-ului pe care il conduce, oficialul EXA Broker spune ca, pe fondul pandemiei, in luna martie s-a inregistrat o scadere de aproximativ 12% fata de luna februarie, in timp ce in aprilie, scaderea afacerii este preconizata sa atinga 30%.

"In luna martie, scaderea a fost de aproximativ 11-12% fata de luna februarie. Bineinteles, ca in primele 10-12 zile a mers peste, insa ce a venit dupa a facut ca scaderea sa fie de aproximativ 12%. Acum, in aprilie se invarte la aproximativ 30%", a spus el.

"Discutam si asiguratorii, astfel incat sa vedem care este situatia in piata. Sunt si ei sub aceeasi presiune, au mai scazut putin si tarifele, insa, incercam sa gasim cele mai bune solutii. Incearca sa ne sprijine si discutam cifrele impreuna", a precizat Cristian ILE.

Cu toate acestea sunt si semne imbucuratoare, de revenire la normal, spune reprezentantul EXA Broker. "Austria si Germania au inceput sa inceapa lucrul, la fel si marii constructori de automobile, cred ca este un lucru bun".

Care este lucrul pe care il faceai inainte de criza, nu-l mai faci acum si iti lipseste foarte tare?

"Cel mai mult imi lipsesc deplasarile prin tara, acum, dat fiind faptul ca trebuie sa stau acasa, simt ca bat pasul pe loc. Tinem insa echipa unita prin mijloacele de comunicare pe care le avem la indemana, platforme de meeting, telefoane sau emailuri. Insa, daca starea de urgenta s-ar incheia astazi, m-as urca in masina si as pleca la Oradea", a precizat oficialul EXA Broker.

Mai multe declaratii gasiti in video-ul atasat. Ne puteti urmari si pe pagina de Facebook "Ora de Risc".

De asemenea, pentru a urmari toate interviurile video pe care le realizam, va invitam sa va abonati la canalul de YouTube al XPRIMM.