1asig.ro
1asig.ro
federatia roaman de bowling
VIDEO: Comunicarea de criza nu ...

VIDEO: Comunicarea de criza nu este o optiune, este o responsabilitate!

Dincolo de provocarile organizatorice, procedurale si financiare aduse de situatia in care ne aflam de ceva vreme, un alt domeniu este puternic incercat. Este vorba despre domeniul comunicarii. Vorbim zilele acestea despre comunicare de criza, care nu s-a folosit prea des in Romania ultimilor ani. Analizam reactii sau non-reactii si le urmarim efectele. Despre comunicare de criza in general, dar si aplicata la domeniul asigurarilor am vorbit la rubrica "#StamAcasa, dar continuam" cu Dan FINTESCU, Music Business Coach & Blogger, un apropiat al evenimentelor care marcheaza anual activitatea pietei de asigurari.

"Comunicarea de criza depaseste granita persoana publica/organizatie/corporatie. Ea trebuie asumata de toata lumea. Unul dintre lucrurile care o fac dificila este faptul ca vorbim despre ceva al carui final nu poate fi prevazut. Stim ca suntem in aceasta situatie, dar nimeni nu poate spune cat va dura", a declarat acesta.

"In industria de asigurari, comunicarea de criza este, din pacate, foarte putin vizibila in aceste zile. As vrea sa vad mai multe companii de asigurari care sa isi constientizeze autoritatea si sa transmita mesajele importante din aceasta perioada. Capacitatea de comunicare a unor companii de asigurare este foarte mare si ar trebui folosita acum - este o responsabilitate, nu o optiune", completeaza el.

Unitatea este un alt element important in aceste zile. Unitatea de actiune, dar si de comunicare, pentru ca este singura prin care ne putem asigura ca mesajele importante ajung la cat mai multi dintre noi.

"Industra de asigurari, fiind una cu traditie, are anumite avantaje fata de industria muzicala. La nivelul asociatiilor din piata se poate stabili modul unitar in care companiile sa comunice in aceasta perioada", puncteaza Dan.

Asigurarile de evenimente reprezinta un segment puternic afectat de pandemia pe care o traversam, iar Dan FINTESCU, implicat direct in industria artistica din Romania, ne poate spune mai bine cum se contureaza perspectivele in acest domeniu.

"Problema nu este doar anularea evenimentelor care ar fi trebuit sa aiba loc acum. Toate evenimentele au nevoie de o perioada de vanzare premergatoare, care acum nu se poate derula normal. Bugetele lor sunt, asadar, puse sub semnul intrebarii. Valul de evenimente anulate nu se incheie odata cu ridicarea interdictiilor sub care ne aflam in acest moment. El se va prelungi si dupa aceasta perioada".

Suntem, fie ca ne place sau nu, nevoiti sa iesim din zona noastra de confort si sa comunicam intr-un mod special. Comunicarea de criza implica rapiditate si nu exista scuze pentru care aceasta sa nu functioneze asa. In perioada aceasta trebuie sa comunicam - simplu, rapid si constant.

#StamAcasa, dar comunicam ca sa continuam!