1asig.ro
1asig.ro
federatia roaman de bowling
VIDEO:  Ce sunt si cum te ajuta ...

VIDEO: Ce sunt si cum te ajuta asigurarile de tip Affinity

Despre asigurarile de tip Affinity, despre acoperirea si rolul acestora, si nu numai, au discutat Vicentiu DRAGOMIRESCU, Manager Centru de Competenta Affinity, GrECo Romania, si Sergiu COSTACHE, XPRIMM - Asigurari si Pensii, in cadrul emisiunii Ora de Risc by XPRIMM, la RFI Romania.

"Produsele de asigurare de tip Affinity reprezinta asocierea unei polite cu un produs sau serviciu si acopera diverse riscuri ale acestuia sau, indirect, ii ofera avantaje suplimentare", a explicat invitatul.

Cateva exemple: asigurarea telefonului mobil, asigurarea laptop-ului, asigurarea de somaj asociata creditelor sau facturilor telefonice, pierderea cheilor sau documentelor, folosirea frauduloasa a cardului, garantia extinsa etc.

VIDEO:

Practic vanzatorul te intreaba in timpul actului de vanzare daca nu vrei si o asigurare. Insa daca vreau sa imi prelungeasca garantia cu un an sau doi pentru produsul pe care l-am cumparat, acea prelungire de garantie este tot o forma de asigurare?

"Da, este tot un produs de tip Affinity, produsul se numeste garantie extinsa si practic prelungeste garantia producatorului. In mod nomal producatorul ofera intre 6 si 48 de luni garantie, dar daca vrei prelungirea garantiei o poti face platind o prima de asigurare la achizitia produsului. Poti face lucrul acesta online sau in magazin la casa, cand esti intrebat daca iti doresti lucrul acesta, atunci avem o asigurare de tip Affinity", a raspuns Vicentiu DRAGOMIRESCU.

In ceea ce priveste promovarea acestui tip de asigurare, tine si de abilitatea vanzatorului, de tipul produsului si de marimea magazinului, fiind mai multe lucruri de luat in calcul.

Sunt numeroase exemple de asigurari, precum asigurarea telefonul mobil, a laptopului, exista si o asigurare de somaj care este asociata creditelor bancare sau a facturilor telefonice, ori pentru folosirea frauduloasa a cardurilor.

In ceea ce priveste locuintele, putem beneficia de polite de tip Affinity pentru reparatii sau daca avem nevoie sa chemam un instalator?

"Da, exista produse de tip home assistance, ele sunt integrate in politele de locuinte in acest moment, dar functioneaza si ca produs separat. Aceste produse de tip home assistance inseamna ca atunci cand ai o avarie in casa, poti apela la ajutorul unui specialist, exista o lista de specialisti cu numere de telefon, cu timp de interventie si poti rezolva problema cu ajutorul acestui produs. Desigur, exista un numar de interventii care sunt deja incluse in acest pachet, ceea ce inseamna ca primesti reparatia si nu platesti nimic. Exista un alt produs care iti acopera electronicele mari din casa, pentru cazul in care are loc o avarie, ti s-a stricat frigiderul sau masina de spalat, functioneaza pe acelasi principiu, cu un timp de interventie foarte bun. Aceste produse pot fi integrate politei de locuinte sau pot fi atasate, de exemplu, unor carduri de loialitate ca beneficiu suplimentar sau la cumpararea unor produse mai mari", a precizat Vicentiu DRAGOMIRESCU.

Ce obiective aveti voi pentru GrECo Broker pe acest segment de asigurari?

"Avem mai multe proiecte, mai multe produse pe care le promovam, suntem intr-o zona de prospectare, de discutii cu clientii. Un produs care este, de asemenea, implementat, dar poate mai putin cunoscut, este in zona asigurarilor de garantii pentru masinile second-hand. Este un produs care ofera garantie pentru masini SH, o piata importanta in Romania, ofera garantie masinilor cumparate. Lucram in acelasi timp la mai multe proiecte", a declarat Vicentiu DRAGOMIRESCU.

Mai multe declaratii puteti urmari in video-ul de mai sus!

Va invitam sa nu pierdeti niciuna dintre editiile emisiunii "Ora de Risc", difuzata in fiecare marti, de la 17.30, si sambata, de la ora 10.10, la RFI Romania. Ea poate fi ascultata LIVE pe www.rfi.ro sau pe undele RFI: Bucuresti 93.5fm, Iasi 97.9fm, Craiova 94fm, Sibiu 98fm, Cluj-Napoca 91.7fm, Timisoara 96.9fm si Chisinau pe 107.3fm. Emisiunea poate fi ascultata si in format podcast (cautati RFI Romania / Ora de risc).

Emisiunea "Ora de risc" este o emisiune despre si pentru clientii pietelor de asigurari si pensii, realizata cu lideri si specialisti de top. Indragita emisiune a debutat in urma cu peste 11 ani, fiind realizata de XPRIMM si sustinuta de portalul 1asig.ro si revista PRIMM.

Ne puteti urmari si pe pagina de Facebook "Ora de Risc".

Totodata, pentru a urmari toate emisiunile, dezbaterile si interviurile, va invitam sa va abonati si la canalul XPRIMM de YouTube (click si pe clopotel pentru notificari)!