1asig.ro
1asig.ro
federatia roaman de bowling
VIDEO: Clientul de asigurari - ...

VIDEO: Clientul de asigurari - inainte de pandemie si acum

Despre cum poate veni un broker de asigurare in sprijinul unui client, cum s-a modificat comportamentul clientilor in ultimii 30 de ani, strategia brokerului, si nu numai, ne-a vorbit Daniela TANASE, Executive Director, ASIGEST Broker, in cadrul emisiunii Ora De Risc by XPRIMM, la RFI Romania.

VIDEO:

Intrebata ce s-a intamplat cu clientii din asigurari in pandemie, Daniela TANASE a raspuns: "Dupa aproape 2 ani de pandemie, prioritatile multora dintre noi s-au schimbat. Cu totii am inceput sa fim mai atenti la sanatatea si la bunurile noastre. Am devenit cu totii mai atenti la viitor, chiar si la sugestii privind siguranta noastra. Astfel, recomandarile noastre din domeniul asigurarilor catre clienti au fost mult mai ascultate decat in anii precedenti. Produsele de asigurare adecvate clientilor sau potentialilor clienti s-au concretizat mult mai rapid, de la asigurari de sanatate si viata, pana la cele care sa acopere bunurile personale, locuintele si chiar si asigurarile de tipul celor de raspundere civila generala."

Cum a fost anul 2021 pentru asigurari si pentru ASIGEST Broker?

"Anul 2021 a fost un an greu, insa trendul de pe piata de asigurari a fost unul in crestere, zona in care ne-am incadrat si noi. Activam de peste 28 de ani pe aceasta piata, suntem unul dintre liderii brokerajului de asigurari din tara si ne dorim sa continuam sa fim printre cei mai importanti distribuitori de asigurari din Romania. In anul 2021 am continuat pasii facuti privind digitalizarea inceputa in perioada pandemiei, rapid, dar in concordanta cu obiectivele si conditile tuturor partenerilor implicati si a legislatiei in vigoare. Aceste demersuri au vizat atat procesele interne, cat si relatia cu clientii. De exemplu, de la inceputul pandemiei, intr-un interval scurt de timp am introdus programe pentru munca de la distanta pentru angajati si parteneri. Am pus accent in continuare pe munca in echipa, pe atitudinea si talentul fiecarui membru al organizatiei de a influenta realizarea tuturor obiectivelor pe care noi ni le-am propus. Consideram ca succes fara echipa in elaborarea strategiilor si in cadrul procesului decizional si operational nu are cum sa existe", a precizat invitata.

Despre cum poate veni un broker de asigurare in sprijinul unui client, Daniela TANASE a spus: "Noi, brokerii, avem un mare rol in transferul de incredere al clientului in asigurari si o facem, in principal, identificand si gestionand riscurile fiecarui client. Le oferim solutiile cele mai bune si ne bazam intreaga activitate de gestionare a acestori riscuri. Spre exemplu, in cazul unui client persoana juridica, brokerul il poate asigura ca ii poate acorda garantii de protejare a intregului patrimoniu, a angajatilor,dar si sa il ajute sa isi sporeasca profiturile firmei respective".

Ea a subliniat ca un broker este esential nu numai pentru asigurari, ci si pentru a-i gasi clientului cele mai bune solutii pentru ca resursele lui financiare sa fie utilizate cat mai eficient. "Din dorinta de a strange relatia cu clientii nostri ne dorim sa avem si solutii din segmentul financiar", a adaugat oficialil ASIGEST Broker.

"La acest moment ASIGEST se poate mandri cu o activitate indelungata in care a gasit solutii personalizate clientilor sai, le-a monitorizat constant satisfactia pentru a le gasi in permanenta alte variante de asigurare si le-a completat de fiecare data cu riscuri adecvate. Cred ca si faptul ca deschiderea noastra pentru clienti este una in permanenta de a face lucrurile mai bine, de a arata clientului ca suntem aproape de el pentru orice nevoie, chiar si in cazul daunelor. Daca se produce un eveniment suntem intotdeauna alaturi de clientii nostri", a mai spus Daniela TANASE.

Mai multe declaratii puteti urmari in video-ul de mai sus!

Va invitam sa nu pierdeti niciuna dintre editiile emisiunii "Ora de Risc", difuzata in fiecare marti, de la 17.30, si sambata, de la ora 10.10, la RFI Romania. Ea poate fi ascultata LIVE pe www.rfi.ro sau pe undele RFI: Bucuresti 93.5fm, Iasi 97.9fm, Craiova 94fm, Sibiu 98fm, Cluj-Napoca 91.7fm, Timisoara 96.9fm si Chisinau pe 107.3fm. Emisiunea poate fi ascultata si in format podcast (cautati RFI Romania / Ora de risc).

Emisiunea "Ora de risc" este o emisiune despre si pentru clientiipietelor de asigurari si pensii, realizata cu lideri si specialisti de top. Indragita emisiune a debutat in urma cu peste 11 ani, fiind realizata de XPRIMM si sustinuta de portalul 1asig.ro si revista PRIMM.

Ne puteti urmari si pe pagina de Facebook "Ora de Risc".

Totodata, pentru a urmari toate emisiunile, dezbaterile si interviurile, va invitam sa va abonati si la canalul de YouTube al XPRIMM (click si pe clopotel pentru notificari)!